Sebkezeléssel kapcsolatos könyvek

Nyitóoldal > Egyebek > Könyvek

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban a sebkezeléssel, sebgyógyulással kapcsolatos könyveket mutatjuk be folyamatosan.

Jó böngészést kívánunk!

Decubitus - A felfekvés megelőzése és terápiája Decubitus - A felfekvés megelőzése és terápiája
Bíró István

Vajon megelőzhető-e a decubitus? Igen. Hogyan? Ezekre a kérdésekre találhatunk választ ebben a könyvben, amely az okok feltárása révén vezet a terápiás lehetőségekhez klinikai, kórházi, gondozóintézeti és otthoni körülményeket figyelembe véve. A könyv nagy hangsúlyt helyez a gyakorlati tennivalókra és lehetőségekre, s nem csupán háziorvosok, hanem mindenki, aki decubitusos beteggel foglalkozik, haszonnal forgathatja.


Gyakorlati sebkezelés Gyakorlati sebkezelés
Daróczy Judit

A bőrsebek gyakoriak. A szakszerűtlen sebellátás rendkívül költséges, és világszerte súlyosak az ellátási gondok. Szövődmények alakulhatnak ki, és az életet is veszélyeztető fertőzések keletkezhetnek. A sebkezeléshez szakértelem szükséges, és nem sorolható be egyetlen szakmába sem. Olyan szubspecificitás, amelynek sikeres gyakorlása multidiszciplináris együttműködést igényel. Szükséges ismerni a seb kialakulásának az okát, a patomechanizmust, ezáltal a pontos diagnózist. Az oki kezelés nélkül a helyi sebkezelés nem lehet eredményes. Sok esetben a bőrgyógyász, angiológus, sebész, diabetológus, infektológus, rehabilitációs szakorvos együttműködése nélkülözhetetlen lehet. A sebkezelésben jártas orvosok mellett a sebkezelő ápolók közreműködése is kívánatos lenne. Az otthonápolásban részt vevő szakemberekre is sok feladat hárulna.


Kézikönyv a sebkezelésről Kézikönyv a sebkezelésről
Daróczy Judit

A sebkezeléshez szakértelem szükséges, és nem sorolható be egyetlen szakmába sem. Olyan szubspecificitás, amelynek sikeres gyakorlása multidiszciplináris együttműködést igényel. Szükséges ismerni a seb kialakulásának az okát, a patomechanizmust, ezáltal a pontos diagnózist. Az oki kezelés nélkül a helyi sebkezelés nem lehet eredményes. Sok esetben a bőrgyógyász, angiológus, sebész, diabetológus, infektológus, rehabilitációs szakorvos együttműködése nélkülözhetetlen lehet. A sebkezelésben jártas orvosok mellett a sebkezelő ápolók közreműködése is kívánatos lenne. Az otthonápolásban részt vevő szakemberekre is sok feladat hárulna. A könyv megírásának az a célja, hogy bemutassa a korszerű sebkezelés elemeit, az irányelvek követésének alapján. A különböző eredetű sebek bemutatásának gazdag képi illusztrációja, a kórtörténetek ismertetése, a kezelés elemeinek az analízise, az ellátás eredményeinek a tárgyalása elősegíti, hogy a sebkezeléssel foglalkozók „követhessék” az egyes eseteket.


Nyirokoedema Nyirokoedema - A nyirokrendszer leggyakoribb betegsége - A nyirokoedemás betegek ellátása
Dr. Daróczy Judit

