III. Big Food Konferencia

Budapest, 2017. szeptember 14.

Facebook-esemény

Tervezett időbeosztás

(utolsó módosítás: 2017. szeptember 10.)

09:00-09:50 Regisztráció

09:50-10:00 Megnyitó

10:00-12:00 Üléselnök: Prof. Dr. Bíró György tiszteletbeli elnök (Magyar Táplálkozástudományi Társaság)

10:00-10:20 Dr. Cserháti Zoltán főigazgató-helyettes, Dr. Sarkadi Nagy Eszter főosztályvezető (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet): Élelmiszerkörnyezet: az egészséges táplálkozás alapja vagy akadálya?

10:20-10:40 Dr. Kasza Gyula elnöki megbízott, címzetes egyetemi tanár, Szabó-Bódi Barbara program koordinátor, Doma Eszter szakmai titkár, Szakos Dávid elemző (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Élelmiszerbiztonsági Kockázatértékelési Igazgatóság): Maradék nélkül – A NÉBIH élelmiszerpazarlás elleni programjának tapasztalatai

10:40-11:00 Dr. Rurik Imre egyetemi tanár, elnök (Magyar Táplálkozástudományi Társaság), tanszékvezető (Debreceni Egyetem, Népegészségügyi Kar, Családorvosi és Foglalkozás-egészségügyi Tanszék): Mennyibe kerül az elhízás?

11:00-11:20 Antal Emese dietetikus, szociológus, szakmai vezető (TÉT Platform): Tudjuk-e, hogyan éljünk egészségesen?

11:20-11:40 Kiss-Tóth Bernadett dietetikus (MDOSZ Kommunikációs Bizottság): A táplálkozástudomány jelentősége az élelmiszeriparban

11:40-12:00 Szűcs Zsuzsanna MSc, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember (Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, Tudományos Bizottság): OKOSTÁNYÉR® – új táplálkozási ajánlás kicsiknek és nagyoknak

12:00-13:00 Ebédszünet (Sajnos a kiállítók révén nem tudjuk biztosítani az étkeztetést, így az egyénileg, a bevásárlóközpont éttermeiben történik.)

Üléselnök: Dr. Halmy Lászlóné Eszter ügyvezető elnök (Magyar Elhízástudományi Társaság)

13:00-13:20 Dr. Szűcs Viktória vezető élelmiszeripari szakértő (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara): Gluténmentes fogyasztási szokások – hazai és nemzetközi kitekintés

13:20-13:35 Dr. Gundel János prof. em. (Budapesti Gazdasági Egyetem, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Vendéglátás Intézeti Tanszék): Lóhús a hazai és külföldi gasztronómiában

13:35-13:55 elmaradt

13:55-14:15 elmaradt

14:15-14:35 Dobos-Kufcsák Judit dietetikus (Wizper Kft.): OKOS DOBOZ – a játékos egészségnevelés hatékony eszköze

14:35-14:55 Kávészünet

14:55-15:10 Kanizsárné Vaskó Nikolett, dietetikus (egyéni vállalkozó, Dunaharaszti): „Tudatosmami-módszer” az egészséges gyermekekért!

15:10-15:15 E-poszter
Ta Phuong Linh, Ph. D. hallgató, Bujna Erika, Kun Szilárd (Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar, Budapest): Különböző összetételű gélgyöngyök alkalmazhatósága a Lactobacillus casei 01 életképességének megőrzésében

15:15-15:30 Kiállítói előadások

15:30-15:35 Technikai szünet

15:35-16:35  Élelmiszeripar és táplálkozástudomány - kerekasztal
moderátor: Pilling Róbert kommunikációs vezető (TÉT Platform)
Résztvevők:
Dr. Fazekas Ildikó elnök (Táplálkozás, Életmód, Testmozgás Platform), Kiss Virág Ágnes doktorandusz (Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Marketing és Kereskedelem Intézet), Szöllősi Réka ügyvezető igazgató (Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége)