Portálunk elsősorban a szakembereknek (orvosoknak, szakdolgozóknak, hallgatóknak, cégképviselőknek) kínál naponta frissülő információkat a sebkezelés (NPWT, ESWT, HBOT, nyiroködéma, lábszárfekély, decubitus stb.) világából, de egyes rovatai (pl. a Blog, a Hazai sajtószemle, a Tudta-e Ön, hogy... és különösen az Egyebek) mások számára is tartalmas és érdekes böngésznivalót kínálnak.

Heading


Rheumatoid arthritis

Új blogbejegyzés: Rheumatoid arthritis és sebkezelés

Megjelenés időpontja: 2024. május 16.

A szervezet antitest-szűrő funkciójának meghibásodása okozhatja a rheumatoid arthritist (RA-t) – számolt be cikkében a Medicalonline.hu. A betegség kialakulásában döntő szerepet játszanak azon antitestek, amelyek eredetileg a fertőzések leküzdésében játszanak főszerepet. Vajon milyen kapcsolat van az RA és a sebkezelés-sebgyógyulás között? – erre keressük a választ a mostani blogbejegyzésben.

Hotel Benczúr

A Magyar Sebkezelő Társaság XXVI. Kongresszusa

Budapest, 2024. október 17-18.

Tisztelt Kolléganő! Kolléga Úr!
Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait az MSKT XXVI. Kongresszusára. Meggyőződésünk, hogy a tudományos program és a kötetlen eszmecserék alkalmat adnak nemcsak a szakmai tudás elmélyítésére, mások tapasztalatainak megismerésére, hanem az emberi, baráti kapcsolatok erősítésére is. Várjuk előadás-bejelentését is!

Sebkezelés-Sebgyógyulás folyóirat 2024/1. számának borítója

A Sebkezelés – Sebgyógyulás folyóirat 2024/1. száma

Elektronikus közzététel: 2024. május 17.

Töltse le díjmentesen a folyóirat leg- újabb számát! Főbb cikkek: A bőrgyógyász lehetőségei krónikus alsó végtagi fekélyek ellátásában § Diabé- teszes neuropathiás lábsebek kezelése és megelőzése podiátriai módszerekkel § Beszámoló a Hartmann LINK kongresszusról § Beszámoló a Magyar Podiátriai és Lábsebészeti Társaság Tudományos üléséről § A Magyar Sebkezelő Társaság XXVI. Kongresszusa

Fordítások

A legutóbbi: Evaluation of the Biological Activity of Manna Exudate, from Fraxinus ornus L., and Its Potential Use as Hydrogel Formulation in Dermatology and Cosmetology - Mdpi.com. Carla Villa és mtsai. (Olaszország) cikke (Gels). Mindazok a sajátosságok, amelyek a pektin hidrogélt ideális rendszerré teszik bőrbetegségek kezelésére, kötszerként és öregedésgátló kozmetikai készítményekhez.

EPUAP 2024

Szeretettel meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon hozzánk a svájci Lausanne-ba szeptember 25. és 27. között! Megvitatjuk a nyomási fekélyek kezelésének és megelőzésének legújabb vívmányait. Nyomási fekély - Ketyeg az óra! Sürgősen cselekednünk kell, hogy végleg megállítsuk a nyomási fekélyeket. Csatlakozzon hozzánk Svájcban, hogy segítsen megállítani a nyomást!

Webinar

It’s estimated that just under half a million people in the UK will develop at least one pressure ulcer in any given year. Education for both health and social care workers and patients is essential if this situation is to improve. This session will provide delegates with the fundamentals of pressure ulcer prevention and management using tools that can be applied in practice to help reduce pressure ulcers in their clinical areas.

Heading

Elnöki köszöntő:


Az orvostudomány hatalmas technológiai fejlődése a sebkezelés területén is érezteti hatását, ennek megfelelően egyre újabb és újabb sebkezelő anyagok, gyógyszerek és korszerű kötszerek jelennek meg a piacon és igen jelentős fejlődésnek vagyunk tanúi a sebkezelés és sebgyógyulás területén.


Ennek a felismerésnek az eredményeként jött létre 1997. szeptember 26-án a Magyar Sebkezelő Társaság - a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének a tagja -, amely a sebgyógyulás és sebkezelés témájában szervezői, koordináló, információt gyűjtő és szolgáltató, közvetítő, klinikai vizsgáló és felvilágosító, kutató és ismeretterjesztő feladatokat tűzött ki maga elé.


A sebkezelés és sebgyógyulás témakörében nem csak a sebészi, manuális szakmák képviselői érdekeltek, hanem elsősorban a krónikus sebek, fekélyek, felfekvések miatt számos más szakma (diabetológus, angiológus, bőrgyógyász, családorvos) képviselője is, továbbá az alapellátásban gondozói, ápolói munkakörben dolgozók.


Őszintén reméljük, hogy honlapunk hasznos információkkal szolgál a nagyközönség és a szakemberek számára egyaránt.

 

Prof. Dr. Hunyadi János

Prof. Dr. Hunyadi János fényképe

Dr. Sugár István

Dr. Sugár István fényképe

 társelnökök


Heading


Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!


 • „Az igazság olyan, mint az orvos kése: kivágja a sebet és a test megépül.”
  Makkai Sándor, író

 • „Minden seb után marad forradás.”
  Laura Marshall, brit írónő

 • „A bőrt, vágást, sebet össze lehet varrni, de azzal csak a külső sérüléseket lehet meggyógyítani.”
  Jessica Sorensen, amerikai írónő

 • „Az égés kezelése gyakran az empirikus gyógyítás legbizarrabb formáinak a tárgya volt.”
  Guilleaume Dupuytren, francia orvos

 • „Az apró hibákat az emlegetés felnagyítja, a kis sebet a vakarás elfertőzi.”
  Nógrádi Gábor, költő