A nyiroködéma gyakori tünet, a lakosság 2–5%-át érinti. A végtagokban felgyülemlő salakanyagok, a szöveti gyulladás termékei súlyos szövődményeket okoznak, életveszélyes fertőzésekre hajlamosítanak. A korai felismerés esetén jó hatékonysággal gyógyítható a betegség, és nem vezet tartós károsodáshoz. A könyv tájékoztat a nyiroködéma kialakulásának okairól, és részletesen informál a kezelés lehetőségeiről. A mellékletben ismertetett esetek, az általános részen kívül, a gyakorló orvos számára mutatnak klinikai példákat a diagnosztika, a kezelés és a gondozás irányelveire. A monográfia az első Magyarországon megjelenő kézikönyv a nyirok-ödéma betegségről. Ajánlható háziorvosoknak, bőrgyógyászoknak, onkológusoknak, érsebészeknek, angiológusoknak, traumatológusoknak, gyermek-orvosoknak és hasznos lehet gyógytornászok, mozgásterápiával foglalkozó szakemberek számára is. (K.U.K. Kiadó, 2009)


Sebkezelés Sebkezelés
Prof. Dr. Daróczy Judit

Ez a tananyag azt a célt szolgálja, hogy a sebkezeléssel foglalkozó szakápolóknak munkájukhoz elméleti és gyakorlati tájékoztatást adjon. A sebek különböző mélységben kialakuló szövethiányok, amelyek a szervezetet megfosztják a külvilággal szembeni védőfunkciójától. A szövődmények rontják az életminőséget, a gyógyulás elhúzódása esetén tartósan károsítják az egészséget, és az életet is veszélyeztethetik.A decubitus megelőzése könyv A decubitus megelőzése
Lehoczki Anikó

A decubitus (felfekvés) jelentős egészségügyi és népegészségügyi probléma Magyarországon, és a nemzetközi szakirodalom áttekintése után azt mondhatjuk, hogy az egész világon is. Minden egészségügyért felelős hatóságnak komoly harcot kell vívnia azért, hogy a decubitusok, nyomási fekélyek számát csökkentse a pácienseknek okozott kellemetlen és veszélyes állapot, illetve az anyagi ráfordítások miatt. A téma aktualitása vitathatatlan. Az adatok tükrében tehát elmondhatjuk, hogy nem egy magyar sajátossággal állunk szemben, az egészségügy a világ számos pontján hasonló problémával küzd.


Kötözzük sebeinket könyv Kötözzük sebeinket
Dr. Papp Géza

A mindennapokban rengeteg alkalommal kerülünk kapcsolatba sebekkel. Akár háztartási balesetek kapcsán, akár orvosi beavatkozás eredményeként. A mindennapok apró sebei is nagy bajt okozhatnak, ha nem idejében és nem szakszerűen látják el. A mind gyakrabban otthoni utógondozásra ítélt műtéti sebek ellátása is nehéz feladat elé állíthatja a beteget, annak családját, de a segítő egészségügyi személyzetet is. A hagyományos kötszerek jelentős fejlődésen mentek keresztül, de még zavarba ejtőbb az un. intelligens kötszerek kínálata. A sebkezelés a megfelelő sebkezelő szertől és sebkötöző anyagtól is függ. A felhasználónak szánjuk ezt a könyvet. A felhasználó nemcsak a beteg, vagy a sérülést elszenvedő, hanem azon egészségügyi ellátó személy is, aki csak a kötszer felhasználásánál lép a folyamatba.


Negatívnyomás-terápia Negatívnyomás-terápia. Elméleti ismeretek és gyakorlati alkalmazás
Szerkesztők: Dr. Szentkereszty Zsolt, Dr. Pellek Sándor és Dr. Tóth Csaba

Az elmúlt bő két évtizedben „forradalom” zajlott a sebkezelésben: innovatív technikák jelentek meg és terjedtek el a sebellátásban. Ezek közül jelenleg az ún. intelligens kötszerek feltűnése és a negatív nyomású (vagy negatívnyomásos) sebkezelés (negative pressure wound therapy – NPWT) módszere tűnik a legjelentősebbnek. Illusztris szerzőgárda közös munkájaként jelent meg – világviszonylatban is elsők között – egy magyar nyelvű monográfia a negatív-nyomású sebkezelésről. A könyv szerzői valamennyien elkötelezett hívei, s viszonylag régóta gyakorlati alkalmazói a technikának, az általuk leírtak tehát nem irodalmi kompilációk, hanem betegeikkel „közösen megszenvedett” eredményeiket vetették papírra. A nyomdából frissen kikerült könyv elméleti és gyakorlati összefoglalónak tekinthető, elsősorban a posztgraduális képzés céljait szolgálja.


