Új termékek és szolgáltatások

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban a sebkezeléssel, sebgyógyulással és határterületeivel kapcsolatos új termékeket, szolgáltatásokat, innovációkat mutatjuk be az egész világból.Az itt bemutatottak nem feltétlenül hozzáférhetők Magyarországon! Ehhez a rovathoz elsősorban a WoundSource oldalait használjuk fel, de számítunk az Ön javaslataira is! Az információk innen vagy a gyártóktól származnak. A felsorolás nem jelenti az MSKT jóváhagyását vagy ajánlását!


Juven terápiás étkezési por Juven® Therapeutic Nutrition Powder

A terápiás táplálkozási beavatkozás támogathatja a trauma vagy műtét által okozott nyomássérülések, sebek gyógyulását. A Juven egy terápiás táplálékpor, amely klinikailag bizonyítottan támogatja a sebgyógyulást azáltal, hogy már 2 hét alatt fokozza a kollagéntermelést. A kollagén képződése kritikus a sebgyógyulási folyamatban. A kollagén fehérjék nemcsak szerkezeti támogatást nyújtanak a sejteknek, hanem modulálják a gyulladásos sejtműködést is. A kollagén fehérjék kulcsfontosságúak a sejtadhézióban, a sejtvándorlásban, a szöveti morfogenezisben, a szövetek helyreállításában és még sok másban. A Juven támogatja a nem megfelelő táplálkozású betegek sebgyógyulását, például a nyomási sérülések, diabéteszes lábfekélyek, műtéti bemetszések, égési sérülések, akut krónikus és egyéb sebek esetén. Főbb összetevők: arginin, kollagén fehérje, glutamin, HMB, mikrotápanyagok.


Clinitron® Rite Hite® Air Fluidized Therapy Unit Clinitron® Rite Hite® Air Fluidized Therapy Unit

A Clinitron® Rite Hite® levegős fluidizált terápiás egység egyesíti a levegős fluidizált és az alacsony levegőveszteségű terápiákat, hogy a legmagasabb szintű sebkezelést nyújtsa az komplex sebkezelési igényű betegek számára. Az Ethos Therapy Solutions terméke egy gyógyító környezet a sérült bőr számára azáltal, hogy minimalizálja a szövetek lebomlását okozó erőket: nyomást, nyírást, súrlódást, hőt és nedvességet. Használatának előnyei: A Rite Hite® rendszer segíti az áthelyezést és a páciens helyzetének megváltoztatását * Alacsony interfész nyomás * Kiváló mikroklíma-kezelő felületek * Az orvosi minőségű, szilikon bevonatú gyöngy fluidizálás javítja a páciens komfortérzetét * Az ágyfej elektromos csuklója a légzőszervi szövődményekben szenvedő betegek számára alkalmas * Az ágymagasság-állítás segíti a páciens pozícionálását és kilépését, valamint javítja a gondozók munkamagasságát.


RECELL GO™ System RECELL GO™ System

Az FDA által a közelmúltban engedélyezett RECELL GO rendszer, áttörés a regeneratív gyógyászatban, és ésszerűsíti a Spray-On Skin Cells elkészítését. A következő generációs eszköz jelentősen csökkenti az egészségügyi személyzet képzési terheit, javítja a műtős munkafolyamat hatékonyságát, és szabályozza a RECELL Enzyme™ inkubációs idejét, hogy biztosítsa az optimális sejthozamot és életképességet. Ezek a fejlesztések leegyszerűsítik a felhasználói felületet, lehetővé téve az orvosok számára, hogy következetes, magas színvonalú ellátást nyújtsanak termikus égési sebek, illetve részleges és teljes vastagságú sebek kezelésében. Az AVITA Medical Inc. autológ sejtgyűjtő terméke a páciens saját bőrének regeneráló tulajdonságait hasznosítja. A RECELL választásával a klinikusok és a betegek számos jelentős előnyt realizálhatnak a hagyományos bőrátültetéssel szemben: A jobb gyógyulást lényegesen kevesebb donorbőr használatával érik el * Csökken a fájdalom, gyorsabb a záródás, és javul az esztétikai megjelenés a donorhelyen * Kevesebb beavatkozásra van szükség a végleges záráshoz * Csökken a kórházi tartózkodási idő azon páciensek esetében, akiknél az égési sérülések a teljes testfelület kevesebb mint 50%-át fedik le.


revyve™ Antimicrobial Wound Gel revyve™ Antimicrobial Wound Gel

A revyve™ a Kane Biotech szabadalmaztatott coactiv+™ technológiájának és a PHMB-nek egy termoreverzibilis gélben való kombinációja. Ezeknek a komponenseknek a kombinációja széles spektrumú antimikrobiális aktivitással, a sebgyógyuláshoz leginkább alkalmas nedves környezetet biztosítja egy könnyen használható gélben. A termék használata diabéteszes lábfekélyek, lábszárfekélyek, nyomási fekélyek, első- és másodfokú égési sérülések, részleges és teljes vastagságú sebek, nagy felületű sebek és műtéti bemetszés esetén javasolt. Előnyei: Elhúzódó széles spektrumú antimikrobiális hatás; Felületaktív anyaggal segített autolitikus debridálás; Termogélesedő pluron felületaktív anyag; Tartós hatás hét napig; Könnyen felvihető, a sebben marad.


