III. Big Food Konferencia

Budapest, 2017. szeptember 14.

Facebook-esemény


Meghívó


Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram!


Ezúton hívjuk meg Önt (és munkatársait) konferenciánkra.

Elemzők szerint egy új táplálkozási irányzat kezd kibontakozni a magyar fogyasztók körében. A gyorséttermek mellett egyre keresettebbek a bio ételeket kínáló éttermek, nagy népszerűségnek örvendenek a háztáji ételek, a kézműves termékek, az egzotikus ízek, s már az éttermek étlapjain is megjelennek a vegetáriánus-, bio-, gluténmentes- és házi termékek.

Emellett az Euromonitor International 2013-as Globális Fogyasztó Trend felmérése szerint az egészséges és környezettudatos táplálkozás napjainkban már nem csak a magasabb keresetű vásárlók körében élvez prioritást. A legnagyobb márkák (marketing) kommunikációjában fontos szerepet kap az egészséges életmód, a kiegyensúlyozott táplálékbevitel, a minőségi alapanyagokból készülő termékek vagy éppen a túlsúly elleni harc. Évszázados receptek változnak meg, hogy megfeleljenek az új, egészséges trendnek. Hogyan alkalmazkodnak ehhez a változáshoz a nagy multinacionális vállalatok, a Big Food cégek által kínált termékek? Mi újság a divat-diéták terén?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ konferenciánkon, amelyen lehetőséget kívánunk biztosítani ahhoz, hogy az orvosok, dietetikusok, okleveles táplálkozási szakemberek, élelmiszermérnökök (stb.) illetve az iparág képviselői, valamint más szakemberek tájékoztatást és naprakész információkat kapjanak az őket érintő aktuális kérdésekről elméleti és gyakorlatorientált megközelítésben egyaránt.

Bízunk benne, hogy Ön és munkatársai személyes jelenlétükkel megtisztelik rendezvényünket!

Tisztelettel:

a szervezők

* * * * *

EDDIGI VÉDNÖKEINK:
- Prof. Dr. Bedros J. Róbert elnök (Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság)
- Czeller Gábor elnök (Magyar Biokultúra Szövetség)
- Dr. Fazekas Ildikó elnök (Táplálkozás, Életmód, Testmozgás Platform)
- Dr. Halmy Lászlóné Eszter ügyvezető elnök (Magyar Elhízástudományi Társaság)
- Kubányi Jolán elnök (Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége)
- Dr. Oravecz Márton elnök (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal)
- Prof. Dr. Rurik Imre ügyvezető elnök (Magyar Táplálkozástudományi Társaság)
- Dr. Solti Gábor elnök (Kárpát-medencei Ökogazdálkodók Szövetsége)
- Dr. Surján Orsolya mb. főigazgató (Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet)

SZAKMAI KOORDINÁTOR:
Antal Emese dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője

FŐ TÉMÁK:
- egészségvédő vagy betegség-megelőző - funkcionális - élelmiszerek
- civilizációs betegségek és a táplálkozás
- innováció az élelmiszeriparban
- modern receptúrák
- élelmiszer-címkézés
- táplálkozásmarketing
- élelmiszerbiztonság, fogyasztóvédelem
- étrend-kiegészítők
- egyéb témák, legjobb gyakorlat

FELKÉRT (!) ELŐADÓK:
- Antal Emese szakmai vezető (TÉT Platform): a TÉT Platform táplálkozási felmérésének eredményei
- Dr. Cserháti Zoltán főigazgató-helyettes (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Élelmezés- és Táplálkozástudományi Főigazgatóság): prevenciós programok
- Dr. Kasza Gyula, címzetes egyetemi tanár, a NÉBIH elnöki megbízottja (Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar Élelmiszerlánc-biztonsági Kockázatkezelési Kihelyezett Tanszék): maradék nélkül
- Kerekes Kristóf (KK Moves Egészségközpont): új szemlélet a prevenció és a rehabilitáció területén
- Kiss-Tóth Bernadett (MDOSZ Kommunikációs Bizottság): a táplálkozástudomány és az élelmiszeripar kapcsolata a dietetikus szemszögéből
- Prof. Dr. Rurik Imre ügyvezető elnök (Magyar Táplálkozástudományi Társaság): mennyibe kerül az elhízás?
- Schmidt Judit dietetikus (DinamIT Informatika Kft., Wizper Kft.): okos doboz
- Dr. Szűcs Viktória vezető élelmiszeripari szakértő (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Élelmiszeripari Igazgatóság): hazai gluténmentes fogyasztási szokások, a „mentes” trend terjedése
- Szűcs Zsuzsanna elnök (Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége Tudományos Bizottság): felnőtt- és gyermek táplálkozási ajánlás

A KEREKASZTAL FELKÉRT (!) RÉSZTVEVŐI:
- Dr. Fazekas Ildikó elnök (Táplálkozás, Életmód, Testmozgás Platform)
- Prof. Dr. Szakály Zoltán intézetvezető, CSc, egyetemi tanár (Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Marketing és Kereskedelem Intézet)
- Szöllősi Réka ügyvezető igazgató (Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége)
- Tompa Gábor Corporate Affairs & Public Comm. Manager (Nestlé Hungária Kft.)

