Új termékek és szolgáltatások

Magyar Sebkezelő Társaság

Az alábbiakban a sebkezeléssel, sebgyógyulással és határterületeivel kapcsolatos új termékeket, szolgáltatásokat, innovációkat mutatjuk be az egész világból.Az itt bemutatottak nem feltétlenül hozzáférhetők Magyarországon! Ehhez a rovathoz elsősorban a WoundSource oldalait használjuk fel, de számítunk az Ön javaslataira is! Az információk innen vagy a gyártóktól származnak. A felsorolás nem jelenti az MSKT jóváhagyását vagy ajánlását.


DrySee® Waterproof Bandage DrySee® Waterproof Bandage with Liquid Indicator

A DrySee® Bandage egy nedvességjelzővel ellátott vízálló kötszer. A középső párna színe a szaturációnak megfelelően változik. A terméket úgy tervezték, hogy lefedje az akut sebeket, például vágásokat, horzsolásokat, részvastagságú égési sérüléseket, IV-helyeket és incíziókat. Kevésbé váladékozó, részvastagságú, krónikus sebek fedésére is szolgál, ideértve a nyomási-, diabéteszes- vagy vénás fekélyeket is. Úgy képezték ki, hogy zuhanyzás közben egyfajta védőkötésként segítse fenntartani a seb szárazságát. Nem helyettesíti a varratokat, vagy nem alkalmazható elsődleges sebzárási módszerként. Használat előtt el kell állítani a vérzést. Fertőzött sebeken csak egészségügyi szakember felügyelete mellett alkalmazható.


Simpurity™ Alginate Wound Dressings Simpurity™ Alginate Wound Dressings

A Simpurity Alginate kötszerek barna hínárból származnak. A Safe n' Simple cég (Clarkston, USA) terméke puha, kalcium-alginát rostokból áll. A kötszerek erősen nedvszívók és alkalmazkodnak a seb alakjához. A sebre téve az alginát kölcsönhatásba lép a sebváladékkal, és olyan lágy gélt képez, amely nedves gyógyító környezetet tart fenn. A kalciumionok felszabadulása aktiválhatja a protrombint és javíthatja a vérzéscsillapítást. A termékeket úgy tervezték, hogy kiváló nedves szakítószilárdsággal rendelkezzenek, és könnyen eltávolíthatók legyenek a sebágyból. Ez a funkció megkönnyíti a kötszercserét, és időt takarít meg mind a beteg, mind az egészségügyi szakember számára. Indikációi: közepesen vagy erősen váladékozó sebek; nyomási fekélyek, lábszárfekélyek, üreges sebek, debridement utáni vérzéscsillapítás. Harmadfokú égési sérülések, száraz sebek vagy műtéti implantációk esetén használata nem javallott.


IC-BAP-DL Bio Arterial Plus IC-BAP-DL Bio Arterial Plus

Az IC-BAP-DL Bio Arterial Plus egy gradiens, szekvenciális, pneumatikus kompressziós rendszer, amely a lábat és a lábikrát szekvenciálisan összenyomja. A Bio Compression Systems (New Jersey, USA) terméke fekélyek, intermittáló klaudikáció, ischaemia, graft meghibásodás, arteriopátiás sebek, angioplasztika, stent meghibásodás, kisebb amputációk és rossz keringésű betegek kezelésére szolgál. Növeli az artériás véráramlást mind a poplitealis artériában, mind a szövetek szintjén. Kiüríti a vénás vért az alsó végtagokból, lehetővé téve az oxigenizált artériás vér visszatérését. A pneumatikus kompresszió ellenjavallt azon páciensek számára, akik fertőzött végtagokkal, gyanús mélyvénás trombózissal vagy artériás vérrögökkel rendelkeznek, valamint gyulladásos flebitis vagy tüdőembólia epizódjai, nemkívánatos vénás és nyirok visszatérés (mint a kongesztív szívelégtelenség) esetén.