circaid® juxtalite® HD (Heavy Duty) circaid® juxtalite® HD (Heavy Duty)

A circaid® juxtalite® HD egy tépőzáras lábszárvédő kompressziós eszköz. A termék közepes vagy súlyos ödéma és phlebo-lymphoedema, krónikus vénás elégtelenség, vénás pangás, fekélyek, posztszkleroterápia, poszttrombotikus szindróma, függő ödéma és visszér kezelésére szolgál. Használatának néhány előnye: Állítható, garantált kompressziós szintek; Az EZ-on panel a helyén tartja a csomagolást a gyorsabb alkalmazás érdekében (opcionális használat); Vastag, robusztus anyag a jobb tartás és szigetelés érdekében; Breatoprén szövet a szagtalan béléshez; Egymás mellé helyezett szalagok a független illeszkedés beállításához; A Juxta-lock funkció lehetővé teszi, hogy a hevederek laposan és simán helyezkedjenek el; Mosógépben mosható. Használata ellenjavallt súlyos perifériás artériás betegségben, dekompenzált pangásos szívelégtelenségben, szeptikus phlebitisben, phlegmasia cerulea dolensben, csökkent vagy hiányzó érzékelés esetén a lábban, az összetevők iránti ismert allergiában, mérsékelt perifériás artériás betegségben vagy lábfertőzésben szenvedőknek.


Reeva FT™ Full-Thickness Graft Reeva FT™ Full-Thickness Graft

A Reeva FT egy steril, teljes vastagságú, kétrétegű, liofilizált, humán placenta alapú allograft, amely amnion/chorion hártyákból áll, a közbenső réteg megtartásával. A Legacy Medical Consultants terméke védőburkolatot biztosít a seb környékének számára akut és krónikus sebek esetén. A graft egy természetes eredetű extracelluláris mátrixot is tartalmaz, amely vázként működik a natív szövetek támogatására a kezelés során. A Reeva FT hidrosztatikusan tapad a sebekhez, és szobahőmérsékleten tárolva 5 évig eltartható.


Eclypse® Super Absorbent Dressing Eclypse® Super Absorbent Dressing

Az Eclypse® egy szuper nedvszívó, nagy kapacitású kötszer, amelyet arra terveztek, hogy felszívja és megtartsa a folyadékot, csökkentse az esetleges szivárgásokat, és minimalizálja a maceráció kockázatát. Az Advance Medical terméke mérsékelten vagy erősen váladékozó sebekre, lábszárfekélyekre, nyomási sérülésekre, granulációs-, műtét utáni- vagy dehiscentiás- és gombás sebekre, valamint a donor hely kezelésére szolgál. Artériás vérzéseknél vagy erősen vérző sebeknél nem alkalmazható. Használatának előnyei: Gyorsan felszívódó felület erősen nedvszívó nedvességzáró rendszerrel kombinálva; A nedvszívó réteg nagy kapacitást biztosít gyors folyadékfelvétel mellett; Baktériumálló hátlap magas MVTR-vel a kopási idő meghosszabbítása érdekében; Biztonságosan használható kompresszió alatt, a nedvszívó képesség befolyásolása nélkül. Többféle méretben és konfigurációban kapható, hogy illeszkedni tudjon a legtöbb sebhez.


ExtriCARE 1000 NPWT System ExtriCARE 1000 NPWT System

Az extriCARE 1000 egy könnyű negatívnyomás-terápiás készülék, amelyet alacsony és közepes mennyiségű exudátumú (gyulladásos folyadékgyülem) sebek kezelésére szánnak. Az extriCARE 1000 egységet egy és több betegre egyaránt tervezték, és különböző vákuumbeállításokra (80, 100 vagy 125 mmHg) és vákuum üzemmódra (folyamatos vagy szakaszos) állítható be, így a terápia igazodik a különböző klinikai helyzetekhez. A strapabíró légpumpa lehetővé teszi, hogy a szivattyúegységet addig használhassa, amíg a terápia tart. A készülék egyszerű és intuitív kezelőfelülettel rendelkezik – így a kezelés kevesebb komplikációval végezhető. Az 50 cm3-es gyűjtőtartállyal (kaniszterrel) a váladék hatékonyan eltávolítható a kötésről, elkerülve az olyan potenciális problémákat, mint a sebfelületen felgyülemlő váladék okozta tócsa vagy szennyeződés.


