Új termékek és szolgáltatások

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban a sebkezeléssel, sebgyógyulással és határterületeivel kapcsolatos új termékeket, szolgáltatásokat, innovációkat mutatjuk be az egész világból.Az itt bemutatottak nem feltétlenül hozzáférhetők Magyarországon! Ehhez a rovathoz elsősorban a WoundSource oldalait használjuk fel, de számítunk az Ön javaslataira is! Az információk innen vagy a gyártóktól származnak. A felsorolás nem jelenti az MSKT jóváhagyását vagy ajánlását.


Debrichem® Debrichem®

A DEBRICHEM® a holland DEBx Medical cég savas gélje, amely egyszer használatos orvostechnikai eszköz tanúsítást kapott. A terméket helyi alkalmazásra szánják, hogy megkönnyítsék a sebek fertőzésének megszüntetését a debridement, majd a tisztítás és kötszerezés útján. Használatával a biofilm megszakadása és a fertőzés eltávolítása a krónikus sebekben akár 60 másodperc alatt elérhető. A vízmolekuláknak a biofilmből történő eltávolításával a szárító gél gyorsan szétszakítja a seb biofilmjét, kórokozóit és gyulladásos fehérjéit, azzal a céllal, hogy a krónikus sebeket akut sebekké alakítsa. A biofilm és az abban jelenlévő kórokozók kiszárítása a sebet műtéti helyett kémiai úton tisztítja. Egyetlen kezelés és a seb steril vagy sós vízzel történő lemosása után megindul a seb természetes gyógyulási folyamata.


Biatain® Silicone with 3DFit™ Technology Biatain® Silicone with 3DFit™ Technology

A Biatain® Silicone egy puha, rugalmas habkötés, fejlett ötrétegű felépítéssel, amely szilikon kontaktrétegből, egyedi Biatain® habból, szuperabszorbens rétegből, szövetrétegből és páraáteresztő felső filmből áll. Az egyedülálló 3DFit Technology™ technológiával rendelkező termék az optimális gyógyulási körülmények érdekében akár 2 cm-ig megfelel a sebágynak, hogy kitöltse a holt teret és csökkentse az exudátum összegyűlését. Függőlegesen, és nem keresztben szívja fel a sebfolyadékot, távol tartva azt a környező bőrtől. Bezárja és visszatartja az exudátumot, beleértve a vastagabb, viszkózusabb váladékot, még kompresszió alatt is. A Biatain® a tisztuló sebek kezelésére szolgál, és megelőző terápia részeként is alkalmazható a bőr károsodásának megelőzésére, pl. a nyomási sérülések vagy a műtét utáni hólyagosodás prevenciójára.


HYCOL® Hydrolyzed Collagen Powder HYCOL® Hydrolyzed Collagen Powder

A HYCOL® Hydrolyzed Collagen Powder egy hidrolizált kollagén sebkötés (kb. 95% I. típusú kollagén). Alkalmazása mérsékelten vagy erősen váladékozó sebekre ajánlott. A Sanara MedTech (Fort Worth, USA) terméke I. típusú szarvasmarha hidrolizált kollagén és nem tartalmaz adalékokat. A nedves sebkörnyezet fenntartásával elősegíti a gyógyulást. Jól alkalmazható a nehezen elérhető sebeknél. Tartósítószer- és műszál-mentes, biztonságos és nem mérgező; Minden sebfázisban használható; Három évig eltartható. Indikáció: Krónikus és akut sebek; Részleges és teljes vastagságú sebek; Nyomási sérülések I-IV; Vénás stasis fekélyek; Artériás fekélyek; Diabéteszes fekélyek; Traumás sebek; Első- és másodfokú égési sérülések.


LiquiBand® Rapid™ Adhesives LiquiBand® Rapid™ Adhesives

A LiquiBand® Rapid™ helyi bőrragasztó 30 másodperc alatt erős, hosszan tartó sebzárást biztosít. A Medline Industries Inc. (Mundelein, USA) termékének előnyei: Steril 2-oktil-cianoakrilát-ragasztó a csúcsminőségű, tartós szilárdságért és rugalmasságért; Az egyedi kialakítás kevesebb erőfeszítést igényel, több ragasztót tesz elérhetővé, mint a vezető versenytárs, és sima habcsúccsal rendelkezik a ragasztó egyenletes eloszlásához a bemetszésen és a seb szélén túl; Csökkenti a költségeket és a kapocs vagy a varrás eltávolításának szükségességét; Gyorsabb zárás műtéti incíziókon és lacerációkon; Hatékony gátja a mikrobiális penetrációnak.


