II. Big Food Konferencia

Budapest, 2016. szeptember 14.

Facebook-esemény


Tervezett program

(utolsó módosítás: 2016. szeptember 9.)


09:10-09:50   Regisztráció

Üléselnök: Antal Emese dietetikus, szociológus (Táplálkozás - Életmód - Testmozgás Platform Egyesület)

09:50-10:00   Megnyitó

10:00-10:15 Schreiberné Molnár Erzsébet főosztályvezető, Bakacs Márta epidemiológus (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet): A magyar lakosság vitaminbevitelének vizsgálata az OTÁP2014 felmérés alapján

10:15-10:30 Kubányi Jolán elnök (Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége): Új magyar táplálkozási ajánlás - OKOSTÁNYÉR®

10:30-10:45 Antal Emese dietetikus, szociológus (Táplálkozás-Életmód-Testmozgás Platform Egyesület): Tények és tévhitek az élelmiszerekkel kapcsolatban

10:45-11:00 Dr. Forgács Attila habil., Csikos Tímea (ELTE, Pszichológia Kar, Budapesti Corvinus Egyetem, Pszichológia Központ, valamint Pécsi Tudományegyetem, Pszichológiai Doktori Iskola): Étel fóbiák és orthorexia nervosa

11:00-11:15 Köteles Gábor Életmód Fókuszpont vezető (Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet): A mindennapi fizikai aktivitás és az energiaegyensúly

11:15-11:30 Dr. Lugasi Andrea tanszékvezető, Dr. Sándor Dénes, Dr. Gundel János, Dr. Hidvégi Hedvig (Budapesti Gazdasági Egyetem, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Vendéglátás Intézeti Tanszék): Konyhatechnológia – gasztronómia – egészség

11:30-11:45 Szűcs Zsuzsanna MSc, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember (Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége): Édesítőszerek a táplálkozástudomány és az élelmiszeripar tükrében

11:45-12:00  Gergely Kristóf András, Nagy László Bendegúz (Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar): VeSage, a zöldség jövője

12:00-12:15 Kérdések, hozzászólások

12:15-13:15 Ebédszünet

Üléselnök: Dr. Halmy Lászlóné Eszter ügyvezető elnök (Magyar Elhízástudományi Társaság), Dr. Süth Miklós elnök (Funkcionális Élelmiszerlánc Terméktanács)

13:15-13:30 Katus Attila: Testsúlycsökkentés, egészségmegőrző program, Katusfood

13:30-13:45 Dr. Biacs Péter Ákos professzor emeritus (Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszer-tudományi Kar): Funkcionális élelmiszerek - egy innovációs program

13:45-14:00 elmaradt

14:00-14:15 Dr. Naár Zoltán osztályvezető (Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet): Funkcionális élelmiszerek valós élettani hatását jellemző in vitro emésztési modellek fejlesztésére irányuló kutatások

14:15-14:30 Őri Ágnes élelmiszeripari mérnök, egészségfejlesztő (Unilever Magyarország Kft.): Az egészséges táplálkozás a gyártó szemszögéből

14:30-14:45 Dömölki Marianna minőségpolitikai szakreferens (Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztály): Hogyan vezetik félre a fogyasztót?

14:45-15:00 Gazsi Zoltán ügyvezető igazgató (eisberg Hungary Kft.): Élelmiszer. Biztonság?

15:05-15:15 Kérdések, hozzászólások

15:15-15:30 Kávészünet

Üléselnök: Dr. Máthé Endre, Ph. D. egyetemi docens (Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Élelmiszertechnológiai Intézet)

15:30-15:45 Prof. Dr. Csapó János, CSc. DSc, egyetemi tanár, Prof. Dr. Komlósi István, PhD.    DSc, egyetemi tanár (Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszer-tudományi és    Környezetgazdálkodási Kar, Élelmiszertechnológiai Intézet): Funkcionális élelmiszerek, különös tekintettel a tejre és a tejtermékekre

15:45-16:00 Dr. Némedi  Erzsébet ügyvezető igazgató1, Dr Nagy Anikó1, Dr. Nemes József1, Dr. Kiss Attila2, Prof. Gachályi Béla3 (1Expedit Nodum Kft. 2Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, Élelmiszertudományi Kutatóintézet, 3OGYÉI): Funkcionális élelmiszerek élettani hatásainak bizonyítására irányuló human klinikai vizsgálatok szabályai, módja, eddig elért eredményei

16:00-16:15 Nagy Gábor Zsolt1,2, Simonné Prof. Dr. Sarkadi Livia1 (1Szent István Egyetem Élelmiszerkémiai és Táplálkozástudományi Tanszék, 2Eszterházy Károly Egyetem KFK): Hüvelyesek szerepe az egészséges táplálkozásban

16:15-16:30 Dr. Máthé Endre, Ph. D. egyetemi docens, Dr. Remenyik Judit, Dr. Sipos Peter, Vigh Szabolcs, Abhinav Ashutosh, Horváth Brigitta (Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Élelmiszertechnológiai Intézet): Az obezitás és a sejtek metabolizmusának összefüggései, illetve a diabétesz és a táplálkozás viszonya

16:30-16:50 Páger Zsolt üzletfejlesztési igazgató (Hungast csoport): A közétkeztetési szolgáltatás alkalmazkodása a változó jogi és társadalmi elvárásokhoz

16:50-17:00 E-poszter bemutató

Kerekesné Dr. Mayer Ágnes főiskolai docens, Kovács Gyöngyi (Eszterházy Károly Egyetem): Sajtforradalom, avagy a magyar kézműves sajtok térnyerése

Tóth Adrienn  Ph. D. hallgató (Bp., Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék): Tojásfehérje: kiválóan emészthető fehérje forrás, biztonságos formában

17:00-17:15 Kérdések, hozzászólások


Kiállítóink: Alarm Service Kft., eisberg Hungary Kft., Horváth Mária Zsuzsanna, Katusfood, Kometa '99 ZRt., Nugát Ker. Kft., Szaffina Fűszerkonyha, Dr. Taraczközi István, Vitálvár Kft., Víztisztító-Szerviz Kft., Zepter International Ungarn Kft.