MicroMatrix® Flex MicroMatrix® Flex

Az Integra LifeSciences bejelentette a MicroMatrix® Flex forgalomba hozatalát. A termék egy kettős fecskendő-rendszer, amely lehetővé teszi a MicroMatrix® paszta kényelmes keverését és pontos adagolását, hogy kényelmes hozzáférést biztosítson a nehezen hozzáférhető helyekre, és segítsen egyenletes sebfelületet készíteni a kihívást jelentő sebterületeken. A MicroMatrix Flex az alábbi sebek kezelésére szolgál: részleges és teljes vastagságú sebek, nyomási fekélyek, vénás fekélyek, diabéteszes fekélyek, krónikus érrendszeri fekélyek, alagútszerű/aláásott sebek, műtéti sebek (donorhelyek/graftok, Mohs-, lézeres műtét utáni, podológiai, sebdehiszcenciás), traumás sebek (horzsolások, szakadások, részleges vastagságú égések, bőrszakadások). Az eszköz rugalmas adagolóheggyel rendelkezik, hogy alagútban lévő, aláásott vagy szabálytalan sebek kezelésére is alkalmas legyen. Keverőrendszere folyékony állagú pasztát állít elő, amelyet úgy terveztek, hogy a seb minden területével tökéletesen érintkezzen.


DermaHug DermaHug

A DermaHug egy metszéses vagy krónikus sebekben szenvedő betegek kezelésére szolgáló stabilizáló sebkezelő eszköz. Felhelyezéskor lefedi a kötszert, és összenyomva tartja a seb széleit. A terméket eredetileg pilonidális cisztákban szenvedő betegeken való használatra szánták. Alkalmazásának előnyei: Elasztárból/nylonból és szilikonból készült; Képlékeny, alkalmazkodik a testalkathoz és a mozgáshoz; Könnyű, kényelmes viselet; Állítható/áthelyezhető; Rendkívül gyengéd a bőrhöz; Hidrofób, fürdőkádban vagy zuhany alatt is hordható; Csökkenti a dehiscencia előfordulását; Gázáteresztő; Szappannal és vízzel lemosható, majd újra felvihető; Stabilizálja a szövetet a sebben és annak környékén; Megakadályozza a sebgyógyulás mechanikus megszakítását; Elősegíti a gyorsabb gyógyulást; Minimálisra csökkenti a bemetszéssel járó fájdalmat; Magas betegelégedettséget eredményez.


VHT-200 VHT-200 (Vaporous Hyperoxia Therapy™) rendszer

A denveri székhelyű Vaporox kifejlesztett egy orvosi eszközt a hagyományos sebkezelésre nem reagáló krónikus sebek gyógyítására. A termék vaporizáló komponense elsősorban a Covestro cég Makrolon® 2458 polikarbonátját használja. A VHT-200 (Vaporous Hyperoxia Therapy™) rendszer, amely megkapta az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságának (FDA) engedélyét, a gyógyulást felgyorsító elemek egyedülálló kombinációjával - ultrahangos párával és koncentrált oxigénnel - rendelkezik, amelyről kimutatták, hogy felgyorsítja a krónikus sebek gyógyulását. A cég szerint ezen elemek szabadalmaztatott adagolási rendszere elősegíti a revaszkularizációt és a szövetek növekedését. A kezelést klinikákon és orvosi rendelőkben történő alkalmazásra szánják. A Makrolon® 2458 polikarbonát egy alacsony viszkozitású, fröccsöntéses orvosi minőségű anyag, amely könnyen kivehető a formából. Alkalmas etilén-oxid (EtO) és gőzsterilizálásra, és számos ISO 10993-1 vizsgálati követelménynek megfelelően biokompatibilis. Átlátszó és átlátszatlan változatban kapható.


carePAC carePAC™

A carePAC™ egy egészségügyi szolgáltató által előírt, személyre szabott kényelmi készlet a sebkezeléshez. A carePAC™ célja, hogy a betegeket vagy az ápolókat naponta személyre szabott sebápolási termékekkel lássa el. Minden carePAC™ az elsődleges és másodlagos kötszerek egy előre meghatározott kombinációját tartalmazza. Ezeket a kötszereket a beteg és az ápoló naponta vagy az egészségügyi szolgáltató által megadott módon alkalmazhatja. A carePAC™ több különböző konfigurációban is kapható. Minden carePAC™ konfigurációt kifejezetten a beteg otthonába vagy állandó lakóhelyére szállítanak. A gyógyulás hosszától függően a betegek több care-BOX-ot is kaphatnak.