LumiHeal System LumiHeal System

A kanadai központú Klox Technologies cég LumiHeal Rendszere a fluoreszcencia biomoduláció alapelveit alkalmazza a károsodott és sérült bőr kezelésére azáltal, hogy sejtszinten szállítsa a fluoreszcenciát annak érdekében, hogy befolyásolja a gyógyulás három kritikus szakaszát, a gyulladást, a proliferációt és a „remodellinget”. Az aktív sebkezelő megoldás a LED aktiválása során a Light Absorbing Molecule (LAM) gél fluoreszcenciát generál, amely különböző mélységekben magas válaszarányt biztosít, és beindítja seb regressziójának kezdetét, miközben kiváló biztonsági profilt nyújt. A LumiHeal innovatív, fájdalommentes, nem invazív, költséghatékony alternatívát kínál a krónikus és akut sebek kezelésére. A rendelkezésre álló sokféle hagyományos kezelési lehetőség ellenére sok beteg nem reagál, és jelentős kényelmetlenségnek és szorongásnak van kitéve.


The Topper™ MicroEnvironment Manager™ The Topper™ MicroEnvironment Manager™

A Topper, az iparág első teljesen újrafelhasználható motoros légterelője, amely a mikrokörnyezetben a felesleges hő és nedvesség kezelésére szolgál. A Topper ugyanazon, szabadalmaztatott Air Diffusion Matrix™ technológiával működik, amelyet elsőként vezetett be a vállalat kategóriájában vezető mikroklíma-kezelési támogató felületeken, beleértve a PressureGuard® Easy Air™ termékcsaládot, a PressureGuard® Custom Care® Convertible LAL és a PressureGuard® Protocol™ technológiákat. A Span-America rendszere gyengéd légáramlást biztosít közvetlenül a páraáteresztő felső rétegének alsó részébe, elvezetve a felesleges nedvességgőzt a sérülékeny bőr védelméhez. Csökkenti a hőt, nedvességet, nyomást és szagot a mikrokörnyezetben, anélkül, hogy drága eldobható alkatrészekre lenne szükség.


Rooke® BKA Rigid Protector Rooke® BKA Rigid Protector

Az amerikai Osborn Medical Rooke® BKA Rigid Protectorát a térd alatti amputációk utáni azonnali használatra tervezték annak érdekében, hogy megakadályozzák a kontraktúrákat és az dehiszcenciákat esés esetén. Előnyei: A végtagot semleges, kiterjesztett helyzetben tartja a hajlító kontraktúra kockázatának csökkentése érdekében; Párnázott védelem zuhanás esetén a dehiszcencia megelőzése érdekében; Szigetelt, hogy fokozza a bőr perfúzióját. Főbb jellemzői: Kiváló esésvédelem; A kontraktúra kontrollja; Merev hátsó rögzítést biztosít; Deréköv a felfüggesztéshez; Magas beteg-compliance; Mosható polár belső a természetes felmelegedés érdekében; HCPCS L5450. Térd feletti amputáció esetében nem használható.


Cutimed® Sorbact® Cutimed® Sorbact®

A Cutimed® Sorbact® sikeresen bizonyított a kolonizált és fertőzött sebek nem gyógyszeres, antimikrobiális kezeléseként. Kémiailag aktív szerek használata helyett meglepően egyszerű fizikai elvet alkalmaz a kórokozó baktériumok és gombák hatékony megkötésére és inaktiválására. Minden kötéscserével a csökkent baktériumterhelés segít optimális körülményeket teremteni a seb természetes gyógyulási folyamatában. A BSN Medical termékét bárhol lehet használni, ahol a mikrobák károsítják vagy akadályozzák a seb gyógyulását. Megtisztít minden piszkos, kolonizált vagy fertőzött sebet, tekintet nélkül azok etiológiájára, például a krónikus sebeket, azaz vénás, artériás, diabéteszes vagy nyomási fekélyeket; műtét utáni kiszakadt sebek; traumás sebek; sebek a sipolyok és a tályogok kivágása és a bőr gombás fertőzései után.