Lábszárfekély-könyv Lábszárfekély. Atlasz gyakorló orvosoknak
Várkonyi Viktória

Jóllehet az ulcus cruris hátterében az esetek 60-80%-ában a vivőeres keringés elégtelensége szerepel, a napi orvosi gyakorlatban azonban számolnunk kell a kombinált vénás-artériás, a "tisztán" verőeres keringési zavar lehetőségével is, az egyéb okokról nem is beszélve. Az ulcus cruris kóroki sokféleségéből következik tehát, hogy fontos differenciáldiagnosztikai tevékenységről van szó, melynek figyelmen kívül hagyása magában rejti a helytelen kezelés lehetőségét - annak összes következményével. A krónikus, nem gyógyuló ulcus crurisban szenvedő betegek sorsát nemcsak a kezelést végző és irányító orvosok szakmai tudása és tapasztalata, hanem a fekélyt előidéző alapbetegség súlyossága, az adott beteg általános állapota, továbbá a kezelt páciensek együttműködése is befolyásolja. A szerző klinikai felvételekkel gazdagon illusztrálva nyújt áttekintést a gyakorló orvosoknak a lábszárfekély sokszínű kóreredetéről. Az egyes kórformák képi megjelenítése mellett röviden vázolja a krónikus sebek kezelésének legfontosabb szempontjait.


Clinical Care of the Diabetic Foot Clinical Care of the Diabetic Foot
David G. Armstrong

A diabéteszes láb általában idegkárosodás, mikro- és makrovaszkuláris betegségek, valamint hibás gyógyulás áldozata, amelyek megfelelő gondozás nélkül amputációhoz vezethetnek. Évente több mint 80.000 cukorbetegséggel kapcsolatos amputációt hajtanak végre az Egyesült Államokban, de a nem speciális alapellátást nyújtók, valamint a rezidensek, az ápolók és a cukorbetegség oktatói segíthetnek megakadályozni ezt a pusztító, életet megváltoztató és drága szövődményt. Az egészségügyi szakemberek és az orvostanhallgatók egyaránt úgy fogják találni, hogy ez a tömör, jól indexelt és frissített útmutató gyakorlati tanácsokat kínál a cukorbetegséggel összefüggő láb-szövődmények felderítéséhez és kezeléséhez.


Pressure Ulcer Research Pressure Ulcer Research
Szerk.: Dan Bader, Carlijn Bouten és Denis Colin

A 382 oldalas könyv bemutatja a diagnózis és a kezelés jelenlegi és jövőbeni aspektusait. Ismerteti a nyomási fekélyekkel és a nyomási fekély kutatásával kapcsolatos szempontokat, valamint a nyomási fekély bizonyítékokon alapuló etiológiáját. Ezenkívül ismerteti a veszélyeztetett betegek értékelésének jelenlegi és jövőbeni eszközeit is. 20 elismert nemzetközi szakember, az európai és amerikai nyomási fekély-tanácsadó testületek (EPUAP) képviselői, alapkutatók, klinikusok és szakdolgozók által írt fejezetből áll. A témák a gazdasági és jogi szempontoktól a megelőzésről, a kezelésről, az etiológiáról, a kockázatértékelésről és a nyomási fekély kezelésének jövőbeli szempontjairól rendelkezésre álló, bizonyítékokon alapuló ismeretekig terjednek.


Microbiology of Wounds Wound Care Essentials: Practice Principles
Sharon Baranoski és Elizabeth Ayello

A sebkezelés tudományágának ezen alapvető klinikai referenciája az orvosok, fogorvosok, ápolási szakemberek és mások átfogó útmutatónak készült, akik felvállalják a hatékony megoldások megtalálását mind az általános, mind az atipikus sebproblémák kezelésére. A kézikönyvet szerzői egy interdiszciplináris szakértői csoporttal együttműködve írták meg, a sebfelmérés, -kezelés és -ápolás minden aspektusára kiterjedően. Olyan témákat fednek le, amelyek más szöveges referenciák nem, ideértve a sarlósejteket, az atipikus sebeket, valamint egy teljes fejezetet, amely a speciális populációkra szól.