OptiView OptiView® Transparent Dressing with HydroCore™ Technology

Az OptiView csökkenti az időt és a pazarlást, amely a bőrfelmérésnél alkalmazott emelés és ellenőrzés módszerrel jár. Az innovatív, átlátszó kialakítás lehetővé teszi az ápolók számára, hogy gyorsan és egyszerűen ellenőrizzék, megfigyeljék és kifehérítsék a bőrt a kötszerrel. Az eredmény jobb ápolási megfelelés és több idő az ellátásra. A Medline termékének segítségével az ápolók érzékelhetik a bőr textúráját, a színeltéréseket és a károsodás korai jeleit anélkül, hogy felemelnék a kötszert. Az innovatív átlátszó sziget azonnali rálátást tesz lehetővé az alatta lévő bőrre, míg a HydroCore technológia egy gélközpontot használ a nyomás újraelosztására és a hő elvezetésére a bőrről, így hűsítő hatást kelt. Az OptiView segít javítani a nyomási sérülés-megelőzési protokollt: Tiszta sziget: láthatóvá teszi a bőrt anélkül, hogy fel kellene emelni a kötszert. HydroCore technológia: segíti a nyomás újraelosztását, csökkenti a nyírást és szabályozza a mikroklímát. Rugalmasság: állítólag sokkal rugalmasabb, mint a vezető versenytársak, ami hosszabb kopási időt eredményez. Vízálló hátlap: segít megvédeni az alatta lévő bőrt. Szilikon alkalmazása: segíti a gyengéd eltávolítást.


Neosporin NEOSPORIN® + Pain, Itch, Scar

A NEOSPORIN® + Pain, Itch, Scar segít megvédeni és kezelni a kisebb vágásokat, karcolásokat és égési sérüléseket. A Johnson & Johnson Consumer Inc. terméke bacitracin cinket, neomicin-szulfátot és polymyxin B-szulfátot tartalmaz fehér vazelin alapanyagban, hogy 24 órán át hatékony védelmet nyújtson a fertőzésekkel szemben. A nem csípő, viszketés elleni kenőcs formulája maximális erősségű fájdalom- és viszketéscsillapítást is biztosít a helyileg alkalmazott fájdalomcsillapítóval, a pramoxin HCl-lel. A heg kenőcs Heliderm technológiával rendelkezik, amely tápláló környezetet biztosít a bőr számára a gyógyulás során, és minimalizálja a hegek megjelenését az egészségesebb megjelenésű bőr érdekében. Használatához naponta egy-három alkalommal egy kis mennyiséget kell felvinni a fájdalomcsillapító bőrkenőcsből az érintett területre. A megfelelő védelem érdekében érdemes egy ragtapasszal lefedni a területet. A termék tehát a a sebgyógyulás 5 területét célozza meg: Minimalizálja a hegek megjelenését * Maximális erősségű fájdalomcsillapítást, * Maximális erősségű viszketéscsillapítást biztosít * A csípésmentes formula 24 órás fertőzésvédelmet garantál * Tápláló környezetet biztosít a bőr számára.


Artacent AC Artacent AC

Az Artacent AC egy háromrétegű humán amnion graft, amelyet összetett lágyszöveti sebek kezelésére használnak. Nagyobb szilárdságot, vastagságot és könnyebb kezelhetőséget kínál. A Tides Medical (Lafayette, USA) terméke krónikus sebek, például diabéteszes fekélyek, nyomási sérülések, vénás pangásos fekélyek és égési sérülések sebtakarójaként használható. Alkalmazásának előnyei: Háromrétegű graft, amely háromszor erősebb és kétszer merevebb, mint a hagyományos kétrétegű graftok; A minimális feldolgozás megőrzi a hialuronsav nagyobb molekulatömegét, megőrzi a szerkezeti szövetek szilárdságát; A termék a gyártástól számított öt évig biztonságos és hatásos; A gyártó cég szabadalmaztatott Artacleanse® eljárásával készült, amely elég erős ahhoz, hogy biztonságossá tegye a graftot a beültetésekhez, de elég kíméletes ahhoz, hogy fenntartsa a természetes biológiai tényezőket; A graft a seb mindkét oldalán elhelyezhető, a helyén marad, és nem igényel varratokat.


Vexoderm Sterile Dressing Vexoderm Sterile Dressing

A Vexoderm egy újgenerációs kötszer a nedves sebkezeléshez. Az Artinvet Innovate Therapies S.L. terméke tisztítja a sebágyat. Egy nem tapadó elsődleges kötszer. A Vexodermnek mindig szüksége van egy megfelelő másodlagos kötszerre, hogy nedvesen tartsa a Vexoderm-et, és egy védőkötésre, hogy a helyén maradjon 7 napig. Innovatív kialakítása az oxidatív stresszel kapcsolatos többéves kutatás eredménye. Indikációi: Polytraumatizmusok: vágások, horzsolások, égési sérülések; Nagy és mély sebek; Csípések; Nekrotikus sebek; Fekélyek (akut és krónikus); Műtéti sebek és seb dehiszcencia. Alkalmazásának előnyei: antioxidáns hatás; kezeli az exudátumot; megtisztítja a sebágyat a nemkívánt szövetektől; csökkenti az irritációt és a kellemetlen érzést.


