Iparági hírek - 2020. október

Nyitóoldal > Archivum > Hírek

Magyar Sebkezelő Társaság

csík

Iparági hírek, sajtószemle (főként) külföldről - 2020. október


Az alábbiakban a megjelenés időrendjében szemlézett külföldi cikkek nem feltétlenül tükrözik a Társaság és annak vezetése álláspontját!


Advanced Wound Care and Closure Market is Estimated to Experience a Notable Rise in the Span of Coming Years 2027 - Einnews.com
A globális sebkezelő piac várhatóan 20,5 milliárd dollárt fog elérni 2020-ig, 8,0%-os CAGR-értéket regisztrálva a 2014–2020 közötti időszakban. A piac magában foglalja a nedves sebkötözőket (filmek, habok, hidrokolloidok, hidrogélek, kollagén, alginát és ezüst sebkötözők), az aktív sebkezelési (bőrpótlók és növekedési faktorok) és terápiás eszközöket (NPWT), valamint a nyomáscsökkentő eszközöket (stb.). („Becslések szerint a fejlett sebkezelő és -zárási piacon jelentős emelkedés várható 2027-ig”)


Wound Irrigation Solutions Market Future Prospects 2027 with Leading Key Insights - Technoweekly.com
A globális seb irrigációs megoldások piaca 2018-ban várhatóan 1580,14 millió dollár lesz. Az előrejelzések szerint a 2019 és 2027 közötti időszakban 3,5-os CAGR-növekedés várható, amivel 2027-re eléri a 2153,51 milliós méretet. („A seb irrigációs megoldások piacának jövőbeli kilátásai 2027 vezető kulcsfontosságú felismerésekkel”)


Hyperbaric Oxygen Therapy (HBOT) Devices Market Analysis 2020 – Growth Prospects and Future Scenario of Industry Size and Share and Market Insights Forecast to 2024 - Prnewsleader.com
A HBOT eszközöket cukorbetegség, vénás vagy artériás elégtelenség, zúzódásos sérülések és a sugárterápia késői hatásai által okozott sebek/szövetkárosodások okozta krónikus problémás sebeknél alkalmazzák. A krónikus sebek jelentős terhet rónak az egyénre, az egészségügyi rendszerre és az egész társadalomra. („Hiperbár oxigénterápiás (HBOT) eszközök piacelemzése 2020 - Az ipar méretének és részesedésének növekedési kilátásai és jövőbeli forgatókönyve, valamint a piaci meglátások előrejelzése 2024-ig”)


Advanced Wound Care Market to Exhibit a CAGR of 5.1% and Cross USD 15.59 Billion by 2027; Unmet Patient Needs to Incite Acceptance of Effective Therapies - Globenewswire.com
A krónikus sebek hatékony és tapasztalt kezelésének növekvő igénye a betegek körében innovatív terápiák bevezetésére készteti a vállalatokat. A növekvő, kielégítetlen betegigény kritikus tényező, amely várhatóan felpörgeti az új kezelési lehetőségek iránti igényt a fejlődő országok betegei számára. A kimagasló szervezetek által a nehezen gyógyuló krónikus sebek hatékony terápiáinak forgalomba hozatala támogatni fogja a piac növekedését. („A fejlett sebkezelő piac 2027-ig 5,1%-os CAGR-t és 15,59 milliárd USD-t ér el; A betegek ki nem elégített igényei ösztönzik a hatékony terápiák elfogadását”)


Wound Care Biologics Market Forecast Report 2025: Revenue and Outlook by Industry Players - Decresearch.com
Azok az egyre növekvő kormányzati kezdeményezések, amelyek a betegellátás fokozására és az egészségügyi termékek költségeinek csökkentésére irányulnak, 2025-ig növelhetik a sebkezelési biológikumok piacának méretét. A fejlődő országok kormányai különböző kezdeményezéseket hajtanak végre az egészségügyi szolgáltatások megfizethetőségének kezelésére. A fejlett országokban a kormányok az állami kórházakban és az ambuláns sebészeti központokban használt sebkezelő cikkek árának csökkentésére összpontosítanak. („A sebkezelési biológikumok piacának 2025. évi előrejelzése: Bevétel és kilátások az ipar szereplőinek részéről”)