Wound Healing: Methods and Protocolse Wound Healing: Methods and Protocols (Methods in Molecular Medicine)
Szerk.: Luisa A. DiPietro és Aime L. Burns

Az elmúlt évtizedben a sejt- és molekuláris biotechnológiában elért jelentős előrelépések izgalmas felfedezésekhez vezettek a szövetjavítás területén, rengeteg információt szolgáltatva a gyógyulási folyamatról. A könyvben a szakértők és az orvosok nem csak a klasszikus és kortárs laboratóriumi módszereket írják le a szövetjavítás tanulmányozására a sebgyógyítás széles skálájának felhasználásával, hanem érzékeny vizsgálatokat is biztosítanak a szövetek gyógyulásának értékelésére. A részletezett rendszerek magukban foglalják az emberi, állati, in vitro, in vivo és károsodott gyógyítási modelleket, valamint azokat a modelleket, amelyekben az alapul szolgáló szisztémás és genetikai állapot befolyásolja a gyógyulási folyamatot.


Effect of negative pressure wound therapy on the lower limb ulcers Effect of negative pressure wound therapy on the lower limb ulcers
Mahmoud Elshazly

Az alsó végtagi diabéteszes fekélyek komoly problémát jelentenek a cukorbetegek számára. A szerzők megpróbálták leküzdeni ezt a problémát egy új, nem invazív technikával, az úgynevezett negatívnyomás-sebterápiával, amelynek során egy szívóeszköz akadályozza meg a váladék felhalmozódását. Ez a munka útmutatás lehet azon cukorbetegek számára, akik fertőzött alsó végtagi diabéteszes fekélyben szenvednek, a különböző sebészeti szakembereknek, akik ezzel a problémával foglalkoznak, valamint a sebkezeléssel foglalkozó fizikoterapeutáknak is. (LAP LAMBERT Academic Publishing, 2020)


Wound Healing and Skin Integrity: Principles and Practice Wound Healing and Skin Integrity: Principles and Practice
Madeleine Flanagan

Ez az átfogó szöveg a sebkezelés, a bőr integritása és a bőrgyógyászat kapcsolódó aspektusait integrálja egy kényelmes, egyablakos erőforrásba. Feltárja a sebkezelés és a bőr integritásának alapjául szolgáló elméleteket az alátámasztó bizonyítékok áttekintésével és gyakorlati ajánlások megfogalmazásával az elfoglalt orvosok számára. A könyv a nemzetközi egészségügyi kezdeményezések vonatkozásában megvitatja a sebkezelés és a bőr integritásának megőrzésének jelenlegi és jövőbeli tendenciáit, és összefoglalja az egészséges bőr megőrzésének alapelveit, hogy gyakorlati útmutatót nyújtson az orvosok számára, függetlenül a szakmai hátterüktől. A könyvet haszonnal forgathatják az orvosok és szakdolgozók a sebkezelés, a dermatológia és a palliatív ápolás területéről; a podiáterek; a gyógyszerészek és bárki, aki felelős a károsult bőr-integritású betegek kezeléséért.


Fast Facts for Wound Care Nursing Fast Facts for Wound Care Nursing: Practical Wound Management in a Nutshell
Zelia Ann Kiefer

A tömör, kompakt Gyors tények formátumát használva ez az útmutató számos új gyógyító technológiát foglal magában, és fontos áttöréseket mutat be annak megértésében, hogy egyes sebek miért nem gyógyulnak. Minden fejezet lépésről lépésre épül a sebkezelés alapelveire, ideértve a sebfelmérést és -dokumentációt, a sebek spektrumát az egyszerűtől a komplexig, a sebkezelési irányelveket és protokollokat, valamint a sebkezelés jogi szempontjait és előírásait. A felhasználóbarát útmutató a sebkezelő termékekkel kapcsolatos rengeteg információt összegzi.


