Új termékek és szolgáltatások

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban a sebkezeléssel, sebgyógyulással és határterületeivel kapcsolatos új termékeket, szolgáltatásokat, innovációkat mutatjuk be az egész világból.Az itt bemutatottak nem feltétlenül hozzáférhetők Magyarországon! Ehhez a rovathoz elsősorban a WoundSource oldalait használjuk fel, de számítunk az Ön javaslataira is! Az információk innen vagy a gyártóktól származnak. A felsorolás nem jelenti az MSKT jóváhagyását vagy ajánlását.


3M™ Snap™ Therapy System 3M™ Snap™ Therapy System

A 3M™ Snap™ terápiás rendszer egy mechanikus meghajtású, egyszer használatos NPWT-eszköz, amely diszkrét kialakításban egyesíti a fejlett kötszerek egyszerűségét a negatívnyomás-terápiával. A termék azoknak a betegeknek ajánlott, akiknek előnyös lenne a sebkezelés a negatívnyomás alkalmazásával, különösen mivel az eszköz elősegítheti a sebgyógyulást a felesleges váladékok, fertőző anyagok és szöveti törmelékek eltávolításával. A SNAP™ terápiás rendszer kis mennyiségű váladék eltávolítására szolgál krónikus, akut, traumás, szubakut és szétvált sebekről, fekélyekről (például diabéteszes-, vénás- vagy nyomási-), műtétileg zárt incíziókról, flap-ekről és graftokról. Alkalmazási ideje 10 perc alatt. Előnyei: Egyszer használatos, eldobható; Kicsi, csendes, diszkrét kialakítás elrejthető a ruházat alatt; A szabadalmaztatott mechanizmus állandó, egyenletes negatívnyomást generál; Vizuális jelzőfény jelenik meg, ha a patron megtelt vagy lemerült; BIOLOC™ technológiát használ.


GRAFIX PL* GRAFIX PL*

A GRAFIX PL* egy natív élő sejtekből, növekedési faktorokból és ép extracelluláris mátrixból álló liofilizált placenta hártya. Indikációja: kizárólag homológ felhasználásra korlátozódik sebfedésként/barrierként. Használható akut és krónikus sebekhez, diabéteszes fekélyekhez, nyomási fekélyekhez, műtéti sebekhez, égési sérülésekhez és vénás fekélyekhez. Rugalmas, megfelelő fedés, amely természetesen tapad az összetett anatómiákhoz, és használható a csont, az ín, az ízületi kapszula és izom felett. Az akut és krónikus sebekhez való közvetlen használatra tervezték. Immun-semleges.


Kerramax Care™ Super-Absorbent Dressings Kerramax Care™ Super-Absorbent Dressings

A 3M ™ Kerramax Care™ Super-Absorbent Dressings szuperabszorbens, szuper nedvszívó kötszerek, amelyek felszívják és visszatartják a váladékot. Alkalmasak váladékozó sebek, például lábszárfekélyek, nyomássérülések és diabéteszes lábfekélyek kezelésére. A kompresszió bármely formájának alkalmazása esetén is használható. Felszívja a váladékot és bezárja a kötszer belsejébe, segítve a bőr macerációjának csökkentését. Elkülöníti és távol tartja a baktériumokat és az MMP-ket a sebágytól, megakadályozva ezzel a fertőzés átvitelének kockázatát. Csökkenti a kötszercserék gyakoriságát. Puha, rugalmas és összehajtható.


N-Terface® Wound Contact Material N-Terface® Wound Contact Material

Az N-Terface® Wound Contact Material egy nem tapadó, sebekkel érintkező réteg, amely lehetővé teszi a kenőcsök felhordását és/vagy a seb tisztítását az N-Terface® anyagán keresztül. A Winfield Laboratories Inc. (Richardson, USA) terméke elsődleges kötszerként használható részleges vastagságú sebek kezelésére. Előnyei: csökkenti az epithelium „nyírását”; lehetővé teszi a vér és folyadékok áthaladását; nem zárja el a hőt vagy a nedvességet; minden kenőccsel használható; áttetsző; nem nedvszívó; nem tapadó; lélegző.