Isolibrium™ Isolibrium™

Az Isolibrium/Isolibrium PE egy elektromos kórházi matrac, amelyet úgy terveztek, hogy segítse az összes nyomási sérülés (1-4. stádiumú, nem stádiumos, DTI) megelőzését és kezelését, és a Stryker InTouch Critical Care keretbe vagy a Stryker ProCuity ZMX keretbe való integrálásra szolgál. Az Isolibrium's HeelGel-t úgy tervezték, hogy a saroknyomás hatására becsavarjon, és ezt a nyomást a vádlira mozgassa, segítve ezzel a nyomási sérülés lehetőségének csökkentését. Használatának előnyei: A négyzónás érzékelő technológia maximalizálja a nyomás újraelosztását; Alacsony légveszteség; Intuitív érintőképernyős kezelőfelület; Backsmart fordulás-asszisztens; Teljes forgásterápia és fordulástámogatás.


Endoform™ Natural Endoform™ Natural

Az Endoform™ Natural akut és krónikus sebek kezelésére javallt, beleértve a részleges és teljes vastagságú sebeket, a nyomási, vénás, diabéteszes fekélyeket, a krónikus érfekélyeket, az alagutas/aláásott sebeket, a műtéti sebeket (donorhelyek, transzplantációk, Mohs-műtét utáni, lézeres műtét utáni, podológiai és sebdehiszcens sebek), a traumás sebeket (horzsolások, szakadások, másodfokú égések és bőrszakadások) is. Az Aroa Biosurgery Ltd. termékének előnyei: – Lehetővé teszi a széles spektrumú sebproteáz-modulációt – Segít jelezni a proteázok jelenlétét vagy hiányát, és segít helyreállítani a proteázok egyensúlyát – Fejlett extracelluláris mátrixot (ECM) biztosít intakt scaffolddal és 150+ ECM fehérjével az új szövet felépítésének elősegítésére – Kompatibilis az NPWT-vel, HBOT-val, kompressziós terápiával és a terhelésmentesítéssel.


StrataCTX® StrataCTX®

A StrataCTX® egy nem-szteroid gél a száraz bőr és a bőrkiütések kezelésére. A svájci Stratpharma terméke minden típusú sebre, mérgező és sérült bőrre javasolt, beleértve a bőrreakciókat, viszkető és száraz bőrt, hámlást, bőr- és körömredők repedéseit, hólyagokat, orvosi ragasztóval kapcsolatos bőrsérüléseket (MARSI), bőrpírt, infúziós reakciókat és kiütéseket. Előnyei: Vékony és rugalmas sebkötözővé szárad, amely biztosítja a teljes állandó érintkezést a bőrrel; Elősegíti a nedves gyógyulási környezetet, ami gyorsabb reepitelializációt eredményez; Tünetileg enyhíti a száraz, viszkető, hámló, hámló és irritált bőrt, valamint csökkenti a fájdalmat, a bőrpírt és a hőérzetet; Félig áteresztő, amely lehetővé teszi a bőr lélegzését és hidratáltságát; Bakteriosztatikus, védi a bőrt az irritáló anyagoktól és a mikrobiális inváziótól, miközben csökkenti a kontakt dermatitisz kockázatát, Mérhető pH-ja nincs és nem tartalmaz szteroidokat, alkoholt, parabéneket vagy illatanyagokat, ezért alkalmas gyermekek és érzékeny bőrűek számára is; Borotválás nélkül alkalmas nagy felületekre és kontúros bőrre, mint a fej, arc, kéz és láb, valamint ízületekre és szőrös területekre; Miután megszáradt, a StrataCTX® nem akadályozza meg a másodlagos kötszerek vagy ragasztók bőrfelületre tapadását; Átlátszó és nem szívódik fel a bőrön keresztül; Alkalmas a bőr állapotának nyomon követésére anélkül, hogy el kellene távolítania a kötszert vagy a ragasztót; Könnyen alkalmazható otthoni körülmények között is.


PolyMem® Silicone Border PolyMem® Silicone Border

A PolyMem® Silicone Border kötszerek egyesítik a szabványos PolyMem® kötszerek szabadalmaztatott polimer hártyáját egy gyengéd szilikon öntapadó szegéllyel. Az 1977 óta a piacon lévő Ferris. Mfg Corp. ezen termékének használata a sebek többségére javallott (például teljes és részleges vastagságú sebek, bőrszakadások, fekélyek, műtéti sebek, valamint első- és másodfokú égési sérülések). Alkalmazásának előnyei: Védi a seb körüli szövetet; A szilikon ragasztó nem érintkezik a sebbel; Úgy tervezték, hogy minimalizálja a traumát, mivel nem tapad a sebbe; Lehetővé teszi az áthelyezést is, ha szükséges; Hatékonyan tisztítja, feltölti, felszívja és nedvesíti a sebeket a gyógyulási folyamat során; Segít a gyulladás szabályozásában, csökkenti a fájdalmat és fokozza a gyógyulást. Antimikrobiális ezüst konfigurációkban is kapható.