PressureAlert™ System PressureAlert™ System

A PressureAlert™ egy háromkomponensű nyomásellenőrző rendszer, amely lehetővé teszi az egészségügyi szolgáltatók és a betegek számára a sebek megelőzését és kezelését. A technológia magában foglalja a szenzort tartalmazó kötszert, egy táblagépet felügyeleti/riasztórendszer szoftverrel és a felhőalapú platformot a klinikai előzmények távfelügyeletéhez és tárolásához. A Walgreen Health Solutions cég (Evanston, USA) rendszere figyelmezteti a betegeket és a gondozókat, amikor a beteg túl nagy nyomást túl sokáig alkalmazott a test magas kockázatú területére. Alkalmazási területei (pl.): diabéteszes lábfekély, nyomási fekély/sérülések, mély szöveti nyomási sérülések (DTPI), műtéti sebek.


Healthy.io Digital Wound ManagementIC-1200-WH Vascu-Ease Portable DVT System Healthy.io Digital Wound Management

A Healthy.io (Boston, USA) FDA által bejegyzett, okostelefon-alapú sebkezelő megoldása lehetővé teszi a klinikusok számára, hogy mérjék és dokumentálják a sebeket, nyomon kövessék a gyógyulás előrehaladását az időben, és központosítsák a sebadatokat egyetlen portálon. Javallatok: Artériás fekélyek; Krónikus sebek; Diabéteszes lábfekélyek: Neuropátiás; Nyomásfekély, 3. és 4. stádium; Vénás elégtelenségi fekélyek. Előnyök: Klinikailag pontos sebmérést tesz lehetővé okostelefon és két kalibrációs matrica segítségével; A gyógyulás előrehaladását nyomon követi az időben, összehasonlítja a seb progressziójának adatait és megjelöli a stagnáló sebeket; Szabványosítja az adatgyűjtést egy alkalmazáson belüli űrlap segítségével; minden adatot biztonságosan tárolnak az alkalmazásban; A szabványos módszerekhez képest akár 85%-kal gyorsítja a dokumentációs időt; Központosítja a sebadatokat egyetlen portálon a teljes láthatóság érdekében.


IC-1200-WH Vascu-Ease Portable DVT System IC-1200-WH Vascu-Ease Portable DVT System

Az IC-1200-WH Vascu-Ease hordozható DVT rendszer egy könnyen használható szekvenciális kompressziós rendszer, amelynek célja, hogy kórházi vagy otthoni környezetben a végtagok véráramlásának stimulálásával megakadályozza a DVT (mélyvénás trombózis) kialakulását. A Bio Compression Systems Inc. terméke a duzzanat és fájdalom csökkentésére, valamint a gyógyulás idejének felgyorsítására szolgál. A cső nélküli megoldást egy teljesen integrált lítium-ion akkumulátorral szállítják, amely több mint 20 órás kezelést biztosít egyetlen feltöltéssel, lehetővé téve (pl.), hogy a betegek könnyen szállíthatók legyenek a kórházból az otthonaikba. Előnyei: Serkenti a keringést; Csökkenti a duzzanatot; Csökkenti a fájdalmat; Segít a bőrfekély gyógyulásában; Egy gombos működés; Kompakt és teljesen hordozható. Új szintű innovációt hoz a pneumatikus kompressziós eszközök kategóriájába.