Dr. Smith's® Zinc Oxide Adult Skin Barrier Spray Dr. Smith's® Zinc Oxide Adult Skin Barrier Spray

A Dr. Smith's® cink-oxid bőrvédő spray segít a felnőttek inkontinenciája által okozott kiütések megelőzésében. Az inkontinencia asszisztált dermatitis (IAD) keletkezése összefügg a bőrbarrier folytonos kémiai és fizikai irritációjával, amely kiváltja a gyulladást és az újabb bőrkárosodást. A cink-oxid formula hatékonyan védi az érzékeny bőrt a salakanyagok irritáló és maró hatásaitól. A Mainpointe Pharmaceuticals LLC (Louisville, USA) terméke a bőrre kerülve egy nedves pajzsot hoz létre, amely megvédi a bőrt az expozíciótól. A permetezés az IAD kezelésének egyszerű módja, ha már létrejött, rendszeresen alkalmazásával pedig megelőzhetők a fájdalmas kiütések. A legtöbb terméktől eltérően az Adult Barrier Spray teljesen érintésmentes. Környezetbarát, nem gyúlékony hajtóanyagot tartalmaz.


WoundZoom Mobile WoundZoom Mobile

A WoundZoom Mobile intuitív munkafolyamatával és érintésmentes sebmérési technológiájával a legkülönbözőbb ellátási körülmények között nyújt az edigieknél intelligensebb és hatékonyabb módszert a sebkezelés menedzselésére az egészségügyi szolgáltatók számára. A Perceptive Solutions megoldása pontos sebészeti képalkotást, szabványosított dokumentációt, valamint megbízható jelentéseket és elemzéseket kínál, amelyek lehetővé teszik a modern, klinikai szigorúságot a munkafolyamat hatékonyságát, a klinikai hatásosságot és a szakmai vigilanciát a sebkezelésben. Néhány az előnyei közül: Nagyon pontos, érintés nélküli 3D képeket készít a sebekről, beleértve a hosszúságot, szélességet, mélységet és a területet is; Automatizálja a szövetek osztályozását; Biztonságos EMR hozzáférést biztosít a betegek távoli kezeléséhez laptopon, okostelefonon vagy tableten keresztül; Növeli a klinikai termelékenységet a hatékony, automatizált 3D képrögzítéssel és a teljes dokumentációval az ellátás pillanatában, kiküszöbölve a hibákat és az ismétlődő munkafolyamatokat; Kompatibilis a Windows, az Apple és az Android eszközökkel.


EXTREMIT-EASE® Compression Garment EXTREMIT-EASE® Compression Garment

Az EXTREMIT-EASE® 30-50 Hgmm kompressziót biztosít. A cipzár és a bungee zsinór kombinációja megkönnyíti a betegek számára az önálló alkalmazást és beállítást még akkor is, ha ügyességi problémákkal küzdenek. A betegek értékelik a kényelmes, légáteresztő szövetet, amely órákon át kényelmes viselést tesz lehetővé kevesebb izzadsággal és forró foltokkal. A bélés 15 Hgmm-es kompressziót biztosít a fejtől a bokáig és 3 Hgmm-es kompressziót a bokától a bélés tetejéig. Tartja az alakját és megtartja helyzetét a lábon. Mosógépben mosható és használatra kész. Az AMERX Health Care Corporation terméke a lymphoedema, a krónikus vénás elégtelenség, az akut műtét utáni ödéma és más rendellenességek enyhe vagy közepes duzzanatának kezelésére ajánlott. Használatához az orvos vagy más egészségügyi szakember instrukciói szükségesek.


EpiFix® Dehydrated Human Amnion/Chorion Membrane (dHACM) Allograft EpiFix® Dehydrated Human Amnion/Chorion Membrane (dHACM) Allograft

Az EpiFix egy dehidratált emberi amnion/chorion hártya allograft. Egy placenta alapú szövettermék, amely gátként működik és védő környezetet biztosít a gyógyulás elősegítése érdekében. Barrierként modulálja a gyulladást és csökkenti a hegszövet képződését. Alapvető szabályozó fehérjéket tartalmaz. A vérlemezkéből származó A és B növekedési faktor elősegíti a sejtek szaporodását a kötőszövetben és fokozza a gyógyulást. Az epidermális növekedési faktor elősegíti a hámsejtek szaporodását. Az átalakuló növekedési faktor elősegíti a seb normális gyógyulását. A fibroblaszt növekedési faktor elősegíti a sejtek szaporodását. Az EpiFix®-et homológ alkalmazásra szánják akut és krónikus sebek kezelésében. A termék a pazarlás csökkentése érdekébe többféle méretben kapható.