Dermagraft® Dermagraft®

A Dermagraft® az FDA által engedélyezett humán fibroblasztból származó bőrpótló a diabéteszes lábfekélyek gyógyítására. Az élő fibroblasztok profilerálnak, és növekedési faktorokat, kollagént és ECM fehérjéket termelnek, hogy elősegítsék a granulációs szövetek felépülését. Biológiailag felszívódó scaffoldja robusztus, s így biztosítja a termék szerkezetét és mechanikai tulajdonságait. Segít helyreállítani a sérült sebágyat is. Indikációja: a Dermagraft® hat hetesnél hosszabb, teljes vastagságú diabéteszes lábfekélyek kezelésére javallt, amelyek a dermiszen túl terjednek, de ín, izom, ízületi kapszula vagy csont expozíció nélkül. Az Organogenesis Inc. termékét a szokásos sebkezelési rendszerekkel együtt kell alkalmazni olyan betegeknél, akiknek megfelelő vérellátása van az érintett lábfejben.


WoundExpert® WoundExpert®

A speciális ambuláns ellátást nyújtó szoftvermegoldásokban vezető szerepet játszó Net Health WoundExpert®-je egy felhőalapú EMR (elektronikus orvosi nyilvántartási rendszer), amely támogatja a sebkezelési ellátást intézmények és független orvosok számára. Az integrált klinikai, megfelelőségi, pénzügyi és jelentési eszközök optimalizálják a teljesítményt, a munkafolyamatot és az eredményeket. Néhány az előnyei közül: Kifejezetten a sebkezelésre fejlesztették ki; A betegnyilvántartásokat szinkronban tartja a kórházi információs rendszerekkel; Interfészek nagyszámú egyedi rendszerrel (jelenleg több mint 1800 interfész); 2015-ös tanúsítvány; Segít a felhasználóknak betartani a jogi- és a HIPAA-követelményeket; Felhasználóbarát felület.


Dermagraft® Dermagraft®

A Dermagraft® az FDA által engedélyezett humán fibroblasztból származó bőrpótló a diabéteszes lábfekélyek gyógyítására. Az élő fibroblasztok profilerálnak, és növekedési faktorokat, kollagént és ECM fehérjéket termelnek, hogy elősegítsék a granulációs szövetek felépülését. Biológiailag felszívódó scaffoldja robusztus, s így biztosítja a termék szerkezetét és mechanikai tulajdonságait. Segít helyreállítani a sérült sebágyat is. Indikációja: a Dermagraft® hat hetesnél hosszabb, teljes vastagságú diabéteszes lábfekélyek kezelésére javallt, amelyek a dermiszen túl terjednek, de ín, izom, ízületi kapszula vagy csont expozíció nélkül. Az Organogenesis Inc. termékét a szokásos sebkezelési rendszerekkel együtt kell alkalmazni olyan betegeknél, akiknek megfelelő vérellátása van az érintett lábfejben.


Apligraf® Apligraf®

A Novartis cég terméke biológiai tervezésű élő sejtes bőrpótlás, amelyet az FDA is engedélyezett vénás láb- és diabéteszes lábfekélyek gyógyítására. Az Apligraf® standard terápiás kompresszióval való használatra javallott nem fertőzött részleges és teljes vastagságú bőrfekélyek kezelésére, amelyek egy hónapnál hosszabb időtartamú vénás elégtelenség miatt következnek be, és amelyek nem reagáltak megfelelően a hagyományos fekélyterápiára. Emellett a sztenderd diabéteszes lábfekély ápolására is javallt olyan teljes vastagságú, három hétnél hosszabb idejű, neuropátiás diabéteszes lábfekélyek kezelésére, amelyek nem reagáltak megfelelően a hagyományos fekélyterápiára, és amelyek a dermiszen keresztül, de ín, izom vagy csont expozíció nélkül terjednek. Hatásmechanizmusának klinikai vizsgálata kimutatta, hogy az élő keratinociták és fibroblasztok erőteljes gyógyító jeleket produkálnak a seb krónikus állapotból akut állapotba való átalakításához. Stimulálja a gyógyulást azon szövetszerkezetének köszönhetően, amely egy élő keratinociták és őssejtek alkotta külső, valamint egy kollagén mátrixban található élő fibroblasztokból álló belső réteget tartalmaz.