MediStep™ MediStep™

A MediStep™ egy lábszárfekély önvizsgálati rendszer, amely integrált okostelefon-tartóval, távirányítóval és tükörrel rendelkezik. Lehetővé teszi a betegek számára, hogy lássák, mérjék és megosszák a képeket orvosukkal további értékelés céljából. A HSR Innovations LLC termékének használatából származó előnyök: - A távirányító segítségével a beteg könnyedén, lehajlás nélkül készíthet képeket a talpról - A levehető tálca lehetővé teszi a páciens számára, hogy a mobilkamerát és a seb applikációt könnyedén, lehajolás nélkül kezelje - Tartalmaz egy kompakt, felcsatolható tárolófiókot a kötszerek és egyéb kiegészítők tárolásához - Csúszásmentes lábtartó hátsó saroktámasszal - Erős és masszív szerkezet összecsukható lábakkal - Könnyen összeszerelhető, tisztítható, tárolható és szállítható.


VU Advanced Pressure Visualization System VU Advanced Pressure Visualization System

A VU Advanced Pressure Visualization System technológia biztosítja a valós idejű nyomásértékeléshez és -monitorozáshoz szükséges vizuális és értékelő visszajelzést, amely biztosítja a betegek hatékony átpozícionálását és a nyomás biztos újraelosztását. A Wellsense Inc. terméke az ágyban fekvő, nyomási sérülés kialakulásának kockázatának kitett betegeknél történő használatra javallt. Egy érintőképernyős kijelzőből és egy nyomásérzékelő „szőnyegből” áll. A szőnyeg gyakorlatilag minden szabványos és speciális alátámasztó felülettel kompatibilis. Alkalmazásának előnyei: független metaanalízis szerint 88%-kal csökkenti a nyomási sérülések kialakulásának kockázatát; vizuális és értékelő visszajelzést ad a fordulások és a nyomáselosztás hatékonyságának kommunikálásához; az ágy melletti kijelző javítja a klinikai döntéshozatalt és az alkalmazottak hatékonyságát, valamint bevonja a betegeket a saját ellátásukba; minden létesítmény számára helyszíni, dedikált klinikai támogatást biztosítanak a termék szervizeléséhez/karbantartásához és a dolgozók képzéséhez/oktatásához.


Covalon® IV Clear® Covalon® IV Clear®

A termék a világ egyetlen kettős antimikrobiális, tiszta, klórhexidinnel és ezüsttel ellátott, tiszta szilikonból készült, ragasztós infúziós kötszere, amelyet a beültetési helyek fedésére és védelmére, valamint az eszközök bőrhöz rögzítésére használnak. Ez egy átlátszó, légáteresztő, folyadékot nem áteresztő gát, amely akár hét napig is fedi és védi a behelyezési helyeket, valamint finoman rögzíti az eszközöket a beteg bőréhez. Az IV Clear® célja, hogy lefedje és védje a behelyezési helyeket, és rögzítse az eszközöket a bőrön. A gyakori alkalmazások közé tartoznak az IV katéterek, központi vénás vezetékek, PICC-k, szívókatéterek, epidurális katéterek, hemodialízis katéterek, ortopéd tűk, egyéb intravaszkuláris katéterek és perkután eszközök. Az IV Clear® gátolja a mikrobiális növekedést a kötszeren belül, és megakadályozza a külső szennyeződést. Előnyei: Kettős antimikrobiális védelem (klórhexidin és ezüst) a teljes felületen, akár 7 napig; A kettős antimikrobiális szerek elpusztítják a baktériumok és élesztőgombák 99,99%-át, amelyek általában az SSI-khez kapcsolódnak; A folyadékot nem áteresztő és vízálló gát megvédi a területet a külső szennyeződéstől; Átlátszó kialakítás biztosítja az inzerciós hely folyamatos láthatóságát; A puha szilikon ragasztó csökkenti a fájdalmat és a traumát a kötésváltáskor; Rendkívül légáteresztő, folyamatosan elvezeti a felesleges nedvességet; Könnyen felhelyezhető és eltávolítható.


Remedy® Intensive Skin Therapy Enlivaderm™ Hydrating Serums Remedy® Intensive Skin Therapy Enlivaderm™ Hydrating Serums

A 20% karbamidot tartalmazó Remedy® Intensive Skin Therapy Enlivaderm™ hidratáló szérumokat durva, száraz, hámló bőrfelületeken való használatra fejlesztették ki. Magas szintű nedvességtámogatást biztosít, miközben elősegíti a hámlást és a bőr kondicionálását. Jellemzők: A legextrémebb durva, száraz és pikkelyes területekre tervezték; A természetes hidratáló faktor (NMF) komponensei segítenek a nedvesség vonzásában és megkötésében a bőrön; A 20%-os karbamid gyengéden hámlasztja a bőr külső rétegeit, hogy segítsen megszabadulni az érdes bőrtől, s fokozott hidratálást tesz lehetővé; A glikolsav elősegíti a bőr hámlását, kisimítását és kondicionálását; Az L-arginin aminosavak antioxidánsként működnek. Nem tartalmaz parabéneket, színezéket vagy illatanyagot. Három méretben kapható.