GEMCORE360°™ PHMB antimikrobiális szilikon szegély hab kötszerek GEMCORE360°™ PHMB Antimicrobial Silicone Border Foam Dressings

Egy polhexametilén-biguanid-dal (PHM) impregnált, lágy szilikon hab kötés, amely in vitro tesztek alapján akár hét napon át is rendkívül hatékony szer a mikroorganizmusok széles spektrumával szemben. A hidrofób szilikon megakadályozza, hogy a kötés a sebágyra tapadjon, és csökkenti a fájdalmat a kötéscsere során. A GEMCORE360°™ PHMB Antimicrobial Silicone Border habkötszerek műtét utáni incíziók, nyomási sérülések, vénás stasis fekélyek, diabéteszes fekélyek, donorhelyek, horzsolások, első és második fokú égési sérülések, dermatológiai rendellenességek (stb.) kezelésére, illetve másodlagos kötésként ajánlják. Néhány az előnyei közül: Antimikrobiális hatás MRSA, MRSE, VRE, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans és Rhodotorula mucilaginosa ellen; Ellenáll a baktériumok kolonizációjának és csökkenti a baktériumok behatolását a kötésbe; Bizonyítottan teljesít anélkül, hogy negatívan befolyásolná az epithelializációt; Kiváló felszívódási sebesség és elősegíti a gyógyulást nedves sebkörnyezeten keresztül; Csökkenti a maceráció kockázatát.


Stimulen™ kollagén por Stimulen™ Collagen Powder

A Stimulen™ kollagén por hidrolizált módosított kollagénekből áll. A sebbe szórva feloldódik, és védőgélt képez. A Southwest Technologies Inc. (North Kansas City, USA) termékét hosszan tartó alkalmazásra (24 órától 30 napig) javasolják a sebek kezelésében, beleértve: a részleges és teljes vastagságú sebeket, a nyomási fekélyeket (1-4. stádium), a vénás és diabéteszes fekélyeket, a részleges vastagságú égési sérüléseket, az akut sebeket, a horzsolásokat, a traumás sebeket (stb.). Állati eredetű termékekkel kapcsolatosan fennálló allergia esetén nem használható. Előnyök: A kollagénport a sebfolyadékokban lévő természetes enzimek bontják le; A dehidratáció ellen védő gélt képez a sebágyon; Nem szükséges eltávolítani a seb helyéről; Nedves sebgyógyító környezetet biztosít; Nem mérgező és nem irritáló; Könnyen kezelhető. Aktív hatóanyaga: szarvasmarha-kollagén.


UrgoTul™ seb-interfész UrgoTul™ seb-interfész

Az UrgoTul egy LipidoColloid technológiával kialakított hidrofil seb-interfész, amely biztosítja az atraumatikus eltávolítást és az ideális nedves sebkörnyezetet. Amikor sebváladékkal érintkezik, az UrgoTul gélesedik és nedves környezetet teremtve elősegíti a sebgyógyulást. Az UrgoTul serkenti a fibroblasztok szaporodását, biztosítja a tapadásmentességet és a fájdalommentes kötszercserét. Akut és krónikus sebek esetén egyaránt alkalmazható. HBOT alkalmazásakor a használata kontraindikált. Előnyei: Az egyetlen seb-interfész a hidrofil részecskék további előnyeivel, ideális nedves környezetet biztosítva a legfontosabb sejtek számára a gyógyulási folyamatban; Hidrofób anyagokat is tartalmaz, hogy elkerülhető legyen az eltávolításkor a tapadás; Képes jelentős ideig megtartani a bevonatát.


Avelle™ NPWT System Avelle™ NPWT System

Az Avelle™ NPWT Pump egy egyszerhasználatos NPWT szivattyú, legfeljebb 30 napos élettartammal. 80 Hgmm (+/- 20 Hgmm) folyamatos negatív nyomást juttat a sebágyba. Előnyei közé tartozik, hogy a pumpáról való lekapcsolás után akár 1 órán át fenntartja a vákuumot, a puha nyílás, amelyet a nyomáskárosodás kockázatának minimalizálására terveztek, továbbá az egygombos működés is. 8 rétegű Hydrofiber® technológiával kombinálva a rendszer vizsgálatilag bizonyította az NPWT előnyeit a sebgyógyuláshoz szükséges optimális környezet fenntartásában. Olyan betegek számára javasolt, akik profitálhatnak az NPWT-ből, mivel elősegítheti a sebgyógyulást azáltal, hogy az exudátumot és a fertőző anyagokat eltávolítja az alacsony vagy közepesen váladékozó sebekből, például: krónikus sebek (pl. lábfekélyek); akut sebek; szubakut és dehiszkált sebek; traumás sebek; flap-ek és graftok; műtéti úton zárt metszési helyek. Az Avelle™ NPWT-rendszer kórházi, poszt-akut és otthoni egészségügyi környezetben is használható.