Atlas of Wound Healing Atlas of Wound Healing. A Tissue Regeneration Approach
Soheila S Kordestani

A Sebgyógyulás atlasza: A szöveti regenerációs megközelítés című könyv sokféle etiológiájú sebeket mutat be. A tartalom transzlációs jellegű, felöleli a biotechnika, valamint a klinikai orvostudomány területeit is. Az 1. rész bemutatja a legújabb sebgyógyítási módszereket és a szövetregeneráción alapuló kezelési terveket. A 2. rész esetbemutatásokat tartalmaz, amelyek különféle típusú sebeket mutatnak be, különféle méretben, stádiumban és kezdeti állapotban, valamint tömör kezelési protokollokat.


Book: Wound Healing Research Wound Healing Research
Szerk.: Prasun Kumar, Vijay Kothari

Ez a könyv a legújabb ismereteket mutatja be a sebgyógyulás élettani és mikrobiológiai vonatkozásairól. Friss betekintést kapunk a bőr sebgyógyulási folyamatába, amely molekuláris és sejtes események sorozatából álló szövetregenerációs és -javító folyamatokat foglal magában. A szerzők részletesen tárgyalják a fertőzött sebek kezelését, kitérve a hagyományos orvoslás gyakorlataira, az új fertőzésellenes készítményekre, a nem antibiotikus megközelítésekre és a probiotikus baktériumokra is. A sebkezelés interdiszciplináris megközelítésének szentelt szekció olyan témákkal foglalkozik, mint az in vitro és in vivo kutatási modellek, az új kötszerek fejlesztése, a szöveti tervezés és a bioscaffoldok lehetséges alkalmazásai. A szerzők mind az adott terület vezető kutatói. Ez a könyv arra tesz kísérletet, hogy bemutassa a jelenlegi kutatási státuszt és a jövőbeli irányokat a sebgyógyulás területén, ami az e terület iránt érdeklődő olvasók és kutatók nagy csoportjának érdekelődésére tarthat számot.


Wound Healing: Evidence-Based Management Wound Healing: Evidence-Based Management (Contemporary Perspectives in Rehabilitation)
Joseph M. McCulloch, Luther C. Kloth

Klinikai központú információ bemutatása, különös tekintettel a problémamegoldásra és a klinikai döntéshozatalra. Esettanulmányok az elmélet magyarázatának elősegítésére, kiegészítve az adott esetek kezeléséről szóló szerzői megbeszélésekkel, ahol lehetséges. Az in vitro, állati és emberi vizsgálatokból származó bizonyítékok szigorú áttekintése, amely elmagyarázza, hogy a sejtes és molekuláris mechanizmusok miként járulnak hozzá a könnyen kezelhető és a makacs emberi sebek gyógyulásához. Klinikai útmutatások a sebkezelésről és diszkusszió arról, hogy a speciális beavatkozások miként segítik elő a gyógyulást, és mikor alkalmazhatók.


Microbiology of Wounds Microbiology of Wounds
Steven Percival és Keith Cutting

Nem a mikroorganizmusok jelenléte, hanem a betegekkel való kölcsönhatásuk determinálja a sebgyógyulásra gyakorolt hatásukat. Dokumentálva a kezelési folyamat ezen kritikus, de gyakran figyelmen kívül hagyott aspektusát, ez a könyv az emberi sebek mikrobiológiáját és biológiáját a fertőzés és a nem-gyógyulás szempontjából tárgyalja. A sebkezelés gyakorlata dinamikus, végtelenül összetett, nemlineáris és ügyesen individualizált a beteg számára. Ha figyelembe vesszük azt a számtalan változót, amely hozzájárul a betegséghez, akkor a krónikus sebek bonyolultságának megértése még nehezebbé válik. A Sebek mikrobiológiája bemutatja a krónikus és akut sebekkel kapcsolatos tudományos és klinikai adatokat, valamint tárgyalja a gyulladást, az epithelializációt, a granulációs szövetet és a szövetek átalakítását. Részletesen leírja a krónikus és akut sebek kezelésének technikáit, és elemzi a sebkezelésben alkalmazott fertőzésellenes szerek hatásmódját és hatékonyságát.