FlowOx™ FlowOx™

A FlowOx™ a világ első pulzáló negatívnyomás-terápiája otthoni használatra. Kényelmes, kíméletes és könnyen használható. Egy forradalmian új technológia a csökkent perifériás mikrokeringés kezelésére. Úgy működik, hogy finoman serkenti a vérkeringést egészen a bőrig - az izmainkhoz hasonlóan a legkisebb ereket (kapillárisokat) is edzenünk kell ahhoz, hogy jól működjenek. A FlowOx™ használata javasolható a legtöbb perifériás vérkeringéssel rendelkező beteg számára,: PAD-ban szenvedő betegek, diabéteszes lábszárfekélyesek, krónikus sebbel rendelkező gerincvelő sérült- vagy dialízises betegek. Kiegészítő kezelésként a sztenderd kezeléssel (tipikus sebkezelés és gyógyszeres kezelés) együtt alkalmazható.


Hydrofera Blue READY Border Hydrofera Blue READY Border

A Hydrofera Blue sokrétű, intuitív, költséghatékony, széles körben felhasználható termékcsomagot kínál a a sebkezelési szakemberek számára. A termékcsoport tagjai ugyanolyan antibakteriális és nem citotoxikus tulajdonságokkal rendelkeznek, mint kiemelt terméke, a gyógyulási folyamat minden fázisában hatékonyak, segítik a betegeket, hogy gyorsabban visszatérjenek életükhöz. Ez a kiemelt megoldás a Hydrofera Blue Ready-Border sebkötés, amely tökéletes lehetőséget nyújt az atraumatikus kötéscserékhez. A kötés könnyen használható szilikon ragasztó szegélyével lehetővé teszi nem citotoxikus antibakteriális habjának gyengéd érintkezését a seb ágyával.


Heel Manager™ Heel Manager™

A Span-America Medical Systems Inc. terméke fekélymegelőzésre, vagy hanyatt fekvő helyzetben lévő felhasználók kezelésére szolgál. A hatékony tehermentesítés elengedhetetlen a sarok csontos kiemelkedésének gondozásához - a hosszútávú kezelés egyik sérülékeny szöveti helyén. A Span-America Heel Manager mindkét sarok teljes tehermentesítése mellett segíti a vérkeringést, ami kulcsfontosságú a cukorbetegségben, a neuropathiában és a perifériás érrendszeri betegségekben. A 30 százalékkal nagyobb, szövetbarát, kétrétegű kialakítás ultra nagy teljesítményű habbal új szintű kényelem és stabilitás mellett támogatja a lábikrákat. Mint a második leggyakoribb nyomás fekély-hely, a sarok különös figyelmet és gondosságot igényel. A sarokfekélyek súlyos szövődményekhez vezethetnek és növelhetik az egészségügyi költségeket.


CompreCares® COMPRECARES Reusable Compression Garment Kits

A CompreCares® egy újrafelhasználható kompressziós ruhakészlet, állítható hevederekkel, zokni béléssel és ACCUTAB technológiával. A saját ACCUTAB rendszer a 20-50 Hgmm közötti nyomástartományban, a kívánt kompressziós szinthez állítható be. A zokni kompressziója 10-15 Hgmm. A Sigvaris terméke vénás lábfekélyek, lymphoedema és ödéma esetén alkalmazható. A speciálisan kialakított szövet távol tartja a nedvességet, s ezáltal segít elkerülni a bőr károsodását. Rendszeresen mosható és legfeljebb 6 hónapig viselhető.


