Új termékek és szolgáltatások

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban a sebkezeléssel, sebgyógyulással és határterületeivel kapcsolatos új termékeket, szolgáltatásokat, innovációkat mutatjuk be az egész világból.Az itt bemutatottak nem feltétlenül hozzáférhetők Magyarországon! Ehhez a rovathoz elsősorban a WoundSource oldalait használjuk fel, de számítunk az Ön javaslataira is! Az információk innen vagy a gyártóktól származnak. A felsorolás nem jelenti az MSKT jóváhagyását vagy ajánlását.


Comfort Release Border Adhesive Foam Dressings Comfort Release® Border Adhesive Foam Dressings

A Comfort Release® Border Adhesive Foam Dressings hidrofil habpárnája lágy habból készül, amely kényelmes, rugalmas és nagy nedvszívó képességű. Lélegző és teljes mértékben telített állapotban akár 50%-kal is bővül. A szegély egy nemszőtt film, erős aciklusos ragasztóval, kiváltott „bőrelengedéssel”. A gyártó, a Global BioMedical Technologies LLC. cég (Bonita Springs, USA) állítása szerint az első habkötszer, amely fájdalom és diszkomfort-érzet nélkül távolítható el. Megfelelő eltávolítás esetén kiküszöböli a bőr sérüléseit. Hatóanyag: 70% izopropil-alkohol, telített prep párnák.


FlexPress2 Lite™ 2 Layer Compression Bandage System FlexPress2 Lite™ 2 Layer Compression Bandage System

A FlexPress2 Lite 2 rétegű kompressziós kötszer-rendszer a DermaPress Compression Systems termékcsaládhoz tartozó teljes kötszerkészlet, amely egy habszivacs- és egy kohéziós kompressziós kötszerből áll. Hatékony kompressziót biztosít a vénás lábfekélyekkel kapcsolatos ödéma kezelésére, a megfelelő artériás keringés biztosításával. Biztosítja az alsó lábszár könnyű és közepes mértékű összenyomását, elősegítve az ödéma kezelését és a vénás vér visszatérését. Abszorbens a váladék kezelésére. All-in-one készlet a kötszer cseréjének felgyorsítására. Legfeljebb 7 napig viselhető.


Hy-Tape®, The Original Pink Tape® Hy-Tape®, The Original Pink Tape®

A Hy-Tape®, The Original Pink Tape® egy vízálló, latexmentes, UPF 50+ cink-oxid alapú ragasztószalag, amely gyengéd a bőrhöz. Többféle formátumban kapható, a kötszerek, a sztóma és egyéb orvosi eszközök rögzítéséhez. A Hy-Tape óvatosan távolítható el, hogy a bőr sértetlen maradjon. Vékony, kényelmes és rugalmas a fizikális gyakorlatok közben, vagy olyan területeken, mint a térd vagy a könyök. Vízálló, ami jól jön úszáskor vagy verejtékezéskor is. Nem igényel testápolót. A testhőmérséklet emelkedésével nem válik agresszívvá.


EpiFix EpiFix® Dehydrated Human Amnion/Chorion Membrane (dHACM) Allograft

Az EpiFix® dehidratált emberi amnion/chorion membrán (dHACM) allograft egy placentális alapú szövettermék, amely gátként működik és védő környezetet biztosít a gyógyulás elősegítéséhez. Több extracelluláris mátrix fehérjét, növekedési faktort, citokint és egyéb speciális fehérjét tartalmaz. Az EpiFix-et a szabadalmaztatott PURION®-eljárással állítják elő, amely megvédi a finom scaffoldokat a feldolgozás során, sértetlen kollagénmátrixot hagyva. Az eredmény egy tartós, természetes gátló tulajdonságokkal bíró allograft, amelyet megfelelő környezeti feltételek mellett akár 5 évig is lehet tárolni. A termék lapos, rácsos és szemcsés konfigurációban, valamint a pazarlás csökkentése érdekében több különböző méretben kapható.


Puracyn® Plus Puracyn® Plus Professional Formula Wound Irrigation Solution

A Puracyn Plus sebkezelő oldat egy pH-értékkel kiegyensúlyozott, következő generációs, szuper-oxigenizált sebtisztító, amelyet úgy terveztek, hogy az optimális sebgyógyulás érdekében együttműködjön a seb irrigációjának, megtisztításának és a kötszerezésének folyamatával. A fejlett hipoklóros technológián alapuló termékcsalád gazdaságos megoldást kínál minden sebtípushoz, s egy olyan termékportfóliót kínál az orvosoknak, amely kifejezetten a sebkezelési protokollok fejlesztésére és korszerűsítésére készült. A hipoklórossav egy ismert antimikrobiális szer, amely megakadályozza a mikroorganizmusok növekedését a termékeken belül.


Remora Remora™

A Parasol Medical LLC (Barclay, USA) terméke, a Remora egy szabadalmaztatott negatívnyomás terápiás (NPWT) készülék, amely zajtalanul, motor nélkül biztosítja a folyamatos nyomásszintet. A költséghatékony, 7 nap után eldobható szivattyú a nagy térfogatú, 350 ml-es tartályával a sebek széles skálájának a kezelésére képes. Az előnyei közé tartozik (pl.) 3 programozható, előre beállított beállítás; a riasztási jelzések teljes skálája; kis tömeg, s emiatt kompakt, hordozható kivitel. 75, 100 és 125 Hgmm nyomás biztosítására képes.


dermaPACE® System dermaPACE® System

A koronavírus-járvány által kiváltott igényekre reagálva az elsősorban a lökéshullám technológia területén működő SANUWAVE Health Inc. már otthoni körülményekre adaptáltan is kínálja dermaPACE® System elnevezésű termékét. Az eszköz CE tanúsítvánnyal is rendelkezik, hogy az impulzus akusztikus hullámok alkalmazhatók legyenek a bőr és a bőr alatti lágyszövetek akut és krónikus defektusaira, pl. műtét utáni rossz sebgyógyulás, poszt-traumás sebek, égési sebek, decubitus-, diabéteszes-, artériás- és vénás fekélyek esetén.


AlloPatch® Pliable AlloPatch® Pliable

Az AlloPatch Pliable adományozott humán allograft dermisz, amelyet minimálisan dolgoznak fel a dermális sejtek eltávolításához, és etanol oldatba csomagolják. Az AlloPatch Pliable szövetet mélyen vágott szövetekből dolgozzák fel, amelyekből az epidermális réteget fizikailag eltávolították. Az alkalmazott eljárás megőrzi a dermisz extracelluláris mátrixát. A kapott allograft keretként szolgál a sejtek újratelepítésének és vaszkularizációjának támogatására a műtét helyén. A nyílt szövet architektúra optimális a sejtek infiltrációjához és a gazdaszövetek átalakításához.


N-TERFACE® Material N-TERFACE® Material

Az N-Terface® egy nem tapadó, sebbel érintkező réteg, amely kenőcsök felhordását és/vagy a sebek megtisztítását teszi lehetővé az N-Terface® anyagon keresztül. Amennyiben ezt az egyedülálló, nagy sűrűségű polietilén lemezt elsődleges sebérintő rétegként alkalmazzák, az az abszorbens kötszerek tapadása miatt megakadályozza a sebek szakadását. A törékeny epithelum megóvása érdekében az anyagot a helyén lehet hagyni az abszorbens kötszerek cseréje között. Egy hatékony, olcsó sebkezelési módszer, amely praktikus mind beteg-, mind járóbetegek számára.Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!