A referátumok mellett lehetőség van 15 perces előadások és e-poszterek bejelentésére (2017. július 1-ig), amelynek elfogadásáról a szervezők döntenek. Absztrakt-keretlapot nem küldünk, kérjük, a következő felépítést kövesse: Szerző(k), Tudományos fokozat, Intézmény, Város, Előadás címe, Összefoglaló (15-20 sor). Az e-poszterekhez ezen felül kérjük, hogy a legfeljebb 5 diából álló, max. 5 MB méretű .ppt vagy .pdf fájlt a bejelentéssel egyidőben megküldeni szíveskedjen! A beküldött előadáskivonatok és prezentációk a honlapon még a konferencia előtt megtekinthetők lesznek.

TECHNIKA
Számítógép és projektor áll rendelkezésre. Az ettől eltérő igényeket az előadóknak kell biztosítaniuk, s a jelentkezéssel egyidőben a szervezőket tájékoztatniuk.

TERVEZETT IDŐBEOSZTÁS:
09:10-09:50   Regisztráció
09:50-12:00   Megnyitó, Előadások I.
12:00-13:00  Ebédszünet
13:00-16:00  Kerekasztal, Előadások II.
16:00-17:00  E-poszter szekció

A konferencián való részvételért adható továbbképzési kreditpontok ügyintézését tervezzük. A részvételről a helyszínen igazolást adunk ki.

* * * * *

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ

A KONFERENCIA HELYSZÍNE:
Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont 5. Terem (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)

REGISZTRÁCIÓ:
A Jelentkezési lapot mellékeltük. Kérjük, a megadott határidőig - pontosan kitöltve - a következő címre megküldeni szíveskedjen: Etalon ’95 Kft., Várhegyi László cégvezető, 1311 Budapest, Pf. 8, E-mail: info@etalon95.hu

REGISZTRÁCIÓS DÍJ:
Tartalmazza a szakmai programokon való részvételt, a kongresszusi nyomtatványok és a kávészünetek költségeit (az ÁFA-t nem). A megadott díjak nettó 1.000 Ft értékű közvetített étkezést tartalmaznak; a természetbeni ellátás adóját és járulékait nem a konferencia szervezője fizeti, ezért a részvételi díjakban foglalt közvetített étkezések mértékékét a számlán külön feltüntetjük. A regisztrációs díj nem tartalmaz biztosítást, a rendezvény ideje alatt előforduló személyi vagy anyagi káreseményekért a szervezők nem vállalnak felelősséget.
 

2017. július 1. 
előtt
után
helyszínen
Résztvevők
12.000
14.000
17.000 Ft
Védnök szervezetek tagjai
10.000
12.000
14.000 Ft
Felsőoktatási intézmények munkatársai
  8.000
10.000
12.000 Ft
E-poszter bemutatót tartók
  5.000
  7.000
  9.000 Ft
Egyetemi, főiskolai hallgatók
  -
  1.000
  2.000 Ft


Az előadóknak nem kell regisztrációs díjat fizetniük.
Számlamódosítás esetén - amennyiben arra nem a szervezők miatt van szükség - 1.000 Ft (+ ÁFA) adminisztrációs díjat számítunk fel!

ÉTKEZÉS:
Az étkezés egyénileg történik. A konferencia helyszínétől néhány méterre találhatóak a bevásárló központ éttermei. A rendezvény ideje alatt a kiállító cégek kóstoltatást is tartanak, de a szervezők a napi szükségletnek megfelelő mennyiséget a meghívó elkészítésének időpontjában nem tudják garantálni.

SZÁLLÁS:
A szállásfoglalás egyénileg történik.

PARKOLÁS:
A parkolás a Lurdy Ház felszíni parkolójában ingyenes. A parkoló egész napos igénybe vételéhez a jegyét a konferencia helyszínén érvényesíteni kell!

LEMONDÁSI FELTÉTELEK:
A regisztrációs díjat abban az esetben tudjuk visszatéríteni, ha erre vonatkozó igényét 2017. szeptember 1-ig írásban eljuttatja az Etalon '95 Kft-hez. Az adminisztrációs költségek fedezésére ebben az esetben a díjak 20%-át számítjuk fel. A fenti határidőn túl nem áll módunkban visszatéríteni a már befizetett összeget.

KIÁLLÍTÁS:
A konferenciához kapcsolódóan az Etalon ’95 Kft. kiállítást rendez. Várjuk a cégek érdeklődését!