Új termékek és szolgáltatások

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban a sebkezeléssel, sebgyógyulással és határterületeivel kapcsolatos új termékeket, szolgáltatásokat, innovációkat mutatjuk be az egész világból.Az itt bemutatottak nem feltétlenül hozzáférhetők Magyarországon! Ehhez a rovathoz elsősorban a WoundSource oldalait használjuk fel, de számítunk az Ön javaslataira is! Az információk innen vagy a gyártóktól származnak. A felsorolás nem jelenti az MSKT jóváhagyását vagy ajánlását.


Sequential Circulator Model SC-2004-OC Sequential Circulator Model SC-2004-OC

A Sequential Circulator Az SC-2004-OC szekvenciális keringető szivattyú egy 4 kamrás gradiens, szekvenciális, pneumatikus kompressziós eszköz, amelyet primer vagy szekunder nyiroködéma primer vagy adjunktiv kezelésére szánnak. A készüléket krónikus vénás stasis fekélyek és a kapcsolódó vénás elégtelenségek kezelésére, valamint a végtagok duzzadásának általános kezelésére is használják. Az SC-2004-OC otthoni vagy kórházi használatra készült. Mit csinál a Bio Compression Systems Inc. terméke? Csökkenti a fájdalmat. Javítja a nyirok- és éráramlást. Elősegíti a sebgyógyulást. Megakadályozza a fertőzést. Vénás trombózis esetén hatékony profilaxist biztosít. Csökkenti a dinamikus ödémát.


ProHeal™ Critical Care Advanced Wound Recovery Formula Liquid Protein ProHeal™ Critical Care Advanced Wound Recovery Formula Liquid Protein

A ProHeal Critical Care olyan gyógyhatású élelmiszer (medical food), amelyet kiegészítő fehérjét igénylő sebek és állapotok diétás kezelésére fejlesztettek ki. A ProHeal Critical Care egy folyékony fehérje, amely hidrolizált kollagén és tejsavófehérje koncentrált keverékét tartalmazza a maximális fehérjetartalom és felszívódás érdekében. A termék C-vitamint és az L-arginint is tartalmaz kollagén szintézisének és a sebterületek fokozott véráramlásának, valamint cinket és rezet, a kötőszövet szaporodásának kofaktorainak támogatására. Minden esszenciális és nem esszenciális aminosavat biztosít. Hidrolizált fehérje a gyors felszívódásért és a teljes biológiai hozzáférhetőségért. 100 kalória adagonként. Nektárszerű konzisztencia. Szója, laktóz és gluténmentes. Cukormentes. Adható orálisan vagy etetőcsövön keresztül. Nem GMO


Nu Bandage Nu Bandage

A Nu Bandage egy fejlett, mikrobáknak ellenálló, kompressziós és rögzítő eszköz. Könnyen felvihető, ugyanazon betegen újra felhasználható. Egy csöves multifunkcionális nem szőtt, nem nedvszívó, hőre lágyuló elasztomer. Mindenféle kötést és orvosi eszközt ragasztószalagok, piszkos ragasztók vagy esetlen kötőelemek használata nélkül tart a helyén. A New Bandage Technology LLC terméke egy második védőréteget nyújt azoknak a betegeknek, akiknek a bőre érzékeny a nyomásra és az érintésre. Ideális az alábbiak kezelésére (pl.): nyomás és vénás sztázis fekélyek; cukorbetegség hosszú távú sebellátása; nyomásra és az érintésre érzékeny betegek; égési sérülések és bőrgraftok; nyiroködéma és érrendszeri bőrproblémák.


drySmart® drySmart®

A drysmart™ párnák és pelenkák több mint nagyon jól abszorbensek; okosak. Mindegyiket úgy tervezték, hogy azonnal észlelje a nedvességet és figyelmeztesse az ápolókat. Innovatív technológiájuk biztonságosabbá teszi a betegeket, miközben javítja életminőségüket. A termékeket MicrobeCare™-rel kezelik, hogy csökkentsék a baktériumok, a C. diff és a kontakt dermatitisz elterjedését, s csökkentsék a betegek elesésének kockázatát és a magas költségeket. A vizeletinkontinencia hatékony kezelése létfontosságú. Az intenzív osztályokon ápolt betegek 42%-ánál alakul ki mérsékelt vagy súlyos inkontinenciához társuló dermatitis (IAD). Az inkontinens páciensek körében négyszer gyakoribb az intézményben szerzett nyomási sérülés (FAPI).


