Üdvözöljük a Magyar Sebkezelő Társaság honlapján!

Heading

Portálunk elsősorban a szakembereknek (orvosoknak, szakdolgozóknak, cégképviselőknek) kínál naponta megújuló információkat a sebkezelés (NPWT, ESWT, nyiroködéma, lábszárfekély, decubitus stb.) világából, de egyes rovatai (pl. a Blog, a Hazai sajtószemle, a Tudta-e Ön, hogy... és különösen az Egyebek) mások számára is tartalmas és érdekes böngésznivalót kínálnak.

Elnöki köszöntő:


Az orvostudomány hatalmas technológiai fejlődése a sebkezelés területén is érezteti hatását, ennek megfelelően egyre újabb és újabb sebkezelő anyagok, gyógyszerek és korszerű kötszerek jelennek meg a piacon és igen jelentős fejlődésnek vagyunk tanúi a sebkezelés és sebgyógyulás területén. 


Ennek a felismerésnek az eredményeként jött létre 1997. szeptember 26-án a Magyar Sebkezelő Társaság - a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének a tagja -, amely a sebgyógyulás és sebkezelés témájában szervezői, koordináló, információt gyűjtő és szolgáltató, közvetítő, klinikai vizsgáló és felvilágosító, kutató és ismeretterjesztő feladatokat tűzött ki maga elé.


A sebkezelés és sebgyógyulás témakörében nem csak a sebészi, manuális szakmák képviselői érdekeltek, hanem elsősorban a krónikus sebek, fekélyek, felfekvések miatt számos más szakma (diabetológus, angiológus, bőrgyógyász, családorvos) képviselője is, továbbá az alapellátásban gondozói, ápolói munkakörben dolgozók.


Őszintén reméljük, hogy honlapunk hasznos információkkal szolgál a nagyközönség és a szakemberek számára egyaránt.

 

Prof. Dr. Hunyadi János

Prof. Dr. Hunyadi János fényképe

Dr. Sugár István

Dr. Sugár István fényképe

 társelnökök


Heading


Lovag

BLOG:
SEBÁPOLÁSI SZOKÁSOK RÉGEN ÉS MOST III.

Megjelenés időpontja: 2021. január 21.

Az orvosok mellett gyógyítással foglalkoztak még a borbélyok is. A céhrendszer követelményei megbízható képzést biztosítottak, ezért fogat húzatni, sebet, fekélyt kezeltetni bátran fordulhatott hozzájuk a rászoruló. A seborvoslás, a felcserség már az orvoslás egy specifikációja volt. A kirurgus az orvosnál alacsonyabb képesítésű sebész. A borbélynál többet tud, a doktornál kevesebbet.

Stop pressure ulcer webinar

Eredetileg az MSKT XXIII. Kongresszusának részeként került volna megtartásra ez a szimpózium, amely a járványügyi helyzet miatt az online-térben került megrendezésre. A webinárium anyaga megtekinthető itt →, illetve letölthető innen →.

Folyóirat-borító

A Sebkezelés-Sebgyógyulás folyóirat 2020/2. száma

Elektronikus közzététel: 2020. november 22.

Töltse le díjmentesen a folyóirat legújabb számát! Főbb cikkek: „TIME” algoritmus a krónikus sebek kezelésében * Krónikus sebek kezelését segítő mesterséges intelligencia fejlesztése * Hatékony sebváladék kezelés * „Fókuszban a Vákuumterápia” című on-line rendezvény * Oxigénterápia lehetőségei a krónikus sebkezelésben On-line Konferencia * Az MSKT XXIII. Kongresszusa - előadás összefoglalók

Webinar

Palliative Wound Care

February 18, 2021

This session will discuss the goals of Palliative Wound Management. Our approach to wound care is less aggressive, and we encounter many challenges. We'll discuss those challenges, which include: wound odor, excessive bleeding, exudate, necrotic tissue, pain, periwound breakdown, itching, and body image and caregiver skills.

Heading


Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!


 • „Az igazság olyan, mint az orvos kése: kivágja a sebet és a test megépül.”
  Makkai Sándor, író

 • „Minden seb után marad forradás.”
  Laura Marshall, írónő

 • „A bőrt, vágást, sebet össze lehet varrni, de azzal csak a külső sérüléseket lehet meggyógyítani.”
  Jessica Sorensen, amerikai írónő

 • „Az égés kezelése gyakran az empirikus gyógyítás legbizarrabb formáinak a tárgya volt.”
  Guilleaume Dupuytren, francia orvos

 • „Az apró hibákat az emlegetés felnagyítja, a kis sebet a vakarás elfertőzi.”
  Nógrádi Gábor, költő