Archangel Archangel

Az Archangel (arkangyal) egy az egészségügyi szakemberek számára a sebek ellátásának dokumentálásához, értékeléséhez, kezelési tervek készítéséhez és a gyógyulás követéséhez kifejlesztett mobil sebkezelési szoftver. Rendeli a szükséges eszközöket, kezeli a betegek számlázását, s ezekhez jelentéseket és elemzéseket készít. Az egészségügyben 25 éve jelen lévő Archangel of Mercy LLC cég megoldásának előnyei: Egyszerű, hatékony és következetes sebdokumentáció; Szabványosított értékelési és kezelési protokollokat hajtja végre; Elősegíti a szabályozási, klinikai és termékhasználati megfelelőséget; Támogatja a gondozási költségek csökkentését: pl. optimalizálja a látogatásokat és a kötszercserét a munkaerő és az ellátási költségek kezelése érdekében, emellett segítéségével könnyen lehet megfizethető, fejlett sebkötöző termékeket rendelni; Növeli a betegek elégedettségét: pl. a beteg-család portál fokozott elköteleződést tesz lehetővé, s a gondozási tervek javítják az adherenciát, ami a gyógyuláshoz és az életminőség javulásához vezet.


Hyalomatrix® Hyaluronic Acid Regenerative Matrix Hyalomatrix® Hyaluronic Acid Regenerative Matrix

A Hyalomatrix® (Fidia Farmaceutici S.p.a.) egy a sebeken használt 3D HYAFF® (Anika Therapeutics S.r.l., hialuronsav-észter) mátrix, amely lehetővé teszi a sejtek invázióját és a hajszálerek növekedését, hogy befolyásolja a re-epithelializáció folyamatát. Indikációi: rész- és teljes vastagságú sebek; másodfokú égési sérülések; felfekvés; vénás fekélyek; krónikus vaszkuláris fekélyek; alagút/nem meghatározott sebek; műtéti sebek (donor helyek/graftok, Mohs műtét, lézeres műtét, podiátriai, seb-dehiszcencia); traumás sebek (horzsolások, sérülések, bőrrepedések) stb. Az eszköz egyszeri használatra készült. Előnyei: az átlátszó hártya megkönnyíti a felügyeletet anélkül, hogy megsértené az új sebágyat; pozitívan befolyásolja a természetes re-epitheliazációs folyamatot; a kitett sebszövet megfelelő lefedése csökkenti a fájdalmat; védi a sebeket és megtartja a nedvességet; csökkenti a fertőzés kockázatát.


SomaGen® Meshed SomaGen® Meshed

A SomaGen® Meshed egy acelluláris, humán retikuláris dermális allograft, egyedi hálós kialakítással, amely scaffoldot biztosít a különféle összetett sebek kezeléséhez. Az MFT Biologics (Edison, USA) termékének biokompatibilis kialakítása azonnali sebfedést biztosít anélkül, hogy szükség lenne autológ bőrátültetésre, csökkenti a költségeket és időt takarít meg. Arra tervezték, hogy eltávolítsa a sejteket, miközben megőrzi a mátrix integritását, azzal a szándékkal, hogy megoldja a specifikus és a nem-specifikus gyulladásos válaszok problémáit. A SomaGen® Meshed sebkezelő scaffoldként szolgál a sérült vagy nem megfelelő szöveti szövetek, például diabéteszes lábfekély, vénás lábszárfekély, nyomási fekély vagy más homológ használatra. A bőr dermális rétegének mély kimetszéséből kerül feldolgozásra, amelyről az epidermális réteget fizikailag eltávolították. Az alkalmazott eljárás megőrzi a dermis extracelluláris mátrixát.