PolyMem® Finger/Toe Dressings PolyMem® Finger/Toe Dressings

A PolyMem® Finger/Toe Dressings a Ferris Mfg. Corp. cég terméke. Multifunkcionális interaktív kötszer, amelyet úgy alakítottak ki, hogy könnyedén gördüljön fel a függelékekre vagy a közeli ízületekre, így az átöltözés egyszerű és gyors. A PolyMem® csökkenti a fájdalmat és az ödémát és elősegíti a gyógyulást a seb folyamatos megtisztításával, a nedvesség kiegyensúlyozásával, valamint a gyulladás enyhítésével és fókuszálásával. Előnyök: Segít csökkenteni az ödémát, véraláfutást, fájdalmat és gyulladást nyitott vagy zárt sérülések esetén; A nyitott sebeket folyamatosan tisztítja, feltölti és nedvesíti; Segíts a tartós és az eljárással kapcsolatos fájdalom enyhítésében.


Excel SAP super absorbent dressing Excel SAP super absorbent dressing

A kötszer közepesen súlyosan vagy erősen váladékozó sebek kezelésére javasolt, ideértve a lábfekélyeket, nyomásfekélyeket, diabéteszes lábfekélyeket és a felnyíló műtéti sebeket. Gyártója, az MPD Medical egy Mesquite-i (Texas, USA) székhelyű, fejlett sebkezelési termékekkel foglalkozó cég. A termék négy réteget tartalmaz: szilikon sebbel érintkező réteg (biztosítja a fájdalommentes eltávolítást az epidermális sejtek eltávolítása nélkül), nem szőtt réteg (a folyadékokat széles felületre terjeszti, fokozza az abszorpciós teljesítményt), szuper nedvszívó mag (kivételes abszorpciós képesség, segít minimalizálni a macerációs kockázatot, a speciális félhold minták dinamikus rugalmasságot biztosítanak) és védő hátlap (sima és rugalmas, vízálló és baktériumgátló)


AMERIGEL® Hydrogel Wound Dressing AMERIGEL® Hydrogel Wound Dressing

Az AMERIGEL® Hydrogel Wound Dressing az Oakin®-nal feladata a nedves sebkörnyezet biztosítása. Az egyedi szubsztrátummal rendelkező fejlett formula hosszabb ideig fenntartja a nedvességet, mint a szokásos hidrogélek. Indikációja: sebkötésként való alkalmazásra az I–IV. stádiumú nyomásfekélyek, sztázisos fekélyek, diabéteszes bőrfekélyek, bőrirritáció, vágások, kopások és a perisztomális ápoláshoz kapcsolódó bőrirritáció kezelésére. A termék hosszabb ideig fenntartja a nedvességet, mint a szokásos glicerin vagy só alapú hidrogélek. Összetevői: Bakszakáll kivonata, Oakin® (tölgy kivonat), Polietilén Glycol 400, Polietilén Glycol 3350, Víz, Cink-acetát. Gyártója: AMERX Health Care Corporation (Clearwater, USA)


PressureGuard Easy Air® PressureGuard Easy Air®

Az orvosok a mikroklímakezelést úgy választják meg, hogy a túlzott izzadságot és hőt kiküszöböljék, amelyek macerációt okozhatnak és a bőr állapotromlásához vezethetnek. A Span-America cég állítása szerint a PressureGuard Easy Air dokumentáltan felülmúlja minden vezető mikroklímamenedzsment rendszert (LAL) ezen a kulcsfontosságú teljesítményterületen. A megfelelő kialakítás erőteljes, bevált hatást gyakorol a felesleges nedvességre és a macerációra. A termék áramkimaradás esetén is felfújt állapotban marad. Telepítése, tisztítása és használata rendkívül egyszerű. Az „On/Off” gombok külön-külön szabályozzák a légáramot és a váltakozó nyomást.