AmnioBand® Viable Membrane AmnioBand® Viable Membrane

Az AmnioBand® életképes membrán egy kriokonzervált emberi allograft, amelyet minimálisan dolgoznak fel, hogy megtartsa a benne rejlő extracelluláris mátrix komponenseket, valamint az endogén, adherens (le nem vált) progenitor sejtek életképes populációját. Az AmnioBand Viable Membrane védőburkolatként szolgál belső és külső szövethibák, köztük akut, krónikus és műtéti úton létrehozott sebek esetén. Csak egyszer használatos. Fenntartja a növekedési faktorokat, a mátrixfehérjéket és az endogén életképes sejteket, amelyekről kimutatták, hogy támogatják a gazdaszövetet. Megfelel az anatómiának és fenntartja a felületi érintkezést. Akut és krónikus sebek széles körére alkalmazható. Többféle méretben kapható. Eltarthatósági ideje 2 év.


SILVRSTAT® Wound Dressing Gel SILVRSTAT® Wound Dressing Gel

Az ABL Medical LLC (American Fork, USA) terméke egy vízalapú gél nedves sebkezelére. A SilvrSTAT® ezüstöt tartalmaz, amely gátolhatja a mikroorganizmusok szaporodását a kötésben. A SilvrSTAT® Antibacterial Wound Dressing Gel (Antibakteriális Sebkötöző Gél) egy vízalapú géles sebkötés, OTC használatra az első és második fokú égési sérülések, horzsolások, kisebb vágások, bőrirritációk helyi kezelésére, valamint engedéllyel rendelkező egészségügyi szakember rendelésére: sebek, úgymint stasis fekélyek, nyomási fekélyek, diabéteszes fekélyek, bőrszakadások, műtéti bemetszések és graftok helyei (stb.). Laboratóriumi vizsgálatok során kimutatták, hogy az ezüst gátolja az olyan mikroorganizmusok szaporodását, mint például: Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, antibiotikumokkal szemben rezisztens baktériumok, MRSA és VRE, valamint a gombákét, például Candida albicans-ét.


Spincare Spincare

Az electrospinning egy elektrosztatikus feltöltésen alapuló módszer nanoszálak előállítására olyan tárgyakhoz, mint a réteges szűrők. Egy izraeli startup, a Nanomedic ezzel a technológiával forradalmasítja a sebkezelést. A Spincare rendszer felváltja a hagyományos sebterápiás megközelítést, mivel egy bőrszerű nanoszálas mátrixot használ a sebek fedésére, új korszakot nyitva meg a személyre szabott és jobb gyógyítás érdekében. A nagyméretű tűzőgéphez hasonlító eszköz egy szabadalmaztatott polimert tölt fel egy eldobható ampullából, és egy védő, hajlékony második bőrként közvetlenül a sebre permetezi azt. Csak egyszer kell alkalmazni, így nincs szükség a kötés cseréjére. 24-48 óra elteltével a betegek rendszeresen zuhanyozhatnak. Amikor az alatta lévő bőr meggyógyul, a felvitt réteg önmagától hámlik le.


Dakin’s Wound Cleanser Dakin’s Wound Cleanser

A Century Pharmaceuticals (Indianapolis) Dakin’s sebtisztítója ideális megoldás minden sebkezelési igényhez. Mechanikusan tisztítja az akut és krónikus sebeket, az 1-4. stádiumú nyomási fekélyeket, a diabéteszes lábfekélyeket és az égési sérüléseket. A Dakin’s Wound Cleanser formulája megegyezik a vállalat „Di-Dak-Sol” és a „Woundclenz” nevű termékeiével, ezeket egyetlen termékbe olvasztva egyszerűsítették a vásárlók, az egészségügyi dolgozók és a betegek vásárlási folyamatát. Nem irritáló, nem citotoxikus, és bebizonyosodott, hogy hatékony a sokféle mikroorganizmus ellen, beleértve a baktériumokat, vírusokat, élesztőket és penészgombákat. Igazolást nyert az is, hogy a Dakin’s sebtisztító 30 másodpercen belül elpusztítja még az olyan rendkívül ellenálló baktériumokat is, mint az MRSA és a VRE. A termék eltarthatósági ideje 2 év, ami nagymértékben meghaladja a többi helyszíni keverék 7 napos eltarthatóságát.Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!