Wound Care Nursing Wound Care Nursing. A person-centred approach
Szerk.: Sebastian Probst

A 192 oldalas, angol nyelvű kiadvány kötelező olvasmány minden olyan nővér számára, aki bővíteni szeretné tudását a sebkezelés ezen a területén. A Wound Care Nursing 3. kiadása személyközpontú megközelítést mutat be a sebkezelés gyakorlatában az egész életen át. A könyveket teljes egészében színes fényképek és illusztrációk illusztrálják, és olyan széleskörű esettanulmányokat tartalmaznak, amelyek bemutatják az e területen végzett legújabb kutatások gyakorlati alkalmazását. A korábbiakhoz képest új részeket tartalmaz a nyomási fekélyekről, az inkontinenciával összefüggő dermatitiszről, a vénás lábszárfekélyekről és a palliatív sebkezelésről. Egyedülálló módon élethosszig tartó perspektívát alkalmaz, amely a születéstől az idős korig minden beteg sebeinek ellátását célozza. A hagyományos orvosi megközelítés helyett mindvégig az ápoláselméletet alkalmazzák, így az anyag jobban alkalmazható az ápolási gyakorlatra. Kiterjedt esettanulmányok segítségével összekapcsolja a jelenlegi ápolási elméletet a gyakorlattal.


The Epidermis in Wound Healing The Epidermis in Wound Healing
David T. Rovee és Howard I. Maibach

Az új biológiai technikák és az akut és krónikus sebgyógyulás iránti érdeklődés újbóli feléledése óriási javulást eredményezett a gyógyulási folyamat sejtbeli és kémiai összetettségének megismerésében. Az epidermális biológia fejlődésének izgalmas fejleményei új lehetőségeket teremtenek a sebgyógyulás területén végzett kutatásokra és klinikai alkalmazásokra. A rendelkezésre álló legfrissebb információkkal a könyv a sebkezelés terén az elmúlt 30 évben elért haladást és gyakorlatokat írja le. Ez a könyv egy alapvető eszköz lesz az innovációk és alkalmazások generálásában az epidermális biológiában.


Surgery in Wounds Surgery in Wounds
Szerk.: Luc Téot, Paul E. Banwell és Ulrich E. Ziegler

Ez a könyv a valódi és gazdag sebészeti tapasztalatokat foglalja össze, reflektálva a nemzetközi gyakorlatra. Számos utat tár fel az alapkoncepcióktól a fejlett rekonstrukciós eljárásokig. A szerkesztők remélik, hogy ösztönözni tudják az olvasókat arra, hogy az itt elsajátítottakat a saját klinikai gyakorlatukban alkalmazzák. Kétféle tudás létezik: az, amit már ismerünk, és az, amit tudunk, hol található. A „Sebek sebészete” lehetőséget kínál az ilyen ismeretek könnyű megismerésére, és felkerül az egyének és az intézményi könyvtárak polcaira.


Wounds and Wound Repair in Medieval Culture Wounds and Wound Repair in Medieval Culture
Szerkesztők: Larissa Tracy és Kelly DeVries

A sebesült testet igen gyakran ábrázolták a középkorban, Krisztusnak a keretsztrefeszítése során kapott sebeitől és a megkínzott szentektől, akik csodálatos módon isteni beavatkozással gyógyulnak, egészen a csatatekről és a lovagi tornákról szóló grafikus beszámolókig - mind bizonyítékok erre. Fennmaradtak a régészeti leletekben vagy a végzetes (vagy nem annyira halálos) sebek irodalmi epizódjaiban. Ez a kötet átfogó képet nyújt a sebesülés és a sebgyógyítás összetettségéről a középkori irodalomban és kultúrában, számos forrásból és tudományágból származó esszéket összefogva, beleértve fegyvereket és fegyverzeteket, katonai- és orvosi történelmet, irodalmat, művészettörténet, hagiográfiát (a szentek életének tanulmányozását) és a régészetet a középkoron és a korai modern Európán keresztül.