Marathon® No Sting Cyanoacrylate Skin Protectant Marathon® No Sting Cyanoacrylate Skin Protectant

A Marathon® No Sting Cyanoacrylate Skin Protectant cianoakrilát bőrvédő szert arra tervezték, hogy megvédje az intakt vagy sérült bőrt a súrlódástól vagy nedvességtől (pl. vizelet, váladék, izzadtság és egyéb testfolyadékok), amelyek macerációt okozhatnak. A robosztus, rugalmas és hosszú élettartamú formula gyorsan szárad, és lélegző, sértetlen vagy sérült, törékeny, perisztomális és periwound bőrre javallott. Lila árnyalatú, hogy egyértelműen jelezze a termék jelenlétét a bőrön, illetve, hogy mikor kell ismételten alkalmazni.


i:X Sterile Surgical Sleeve Convenience Kit i:X® Sterile Surgical Sleeve Convenience Kit

Egy új készlet került forgalomba a műtéti és/vagy izolációs baktériumok képalkotásának segítésére. A MolecuLight cég (Toronto, Kanada) i:X steril sebészeti sleeve (zsák) készlete egy új, optikailag tiszta anyagból készül, amely nem zavarja vagy rontja az eszköz fluoreszcens jeleit vagy képminőségét. Csak néhány példa a sebkezelésben történő alkalmazásra: Műtőben történő alkalmazás, ideértve az égési seb tisztítását, debridementet, bőrpótlásra és/vagy graftra történő alkalmazást, valamint az érsebészeti alkalmazásokat; Ott, ahol az eszközt védeni kell a betegektől, például COVID-19 osztályon vagy MRSA izoláló helyiségben; Ott, ahol magát az eszközt kell védeni egy eljárástól, például ultrahanggal végzett sebkezelés esetén, ahol az eljárás jellege miatt a részecskék levegőbe kerülnek. A készlet tartalmaz: egy steril zsákot, egy nem-steril ragasztó adaptert, egy steril papír vonalzót (mindegyik egyszerhasználatos) és használati utasítást.


WoundZoom WoundZoom

A WoundZoom egy gyorsan növekvő, elsősorban képalkotással foglalkozó egészségügyi technológiai vállalat, a Perceptive Solutions (Stevens Point, USA) integrált sebkezelő megoldása. A 3D képalkotó, diagnosztikai, kezelési, analitikai és jelentéstételi funkciók fejlett digitális intelligenciát hoznak a sebkezelés területére, javítva a szolgáltató teljesítményét és az ellátások eredményét. A WoundZoom strukturált és menedzselt dokumentációs folyamatával modern, klinikai szigorúságot biztosít a sebkezelésben a munkafolyamatok egységesítése, a szabálytalanság csökkentése és végül a sebgyógyulás elősegítése érdekében. A fejlett képalkotás hatékonyabban méri és karakterizálja a sebeket. A sebkezelés során a releváns adatokat - beleértve a hosszúságot, a szélességet, a mélységet, a felületet, a térfogatot és a szövet-osztályozást - mérve lehetőséget biztosít az orvosoknak, hogy magabiztosan kísérletezzék ki a legmegfelelőbb ellátást.


Comfort Release Border Adhesive Foam Dressings Comfort Release® Border Adhesive Foam Dressings

A Comfort Release® Border Adhesive Foam Dressings hidrofil habpárnája lágy habból készül, amely kényelmes, rugalmas és nagy nedvszívó képességű. Lélegző és teljes mértékben telített állapotban akár 50%-kal is bővül. A szegély egy nemszőtt film, erős aciklusos ragasztóval, kiváltott „bőrelengedéssel”. A gyártó, a Global BioMedical Technologies LLC. cég (Bonita Springs, USA) állítása szerint az első habkötszer, amely fájdalom és diszkomfort-érzet nélkül távolítható el. Megfelelő eltávolítás esetén kiküszöböli a bőr sérüléseit. Hatóanyag: 70% izopropil-alkohol, telített prep párnák.