Drawtex® Drawtex®

Az exkluzív LevaFiber™ technológiát alkalmazó Drawtex® sebkötöző kapilláris, hidroduktív és elektrosztatikus hatása lehetővé teszi a törmelék eltávolítását, a túlzott sebváladék ellenőrzését, valamint a baktériumok és káros MMP-k kiiktatását, megalapozva a sebgyógyulást vagy -záródást. Az Urgo Medical terméke alkalmazható (például): vénás, neuropátiás láb- és nyomásfekélyekre; égési sérülésekre; sztóma helyekre; amputációkra; nehezen gyógyuló sebekre, pl. vegyes etiológiájú lábfekélyekre, leprával kapcsolatos sebekre, nekrotizáló fasciitisre, gombásodó rákos sebekre és Buruli fekélyekre.


Gold Dust™ Gold Dust™ hidrofil polimer sebtöltő

A fejlett sebkezelő-, kollagén-, hideg/meleg terápiás termékeket és nyomáscsökkentő eszközöket gyártó Southwest Technologies Inc. terméke. Egy nagy nedvszívó képességű hidrofil polimer, amely képes nagy mennyiségű exudátum felszívására és az exudátum visszatartására a mátrixban még nagy nyomás alatt is. A vizes folyadékok csapdában maradnak a polimer mátrixban, és csak párologtató szárítással vagy oldószeres extrakcióval távolíthatók el. Ezért, ha sebkötözőként használják, a Gold Dust™ védi a seb szövetét és a környező periwound területet a macerációtól és a degradációtól. A Gold Dust™ száraz granulátumként használható erősen váladékozó sebeken, de a sebeket a potenciális túlszárítás miatt monitorozni kell. A kötéscserék száma gyakran a napi többszöriről akár napi egyre, sőt 2 vagy 3 naponta egyszerire csökkenthető.


BIAKŌS™ Antimicrobial Skin & Wound Cleanser BIAKŌS™ Antimicrobial Skin & Wound Cleanser

A BIAKŌS™ antimikrobiális bőr- és sebtisztító szennyeződések és idegen anyagok mechanikai tisztítására és eltávolítására szolgál olyan sebekből, mint az 1-4. stádiumú nyomási fekély, a diabéteszes lábfekély, a műtét utáni sebek, az első- és másodfokú égési sérülések, graftok és donorhelyek. Szinergetikusan megtisztítja és eltávolítja a mikrobákat a sebágyból, és segít eltávolítani a planktonikus, éretlen és érett biofilmet. Szabadalmaztatott, gyors hatású, széles spektrumú antimikrobiális szer. Biztonságos és hatékony, nem citotoxikus, nem irritálja a sebet vagy a bőrt, nem szenzibilizáló, az ozmolalitás kiegyensúlyozott, megcélozza a mikróbákat a szagkezelés elősegítése érdekében, bőrpuhító anyagokat tartalmaz és kompatibilis a seb és a bőr pH-jával. Csak külsőleg használható.


Affinity® Affinity®

Az Affinity egy regeneratív és angiogén tulajdonságokkal rendelkező friss amnion allograft. Megőrzi a natív membrán szerkezeti integritását és biofizikai tulajdonságait. 42 napig életképes. Életképes lehetőség a seb és a lágyrész gyógyítására. Természetesen bioaktív gyógyító képesség. Nyitott és ép extracelluláris mátrix. Integrálódik a sejtek és szövetek növekedésének támogatásával. Megőrzi a biofizikai tulajdonságait, hogy javítsa a műtéti kezelést. Tartós: A natív mátrix integritása kiváló scaffoldot biztosít. Rugalmas: fenntartja a membrán természetes hajlékonyságát. Hipotermikusan tárolt, így megőrzi a membrán natív ECM-jét, a növekedési faktorokat és fenntartja a sejtek életképességét. Veleszületett hegesedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Gyulladáscsökkentő tulajdonságokat biztosít. Úgy tűnik, hogy növeli a szövetek gyógyulásának és javításának sebességét és minőségét.Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!