Silhouette® Silhouette®

Az ARANZ Medical Limited Silhouette® termékcsaládja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonságosan mérjenek (beleértve a 3D mélységet és térfogatot), dokumentáljanak és jelentéseket, illetve képeket készítsenek a lágyrészeknek és a bőrnek az elváltozásairól, beleértve a sebeket is. Teljes online nyilvántartást nyújt minden beteg gyógyulásáról, lehetővé téve a többfunkciós ellátó csoportok számára, hogy időben együttműködjenek a különböző helyszíneken, és gyorsabban gyógyítsák a betegeket. Előnyei: Mostantól intelligens eszközökhöz készült alkalmazásokat, valamint vezetékes és vezeték nélküli 3D kép- és adatrögzítő eszközöket is tartalmaz; Bizonyítottan integrálható számos EMR rendszerrel; Úgy tervezték, hogy képes legyen számos klinikai eljárás támogatására, beleértve a távgyógyítást is; A biztonságos központi adatbázis azonnali hozzáférést biztosít a multidiszciplináris teameknek a több helyen rögzített adatokhoz; Az automatikus határérzékelés funkció biztosítja a mérések konzisztenciáját a helyszínek és az orvosok között; ISO 13485: 2016 tanúsítvány.


Invia Motion® NPWT System Invia Motion® Negative Pressure Wound Therapy System

Az Invia Motion® negatívnyomású sebkezelő rendszer többfajta seb kezelésére szolgál az akut, a kiterjesztett és az otthoni ápolásban. Három különböző beállításban érhető el (15 napos, 60 napos és 3 évig tartó). Csak néhány az előnyei közül: Kettős lumen technológiával rendelkezik, amely Intelligent Pressure Control™ (intelligens nyomásszabályozó, garantálja a beállított nyomást a sebágyon) és Dynamic Exudate Removal ™ (dinamikus váladék eltávolító, aktívan segít megelőzni az elzáródásokat) technológiát biztosít; Előre beállított nyomásértékek -40 Hgmm és -175 Hgmm között (az alapértelmezett beállítás -125 Hgmm); A személyes pumpa kényelmét nyújtja, miközben klinikai rugalmasságot kínál a nyomásbeállítások, a terápiás módok és a hab- és gézkötésekkel való kompatibilitás mellett.


550 Podiatry & Wound Care Chair 550 Podiatry & Wound Care Chair

Az 1999-ben alapított MTI cég (Salt Lake City, USA) 550 Podiatry & Wound Care Chair márkanevű podiátriai és sebkezelő széke bármilyen alapváltozatban (standard, forgatható vagy mobil) ADA-kompatibilis. Az összes amerikai ADA-követelménynek eleget téve a szék könnyű páciens beülést/felállást és egyenlő hozzáférést biztosít a fogyatékkal élő betegek (vagy gondozók) számára. Mindegyik 550-es szék SmartTech™ -el van felszerelve, amely az MTI Smart Controller™ és Smart Safety™ technológiáinak kombinációja. A SmartTech™ egy központi számítógépes vezérlőt használ, amely növeli a biztonságot, csökkenti az energiafogyasztást, és simább mozgást, további memóriaopciókat és egyéb felhasználói preferenciákat biztosít. A szolgáltatások közé tartozik a felhasználó által programozható pozíciók és a 725 lb-s (kb. 1,5 méteres) betegemelés. Elhízott páciensek is használhatják.