Psychology of Wounds and Wound Care in Clinical Practice Psychology of Wounds and Wound Care in Clinical Practice
Dominic Upton, Penney Upton

Ez a könyv a sebek pszichológiai következményeiről és a sebkezelés pszichológiai összetevőiről szól, a kortárs kutatási bizonyítékokra építve és gyakorlati klinikai útmutatásokat mutat be. Különös hangsúlyt kap a seb és a sebkezelés pszichológiai hatása. A gyakorlati kérdések megtárgyalásával ez a könyv oktatási és gyakorlati jellegűvé válik. A könyv orvosoknak, köztük háziorvosoknak, angiológusoknak, szakdolgozóknak és podiátereknek szól, és az egyetemi oktatók és kutatók számára is érdeklődésre tarthat számot.


Science of Wound Healing and Dressing Materials Science of Wound Healing and Dressing Materials
Vibhakar Vachhrajani és Payal Khakhkar

Ez a könyv a sebész szemszögéből vázolja fel, hogy a sebkezelő központokban dolgozó orvosok és szakdolgozók hogyan tudják gyorsan és hatékonyan kezelni a sebeket. Átfogóan foglalkozik a sebgyógyulás koncepciójával, a gyógyulástól kezdve a sebtisztításig, valamint különféle antiszeptikumokkal és helyi antibiotikumokkal, amelyeket a kötszerekben használnak a gyógyulás megkönnyítése érdekében. A könyv a legújabb találmányokat és kezelési lehetőségeket is tárgyalja, amelyek forradalmasították a sebgyógyulást, például: oxigénterápia, ózonterápia, hiperbár oxigénterápia, elektroterápia és ultrahangos sebkezelés. Zárásként a legújabb, őssejtterápián, celluláris és génterápián alapuló regeneráló terápiákat vizsgálja.


Wound Care and Skin Infections Wound Care and Skin Infections- 2020 (The Clinical Medicine Series Book 30) Kindle Edition
C. G. Weber, M. D.

Teljes sebkezelési és bőrfertőzési kézikönyv. Több mint 285 illusztráció, a legtöbb színes. Több mint 1.000 hiperlink vezet témáról-témára. Néhány a tárgyalt témák közül: a pyodermiák részletes áttekintése, beleértve a cellulitiszt, varasodást, orbáncot, szőrtüszőgyulladást, ecthyma gangrenosumot, hidradenitist, harapást általi sebeket, veszettséget, tetanuszt, dermatophytákat, toxikus sokkot, szokatlan bőrfertőzéseket, vízben terjedő baktériumokat, húsevőket és sporothrichosist. Krónikus kezelés, varrás, műszerek, helyi érzéstelenítés.


Atlas of Perforator Flap and Wound Healing Atlas of Perforator Flap and Wound Healing
H.-P. Zheng, J. Lin, Y.-Q. Xu and D.-Q. Hu

Ez az atlasz úgy van felépítve, hogy kombinálja a perforátor lebennyel kapcsolatos alapvető elmélet és klinikai gyakorlat szöveges leírását valamint a valódi fényképek kombinációját. A könyv négy részből áll: az első rész a meghatározás, az érrendszeri fiziológia és a klinikai alkalmazások alapelveinek áttekintése stb.; a másodiktól a negyedik részig az indikáció, az alkalmazott anatómia, a tipikus klinikai esetek és kulcspontok leírását tartalmazza. Ez az atlasz hasznos olvasmány a mikro-, a kéz-, az ortopédiai- valamint a plasztikai és a helyreállító sebészettel foglalkozó kutatók és gyakorló orvosok számára.Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!