Üdvözöljük a Magyar Sebkezelő Társaság honlapján!

Heading

Portálunk elsősorban a szakembereknek (orvosoknak, szakdolgozóknak, cégképviselőknek) kínál naponta megújuló információkat a sebkezelés (NPWT, ESWT, nyiroködéma, lábszárfekély, decubitus stb.) világából, de egyes rovatai (pl. a Blog, a Hazai sajtószemle, a Tudta-e Ön, hogy... és különösen az Egyebek) mások számára is tartalmas és érdekes böngésznivalót kínálnak.

Elnöki köszöntő:


Az orvostudomány hatalmas technológiai fejlődése a sebkezelés területén is érezteti hatását, ennek megfelelően egyre újabb és újabb sebkezelő anyagok, gyógyszerek és korszerű kötszerek jelennek meg a piacon és igen jelentős fejlődésnek vagyunk tanúi a sebkezelés és sebgyógyulás területén. 


Ennek a felismerésnek az eredményeként jött létre 1997. szeptember 26-án a Magyar Sebkezelő Társaság - a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének a tagja -, amely a sebgyógyulás és sebkezelés témájában szervezői, koordináló, információt gyűjtő és szolgáltató, közvetítő, klinikai vizsgáló és felvilágosító, kutató és ismeretterjesztő feladatokat tűzött ki maga elé.


A sebkezelés és sebgyógyulás témakörében nem csak a sebészi, manuális szakmák képviselői érdekeltek, hanem elsősorban a krónikus sebek, fekélyek, felfekvések miatt számos más szakma (diabetológus, angiológus, bőrgyógyász, családorvos) képviselője is, továbbá az alapellátásban gondozói, ápolói munkakörben dolgozók.


Őszintén reméljük, hogy honlapunk hasznos információkkal szolgál a nagyközönség és a szakemberek számára egyaránt.

 

Prof. Dr. Hunyadi János

Prof. Dr. Hunyadi János fényképe

Dr. Sugár István

Dr. Sugár István fényképe

 társelnökök


Heading


Levendula

BLOG:
LEVENDULA ÉS SEBKEZELÉS

Megjelenés időpontja: 2021. február 25.

A levendula olaját már az ókori görögök és a rómaiak is használták az égési sebek kezelésére. Gyulladáscsök- kentő hatásának köszönhetően segít gyógyítani és megújítani a bőrt. Gyógyító és fertőzésgátló hatását Rene Gattefosse saját magán igazolta, amikor csúnyán megégette a kezét. Levendulaolajjal kezelte a sebét, és a fájdalom megszűnt, az égési sérülés pedig gyorsan begyógyult.

Mölnlycke webinar: A diabeteszes lábelváltozások tehermentesítésének aspektusai a klinikusok szemével

A diabéteszes láb megnevezés egy gyűjtőfogalom, ami a cukorbetegség következtében kialakult elváltozásokat foglalja össze, úgy mint diabéteszes angiopátia, neuropátia, Charcot láb, azaz osteoartropátia. Az így kialakult sebeknek elengedhetetlen feltétele a tehermentesítés. Szeretnénk bemutat- ni Önöknek a tehermentesítés klinikai elméleti és gyakorlati szempontjait az utóbbiakat esetbemutatásokkal színe- sítve.

Folyóirat-borító

A Sebkezelés-Sebgyógyulás folyóirat 2020/2. száma

Elektronikus közzététel: 2020. november 22.

Töltse le díjmentesen a folyóirat legújabb számát! Főbb cikkek: „TIME” algoritmus a krónikus sebek kezelésében * Krónikus sebek kezelését segítő mesterséges intelligencia fejlesztése * Hatékony sebváladék kezelés * „Fókuszban a Vákuumterápia” című on-line rendezvény * Oxigénterápia lehetőségei a krónikus sebkezelésben On-line Konferencia * Az MSKT XXIII. Kongresszusa - előadás összefoglalók

Webinar

WoundCon Spring 2021

March 12, 2021

WoundCon is a virtual wound care conference and expo, available online. WoundCon is available for free to all licensed health care professionals around the globe with a focus on bringing the latest evidence-based wound care to clinical practice. WoundCon is a virtual wound care conference and expo, available online. WoundCon is available for free to all licensed health care professionals around the globe with a focus on bringing the latest evidence-based wound care to clinical practice.

Heading


Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!


 • „Az igazság olyan, mint az orvos kése: kivágja a sebet és a test megépül.”
  Makkai Sándor, író

 • „Minden seb után marad forradás.”
  Laura Marshall, írónő

 • „A bőrt, vágást, sebet össze lehet varrni, de azzal csak a külső sérüléseket lehet meggyógyítani.”
  Jessica Sorensen, amerikai írónő

 • „Az égés kezelése gyakran az empirikus gyógyítás legbizarrabb formáinak a tárgya volt.”
  Guilleaume Dupuytren, francia orvos

 • „Az apró hibákat az emlegetés felnagyítja, a kis sebet a vakarás elfertőzi.”
  Nógrádi Gábor, költő