Sensi-Care® Clear Zinc Skin Protectant Sensi-Care® Clear Zinc Skin Protectant

A Sensi-Care® Clear Zinc Skin Protectant megvédi a bőrt az inkontinencia okozta irritációtól és segít a nedvesség megszüntetésében, hogy a bőr egészséges maradjon. Cink-oxidot tartalmaz - amely enyhe antibakteriális aktivitásáról és bőrnyugtató tulajdonságairól ismert, illetve dimetikont, amely taszítja a vizet a bőr szárazon tartása érdekében. Ez a kombináció teszi a terméket ideálissá minden korosztály számára, akiknél a pelenkakiütés vagy az inkontinencia okozta bőrirritáció veszélye áll fenn. Ezenkívül a tiszta cink lehetővé teszi a bőr alatti bőr vizuális ellenőrzését használat közben, ami egyértelmű előnyt jelent a hagyományos fehér cink pasztához képest. A könnyen kenhető formula minimális súrlódást eredményez az alkalmazás során, és vékony filmet képez, amely segít megvédeni a bőrt. Előnyei: hipoallergén, illatanyag- és festékmentes, dermatológiailag tesztelt.


Vashe® Wound Solution Vashe® Wound Solution

A Vashe® Wound Solution nevű seboldatot akut és krónikus sebek tisztítására, irrigációjára, nedvesítésére és debridementjére használják. A Natural Zone Technology 5.5 elnevezésű, szabadalmaztatott elektrokémiai eljáráson alapuló terméket bőrbarát pH-ra 5,5-re titrálják, hogy utánozzák a test természetes antimikrobiális védekezőképességét és ideális gyógyító környezetet biztosítsanak. Egyéb jellemzői: Nem citotoxikus és bőrre semleges pH-jú; Eltávolítja a mikroorganizmusokat; Fizikailag szakítja szét a biofilmet. Használata főként ezekben az esetekben javasolt: Akut és krónikus dermális elváltozások; I-IV. stádiumú nyomási fekélyek; Stasis fekélyek; Diabéteszes fekélyek; Műtét utáni sebek; Első- és másodfokú égési sérülések; A bőr abráziói és kisebb irritációi; Graft- és donor helyek.


DrySee® Waterproof Bandage DrySee® Waterproof Bandage with Liquid Indicator

A DrySee® Bandage egy nedvességjelzővel ellátott vízálló kötszer. A középső párna színe a szaturációnak megfelelően változik. A terméket úgy tervezték, hogy lefedje az akut sebeket, például vágásokat, horzsolásokat, részvastagságú égési sérüléseket, IV-helyeket és incíziókat. Kevésbé váladékozó, részvastagságú, krónikus sebek fedésére is szolgál, ideértve a nyomási-, diabéteszes- vagy vénás fekélyeket is. Úgy képezték ki, hogy zuhanyzás közben egyfajta védőkötésként segítse fenntartani a seb szárazságát. Nem helyettesíti a varratokat, vagy nem alkalmazható elsődleges sebzárási módszerként. Használat előtt el kell állítani a vérzést. Fertőzött sebeken csak egészségügyi szakember felügyelete mellett alkalmazható.


Simpurity™ Alginate Wound Dressings Simpurity™ Alginate Wound Dressings

A Simpurity Alginate kötszerek barna hínárból származnak. A Safe n' Simple cég (Clarkston, USA) terméke puha, kalcium-alginát rostokból áll. A kötszerek erősen nedvszívók és alkalmazkodnak a seb alakjához. A sebre téve az alginát kölcsönhatásba lép a sebváladékkal, és olyan lágy gélt képez, amely nedves gyógyító környezetet tart fenn. A kalciumionok felszabadulása aktiválhatja a protrombint és javíthatja a vérzéscsillapítást. A termékeket úgy tervezték, hogy kiváló nedves szakítószilárdsággal rendelkezzenek, és könnyen eltávolíthatók legyenek a sebágyból. Ez a funkció megkönnyíti a kötszercserét, és időt takarít meg mind a beteg, mind az egészségügyi szakember számára. Indikációi: közepesen vagy erősen váladékozó sebek; nyomási fekélyek, lábszárfekélyek, üreges sebek, debridement utáni vérzéscsillapítás. Harmadfokú égési sérülések, száraz sebek vagy műtéti implantációk esetén használata nem javallott.