FlexPress2 Lite™ 2 Layer Compression Bandage System FlexPress2 Lite™ 2 Layer Compression Bandage System

A FlexPress2 Lite 2 rétegű kompressziós kötszer-rendszer a DermaPress Compression Systems termékcsaládhoz tartozó teljes kötszerkészlet, amely egy habszivacs- és egy kohéziós kompressziós kötszerből áll. Hatékony kompressziót biztosít a vénás lábfekélyekkel kapcsolatos ödéma kezelésére, a megfelelő artériás keringés biztosításával. Biztosítja az alsó lábszár könnyű és közepes mértékű összenyomását, elősegítve az ödéma kezelését és a vénás vér visszatérését. Abszorbens a váladék kezelésére. All-in-one készlet a kötszer cseréjének felgyorsítására. Legfeljebb 7 napig viselhető.


Hy-Tape®, The Original Pink Tape® Hy-Tape®, The Original Pink Tape®

A Hy-Tape®, The Original Pink Tape® egy vízálló, latexmentes, UPF 50+ cink-oxid alapú ragasztószalag, amely gyengéd a bőrhöz. Többféle formátumban kapható, a kötszerek, a sztóma és egyéb orvosi eszközök rögzítéséhez. A Hy-Tape óvatosan távolítható el, hogy a bőr sértetlen maradjon. Vékony, kényelmes és rugalmas a fizikális gyakorlatok közben, vagy olyan területeken, mint a térd vagy a könyök. Vízálló, ami jól jön úszáskor vagy verejtékezéskor is. Nem igényel testápolót. A testhőmérséklet emelkedésével nem válik agresszívvá.


EpiFix EpiFix® Dehydrated Human Amnion/Chorion Membrane (dHACM) Allograft

Az EpiFix® dehidratált emberi amnion/chorion membrán (dHACM) allograft egy placentális alapú szövettermék, amely gátként működik és védő környezetet biztosít a gyógyulás elősegítéséhez. Több extracelluláris mátrix fehérjét, növekedési faktort, citokint és egyéb speciális fehérjét tartalmaz. Az EpiFix-et a szabadalmaztatott PURION®-eljárással állítják elő, amely megvédi a finom scaffoldokat a feldolgozás során, sértetlen kollagénmátrixot hagyva. Az eredmény egy tartós, természetes gátló tulajdonságokkal bíró allograft, amelyet megfelelő környezeti feltételek mellett akár 5 évig is lehet tárolni. A termék lapos, rácsos és szemcsés konfigurációban, valamint a pazarlás csökkentése érdekében több különböző méretben kapható.


Puracyn® Plus Puracyn® Plus Professional Formula Wound Irrigation Solution

A Puracyn Plus sebkezelő oldat egy pH-értékkel kiegyensúlyozott, következő generációs, szuper-oxigenizált sebtisztító, amelyet úgy terveztek, hogy az optimális sebgyógyulás érdekében együttműködjön a seb irrigációjának, megtisztításának és a kötszerezésének folyamatával. A fejlett hipoklóros technológián alapuló termékcsalád gazdaságos megoldást kínál minden sebtípushoz, s egy olyan termékportfóliót kínál az orvosoknak, amely kifejezetten a sebkezelési protokollok fejlesztésére és korszerűsítésére készült. A hipoklórossav egy ismert antimikrobiális szer, amely megakadályozza a mikroorganizmusok növekedését a termékeken belül.


Remora Remora™

A Parasol Medical LLC (Barclay, USA) terméke, a Remora egy szabadalmaztatott negatívnyomás terápiás (NPWT) készülék, amely zajtalanul, motor nélkül biztosítja a folyamatos nyomásszintet. A költséghatékony, 7 nap után eldobható szivattyú a nagy térfogatú, 350 ml-es tartályával a sebek széles skálájának a kezelésére képes. Az előnyei közé tartozik (pl.) 3 programozható, előre beállított beállítás; a riasztási jelzések teljes skálája; kis tömeg, s emiatt kompakt, hordozható kivitel. 75, 100 és 125 Hgmm nyomás biztosítására képes.Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!