Global Bovine-Based Collagen For Biomedical Applications - Market Size To Witness A CAGR Exceeding 10.4% By 2026 - Medgadget.com
A jelentés szerint a sebkezelés és a regeneratív orvoslás terén végzett szigorú kutatási és fejlesztési tevékenység, valamint az új gyógyszer-szállító kollagén alapú rendszerek forgalomba hozatalának növekedése várhatóan az elkövetkező években elősegíti a szarvasmarha-alapú kollagén globális piacának fejlődését. („Szarvasmarha-alapú globális kollagén biomedicinális alkalmazásokhoz - A piac mérete 2026-ig meghaladja a 10,4% -ot”)


Negative Pressure Wound Therapy Devices Market to Witness Excellent Growth and Strong Revenue to 2026 - Prnewsleader.com
A negatívnyomásos sebkezelő eszközök globális piaca várhatóan 5,65 milliárd USD értékre emelkedik 2026-ig, jelentős, évi átlagos 6,5%-os növekedést elérve a 2019-2026 előrejelzési időszakban. Ez a piaci növekedés az öregedő és idősebb korú népesség növekedésének, a negatívnyomásos sebterápiás eszközök technológiai fejlődésének, a sebészeti beavatkozások számának növekedésének, az NPWT állami támogatásának, valamint a cukorbetegség növekvő előfordulásának tudható be. („A negatívnyomásos sebkezelő eszközök piaca kiváló növekedésnek és erős bevételnek lesz tanúja 2026-ig”)


Extracorporeal Shock Wave Therapy Device Market-Segment Market Trends, Analysis and Forecast 2020-2027 - Stockmarketvista.com
A globális testen kívüli lökéshullám-terápiás eszközök piacát 2018-ban 83,68 millió dollárra becsülték, és az előrejelzések szerint 2026-ig eléri a 130,49 millió dollárt, ami 2019-től 2026-ig 5,7%-os CAGR-növekedést mutat. („A testen kívüli lökéshullám-terápiás eszköz piaci szegmens trendjei, elemzés és előrejelzés 2020-2027”)


Patch Based Wound Healing Market Healthcare, Clinical Reviews, Survey Reports 2020 - Menafn.com
A tapasz alapú sebkezelő piac mérsékelten kompetitív, és több fontos szereplőből áll. A piacon jelenleg uralkodó főbb szereplők közül néhány felvásárlásokat hajt végre, hogy megszilárdítsa piaci pozícióját szerte a világon, míg mások fejlett technológiájú új termékeket dobnak piacra a sebek biztonságának és gyorsabb gyógyulásának fokozása érdekében. („Tapasz alapú sebkezelő piac, egészségügyi, klinikai áttekintések, felmérési jelentések 2020”)


Hydrogel Dressing Market to Witness Robust Expansion throughout the Forecast 2020-2027 - Einnews.com
Az Allied Market Report megállapítja, hogy a hidrogél-kötszerek globális piaca 2027-re a becslések szerint eléri a 695,05 millió dollárt. A jelentés mélyreható elemzést nyújt a növekedési tényezőkről, lehetőségekről, piaci trendekről, kulcsfontosságú szegmensekről és versenyképességi helyzetről. A hidrogél kötszerek piacának növekedését az idős populáció növekedésének, valamint a cukorbetegség, a fekélyek, krónikus betegségek előfordulása növekedésének tulajdonítják. („A hidrogél kötszer piac erőteljes terjeszkedésnek lehet tanúja a 2020–2027-es előrejelzési időszak során”)


Bioactive Wound Care Market Size, Status and Precise Outlook 2020-2025 - Menafn.com
A becslések szerint a globális bioaktív sebkezelési piac évi átlagos 5,56%-os növekedéssel 2021-re 5,17 milliárd dollárosra bővül. A jelentés informárciókat ad az ágazat egészéről, illetve a jelentős szereplőinek piaci mozgásáról. („Bioaktív sebkezelési piac mérete, állapota és pontos kilátása 2020-2025”)