IC-BAP-DL Bio Arterial Plus IC-BAP-DL Bio Arterial Plus

Az IC-BAP-DL Bio Arterial Plus egy gradiens, szekvenciális, pneumatikus kompressziós rendszer, amely a lábat és a lábikrát szekvenciálisan összenyomja. A Bio Compression Systems (New Jersey, USA) terméke fekélyek, intermittáló klaudikáció, ischaemia, graft meghibásodás, arteriopátiás sebek, angioplasztika, stent meghibásodás, kisebb amputációk és rossz keringésű betegek kezelésére szolgál. Növeli az artériás véráramlást mind a poplitealis artériában, mind a szövetek szintjén. Kiüríti a vénás vért az alsó végtagokból, lehetővé téve az oxigenizált artériás vér visszatérését. A pneumatikus kompresszió ellenjavallt azon páciensek számára, akik fertőzött végtagokkal, gyanús mélyvénás trombózissal vagy artériás vérrögökkel rendelkeznek, valamint gyulladásos flebitis vagy tüdőembólia epizódjai, nemkívánatos vénás és nyirok visszatérés (mint a kongesztív szívelégtelenség) esetén.


Dr. Smith's® Zinc Oxide Adult Skin Barrier Spray Dr. Smith's® Zinc Oxide Adult Skin Barrier Spray

A Dr. Smith's® cink-oxid bőrvédő spray segít a felnőttek inkontinenciája által okozott kiütések megelőzésében. Az inkontinencia asszisztált dermatitis (IAD) keletkezése összefügg a bőrbarrier folytonos kémiai és fizikai irritációjával, amely kiváltja a gyulladást és az újabb bőrkárosodást. A cink-oxid formula hatékonyan védi az érzékeny bőrt a salakanyagok irritáló és maró hatásaitól. A Mainpointe Pharmaceuticals LLC (Louisville, USA) terméke a bőrre kerülve egy nedves pajzsot hoz létre, amely megvédi a bőrt az expozíciótól. A permetezés az IAD kezelésének egyszerű módja, ha már létrejött, rendszeresen alkalmazásával pedig megelőzhetők a fájdalmas kiütések. A legtöbb terméktől eltérően az Adult Barrier Spray teljesen érintésmentes. Környezetbarát, nem gyúlékony hajtóanyagot tartalmaz.


WoundZoom Mobile WoundZoom Mobile

A WoundZoom Mobile intuitív munkafolyamatával és érintésmentes sebmérési technológiájával a legkülönbözőbb ellátási körülmények között nyújt az edigieknél intelligensebb és hatékonyabb módszert a sebkezelés menedzselésére az egészségügyi szolgáltatók számára. A Perceptive Solutions megoldása pontos sebészeti képalkotást, szabványosított dokumentációt, valamint megbízható jelentéseket és elemzéseket kínál, amelyek lehetővé teszik a modern, klinikai szigorúságot a munkafolyamat hatékonyságát, a klinikai hatásosságot és a szakmai vigilanciát a sebkezelésben. Néhány az előnyei közül: Nagyon pontos, érintés nélküli 3D képeket készít a sebekről, beleértve a hosszúságot, szélességet, mélységet és a területet is; Automatizálja a szövetek osztályozását; Biztonságos EMR hozzáférést biztosít a betegek távoli kezeléséhez laptopon, okostelefonon vagy tableten keresztül; Növeli a klinikai termelékenységet a hatékony, automatizált 3D képrögzítéssel és a teljes dokumentációval az ellátás pillanatában, kiküszöbölve a hibákat és az ismétlődő munkafolyamatokat; Kompatibilis a Windows, az Apple és az Android eszközökkel.Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!