AlloPatch® Pliable AlloPatch® Pliable

Az AlloPatch® Pliable egy aszeptikusan feldolgozott emberi retikuláris bőrszövet, amelyet krónikus vagy akut sebek fedésére használnak. Az MTF Biologics Wound Care termékét úgy dolgozzák fel, hogy eltávolítják a sejteket, miközben megőrzik a mátrix integritását, azzal a szándékkal, hogy kezeljék a specifikus és nem-specifikus gyulladásos válaszok problémáit. Az AlloPatch® Pliable sebkezelő speciális vázként (scaffoldként) használható sérült vagy nem megfelelő belső szövetek, például diabéteszes, vénás vagy nyomási fekélyek pótlására vagy más homológ felhasználásra. Néhány az alkalmazásának előnyei közül: Nyílt szöveti architektúra, amely optimális a sejtinfiltrációhoz és a gazdaszövetek átalakításához; Megőrzi a szövetek természetes szerkezetét; Azonnali használásra előkészített; Nem igényel folyadékpótlást; Több méretben is elérhető; Szobahőmérsékleten három évig eltartható; A rugalmas, vékony fedés megfelel az anatómiának és fenntartja a felületi érintkezést


MIRRAGEN® Advanced Wound Matrix MIRRAGEN® Advanced Wound Matrix

A MIRRAGEN® Advanced Wound Matrix egy biológiailag felszívódó borát alapú üvegszál mátrix. Szándékosan úgy tervezték, hogy biokompatibilis legyen és támogassa a szervezet természetes sebgyógyulási folyamatát. Biztonságos, hatásos és hatékony kezelés kisebb és összetett sebek esetén. A termék különféle akut és krónikus sebek kezelésére alkalmas, beleértve például a részleges és teljes vastagságú sebeket, a nyomási, vénás, diabéteszes, krónikus vaszkuláris fekélyeket, alagutas/aláásott sebeket, műtéti sebeket (donor helyek/graftok, Mohs-műtét után), lézeres műtét utáni, podiátriai sebeket, dehiscentiákat és traumás sebeket (horzsolások, lacerációk, első- és másodfokú égési sebek, bőrszakadások). Néhány az előnyei közül: Biztonságos és könnyen használható a legtöbb sebtípushoz; Rugalmas és alkalmazkodó; A fibrinrög mikroszerkezetét utánozza; Biokompatibilis az élő szövetekkel; Bioreszorbeálható; Nincs szükség az eltávolítására; Szobahőmérsékleten stabil; Nem igényel különleges tárolást, szállítást vagy előkészítést; Hosszan eltartható.


Invia® Liberty™ Negative Pressure Wound Therapy System Invia® Liberty™ Negative Pressure Wound Therapy System

Az Invia® Liberty™ negatívnyomás-terápiás rendszer egy bevált és sokoldalú, újrafelhasználható NPWT-rendszer, amelyet különféle sebtípusok kezelésére terveztek minden betegellátási környezetben. A termék kettős lumennel, szabadalmaztatott, elektronikusan vezérelt visszacsatolási technológiával, intelligens nyomásszabályozással és dinamikus váladékeltávolítással rendelkezik, hogy biztosítsa az előírt nyomást a sebágyon, miközben dinamikusan állítja be a légáramlási ciklusokat, hogy alkalmazkodjon a folyadék ingadozásaihoz (max. 20-szor 5 percenként), pontosabban és hatékonyabban távolítjs el a folyadékot, és újítsa meg az ellátás színvonalát. A rendszer azoknak a betegeknek javallott, akiknél előnyös lenne a szívókészülék (negatív nyomású sebterápia) használata, mivel nyílt sebeken alkalmazva a sebágy lezárásra való előkészítésével, az ödéma csökkentésével, a granulációs szövet képződésének és perfúziójának elősegítésével, valamint a váladék és a fertőző anyagok eltávolításával olyan környezetet teremt, amely elősegíti a másodlagos vagy harmadlagos (késleltetett elsődleges) sebgyógyulást. Zárt sebészeti bemetszések esetén az Invia® Liberty™ NPWT rendszer a zárt környezet fenntartása és a váladék eltávolítása negatívnyomás-terápia alkalmazásával a sebészeti incíziók olyan környezetének a kezelésére is szolgál, amelyek a varrással vagy kapcsos zárás után is folynak.


Cardinal Health™ Kendall™ Silicone 5-Layer Foam Dressing Cardinal Health™ Kendall™ Silicone 5-Layer Foam Dressing

A Kendall™ szilikon szegélyű 5 rétegű habkötszerek sterilek, a habkötszerek rendkívül lélegző filmmel, szuper nedvszívó poliakriláttal, transzferréteggel, erősen nedvszívó habbal és „gyengéd” szilikon ragasztóval készülnek. Az újgenerációs habkötszerek innovatív kialakítást biztosítanak, jobb tapadási és nedvszívó képességgel egy vékonyabb, rugalmasabb kötszerben. Ezek a kötszerek védik és felszívják a sebből származó váladékot, segítve a nedves sebgyógyulási környezet kialakítását. Közepesen és erősen váladékozó, részleges vagy teljes vastagságú sebek kezelésére alkalmazható, beleértve: felfekvést; diabéteszes, vénás és artériás fekélyek; műtét utáni sebek; graft és donor helyek; traumás sebek (pl. bőrszakadások, útkiütések és kisebb sérülések); sérülések és horzsolások.