Insights on the Single-use Negative Pressure Wound Therapy Devices Global Market to 2027 - Yahoo.com
A COVID-19 válság közepette az egyszer használatos negatív nyomású sebkezelő eszközök globális piaca 2020-ban 979,6 millió dollárra becsülhető, és az előrejelzések szerint 2027-re elérheti az 1,7 milliárd dolláros méretet. Ez 7,8%-os éves átlagos növekedést jelent a 2020–2027 közötti időszakban. („Betekintés az egyszer használatos negatív nyomású sebkezelő eszközök globális piacára 2027-ig”)


Centaur Pharmaceuticals launches a New Chemical Entity (NCE) – ‘WOXHeal®’ in the treatment of Diabetic Foot Ulcer - Ibcworldnews.com
Kettős hatásmechanizmusával a WOXheal® egyedülálló termék a diabéteszes lábfekélyek kezelésében, és olyan cukorbetegek millióit fogja megmenteni, akiknek a láb amputációján kell átesniük a világon. A terméket egy német technológiai partnerrel, a CytoTools AG-vel fejlesztették ki. („A Centaur Pharmaceuticals új kémiai entitást (NCE) - „WOXHeal®”-t indít a diabéteszes lábfekély kezelésére”)


Moist Wound Dressings Market Share 2020 Gross Margin Analysis, Industry Leading Players Update, Development History, Business Prospect and Industry Research Report 2026 - Thedailychronicle.in
A nedves sebkörnyezet megvédi a szöveteket a kiszáradástól, csökkenti a fájdalmat és fokozza az elhalt szövet lebomlását. Anyag-típusa alapján a nedves sebkötözők piaca szintetikusra és természetesre osztható. A kötszerek típusa alapján a nedves sebkötözők piaca felosztható hab kötszerekre, félig áteresztő fóliás kötszerekre, hidrofiber / cellulóz kötszerekre, kollagén kötésekre, alginát kötésekre, hidrokolloid kötésekre és hidrogél kötésekre. („Nedves sebkötözők piaci részesedése 2020. Bruttó árrés-elemzés, az iparág vezető szereplőinek frissítése, fejlesztéstörténet, üzleti kilátások és iparkutatási jelentés 2026”)


Biomaterials Market to Exhibit 12.2% CAGR and Reach USD 245.6 Billion till 2027; Increasing Number of Novel Product Launches to Skyrocket Demand - Globenewswire.com
A bioanyagok globális piaca a klinikai hatékonyságuk miatt lendületet kapott. Számos előnyt nyújtanak a sebkezelő alkalmazásokban is. („A bioanyagok piaca évente 12,2%-kal nő, és 2027-ig eléri a 245,6 milliárd USD-t; Az egyre növekvő mennyiségű új termék miatt az egekbe szökik a kereslet”)


NPWT Devices Market worth $3.2 billion by 2025 described in a new market report - Whatech.com
A cukorbetegség növekvő prevalenciája, a krónikus és műtéti sebekre fordított növekvő kiadások, az SSI-k megelőzésére irányuló kormányzati kezdeményezések és az idős anyáknál a császármetszések magas aránya jelentik a fő tényezőket az NPWT-készülékek piacának növekedésében. („Az új piaci jelentésben leírtak szerint az NPWT eszközök piaca 2025-re eléri a 3,2 milliárd dollárt”)


Advanced Wound Dressing Market: Competitive Analysis and Key Developments - Biospace.com
A fejlett sebkezelési termékek klinikai jelentősége egyre növekszik a használatuk növekvő indikációinak köszönhetően, nevezetesen krónikus betegségekben. Alkalmazásuk népszerűsége a nem gyógyuló diabéteszes-, vénás- és artériás fekélyek kezelésében szintén erős hátszelet jelent a fejlett sebkötöző piacon rejlő lehetőségeikben. A fekélygyógyulás etiológiájának megértése is arányosan javította a fejlett sebkötözés kilátásait az egészségügyi rendszerekben. („Fejlett sebkötöző piac: Versenyképességi elemzés és legfontosabb fejlemények”)
Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!