PuraPly® AM Wound Matrix PuraPly® AM Wound Matrix

A PuraPly® AM Wound Matrix egy natív, térhálós ECM és PHMB antimikrobiális gát, amely akut és krónikus sebek, ezen belül a következők kezelésére javallt: részleges és teljes vastagságú sebek, nyomási fekélyek, vénás fekélyek, diabéteszes fekélyek, krónikus vaszkuláris fekélyek, alagutas sebek, műtéti sebek (donor helyek/graftok, poszt-Mohs műtétek), lézeres műtét utáni, podiátriai, sebdehiscenciás, traumás sebek (abráziók, lacerációk, másodfokú égési sebek, bőrszakadások) és drenáló sebek. Előnyei: Antimikrobiális gátat biztosít a bioterhelés szabályozásához és a biofilm újraképződésének megakadályozásához; Tartós antimikrobiális gát hatást fejt ki a heti debridálások között.


SilvaKollagen® Gel SilvaKollagen® Gel

A SilvaKollagen Gel egy ezüst-oxidos hidrolizált kollagén gél sebkötöző. A kötszerben lévő 1%-os ezüst tartósítószer szabályozza a mikrobiális növekedést a gélben. A termék olyan fiziológiailag kedvező környezetet biztosít, amely elősegíti a sebgyógyulást, miközben védi a sebágyat és az újonnan kialakult granulációs szövetet; segít csökkenteni a fájdalmat a seb helyén; nyugtat és szagtalanít; elősegíti az autolitikus debridálást; illeszkedik bármely sebhelyhez; természetesen nagyon nedvszívó; biológiailag kompatibilis és biológiailag lebomlik, és könnyen használható. A SilvaKollagen akut vagy krónikus sebek kezelésére szolgál, beleértve a nyomási sérüléseket, a diabéteszes fekélyeket, a vénás fekélyeket, a traumás és műtéti sebeket, az első és másodfokú égési sérüléseket, bőrszakadásokat és a graftolt sebeket.


Puracol® Plus Ag+ MicroScaffold™ Collagen Puracol® Plus Ag+ MicroScaffold™ Collagen

A Puracol® Plus Ag+ MicroScaffold™ Collagen egy natív kollagén sebkötöző antibakteriális ezüsttel és egyedülálló, háromdimenziós Microscaffold™ anyaggal, amely elősegíti a természetes gyógyulást. A termék indikációi: részleges és teljes vastagságú sebek, nyomási sérülések, vénás fekélyek, vegyes érrendszeri eredetű fekélyek, diabéteszes fekélyek, első és másodfokú égési sérülések, donor helyek és egyéb vérző felületi sebek, abráziók, másodlagos gyógyulású traumás sebek, felnyíló sebek, műtéti sebek és felnyíló műtéti sebek. Előnyei közül néhány: Bármilyen méretű akut vagy krónikus könnyű és erős váladékú sebhez vágható; Puha gélréteggé alakul; Antimikrobiális ezüstöt használ tiszta kollagénben, hogy tovább tartson a sebágyban; Segít helyreállítani a kémiai egyensúlyt és ugrásszerűen elindítja a gyógyulásban elakadt sebeket; Tiszta szarvasmarha eredetű kollagén natív tripla hélix formátumában; A háromdimenziós szerkezet segíti a sejtek növekedését; A nedvszívó kollagén lapok kezelik a seb nedvességét; Méretre vágható és rétegezhető a mély sebek kezelésére.


RENASYS* GO Negative Pressure Wound Therapy RENASYS* GO Negative Pressure Wound Therapy

A RENASYS* GO tNPWT hatékony, hordozható negatívnyomás-terápiát kínál az ambuláns és posztakut betegeknek, s támogatja a komplex sebek kezelését. A termék azoknak a betegeknek javallott, akiknek előnyös lenne a szívókészülék (negatív nyomású sebterápia), mivel elősegítheti a sebgyógyulást a folyadékok eltávolításával, beleértve az irrigációt és a testnedvek, a sebváladékok és a fertőző anyagok eltávolítását. Az alábbi sebtípusok esetén használható: krónikus, akut, traumás, szubakut és kiszáradt sebek, fekélyek (például nyomási vagy diabéteszes), részleges vastagságú égési sérülések, valamint lebenyek és graftok. Csak néhány az előnyei közül: intuitív kezelőfelület, amely könnyen használható a szolgáltatók és a betegek által is; intuitív biztonsági figyelmeztetések, beleértve az alacsony nyomást, a nagy vákuumot, az eltömődést, a tartály megteltségét és az akkumulátor lemerülését; otthoni egészség mód, amely lezárja a gombokat a szolgáltató terápiás beállításainak védelme érdekében.Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!