Iparági hírek - 2020. július

Nyitóoldal > Archivum > Hírek

Magyar Sebkezelő Társaság

csík

Iparági hírek, sajtószemle (főként) külföldről - 2020. július


Az alábbiakban a megjelenés időrendjében szemlézett külföldi cikkek nem feltétlenül tükrözik a Társaság és annak vezetése álláspontját!


Medical Ceramics Market | Increasing Demand for Implantable Devices - Crweworld.com
A globális orvosi kerámia piacot 2016-ban 12,87 milliárd dollárra becsülték, és a várható évi 6,6%-os átlagos növekedés mellett 2022-re eléri a 18,45 milliárd dollárt. Az új gyógyászati kerámiák fejlesztésére irányuló kutatási tevékenységek növekedése, a műanyag műtétekben és a sebgyógyításban alkalmazott orvosi kerámiák iránti növekvő igény, a csípő- és térdpótlási eljárások számának növekedése, valamint a beültethető eszközök iránti növekvő kereslet ösztönzi az orvosi kerámiák piacának növekedését. („Orvosi kerámia piac | Növekvő igény a beültethető eszközökre”)


Negative Pressure Wound Therapy Market described in a new report - Whatech.com
A cukorbetegség növekvő prevalenciája, a krónikus és műtéti sebekre fordított kiadások növekedése, az SSI-k megelőzésére irányuló kormányzati kezdeményezések és az idős anyák császármetszésének magas aránya a negatív nyomású sebterápia piacának növekedését okozó tényezők. A feltörekvő piacok, valamint az eldobható és egyszer használatos fogyóeszközök növekvő értékesítése várhatóan növekedési lehetőségeket kínál majd az NPWT-eszközök piacán működő szereplők számára. („Egy új jelentés mutatja be a negatívnyomásos sebterápia piacát”)


Negative Pressure Wound Therapy Market Latest Industry Scenario, Trends, Restrain & Future Forecast - Openpr.com
Ebben a jelentésben az XploreMR (XMR) 10 éves előrejelzést nyújt a globális negatívnyomásos sebterápia (NPWT) piacáról 2016 és 2026 között. Érték szempontjából a piac várhatóan 6,6%-os átlagos évi növekedési ütemet (CAGR) regisztrál az előrejelzési időszakban. A tanulmány bemutatja azt a piaci dinamikát és trendeket mind a hét régióban, amelyek amelyek várhatóan befolyásolják az NPWT-piac jelenlegi környezetét és jövőbeli helyzetét az előrejelzési időszakban. („A negatívnyomásos sebterápiai eszközök piacának legfrissebb forgatókönyve, trendek, korlátok és jövőbeli előrejelzés”)


Global Medical Collagen Market May Register Growth up to US$ 9 % from 2021 to 2026 - Primefeed.in
Az orvosi kollagén a műtétekben általánosan használt orvosi fogyóeszköz, amely töltőanyagként működik, gyorsan megállítja a vérzést, megakadályozza a tapadást, felgyorsítja a sebgyógyulást és csökkenti a műtét utáni szövődményeket. A szarvasmarhából vagy sertésből biológiai tisztítással nyert kollagén fehér, szivacsos szilárd anyag, kobalt-60 sugárzással sterilizálva. A kollagén alkalmas műtéti maradék üregek kitöltésére, a seb hemosztázisára, elősegíti a seb gyógyulását. („A globális orvosi kollagén piac 9%-kal fog növekedni 2021-2026 között”)


How is Booming Life Sciences Sector Contributing to Growth of Negative Pressure Wound Therapy (NPWT) Market? - 3wnews.org
Az égési sebek prevalenciája több országban növekszik, s ez növeli az NPWT-termékek iránti keresletet. Az Egészségügyi Világszervezet által 2018-ban közzétett statisztikák szerint évente mintegy 180.000 haláleset következik be égési sérülésekkel összefüggésben, legtöbbjük közép- és alacsony jövedelmű országokban. („Hogyan járul hozzá a virágzó élettudományi szektor a negatívnyomásos sebterápia (NPWT) piacának növekedéséhez?”)


Biomaterials Market 2020 Global Trends, Industry Analysis by Size, Share, Segment, Regional Analysis, Growth Statistics Forecast to 2024 - Jewishlifenews.com
A biológiai terméke piaca 2024-ig várhatóan meghaladja a 231,0 milliárd dollárt, ami 16%-os átlagos éves növekedési ütemet feltételez az adott előrejelzési időszakban. A tanulmány a szegmentáció alapján a szív- és érrendszeri, ortopédiai, szemészeti, fogászati, plasztikai sebészeti, sebkezelési, szövettechnikai, neurológiai/központi idegrendszeri és egyéb alkalmazásokra terjed ki. („Biológiai termékek piaca 2020 - globális trendek, ipari elemzés méret, részesedés, szegmens szerint, regionális elemzés, növekedési statisztikák előrejelzése 2024-ig”)


3M (US) and Cardinal Health (US) are Leading Players in the Wound Dressings Market - Crweworld.com
A sebkötöző szerek globális piacának előrejelzése szerint a 2020-as 7,0 milliárd USD-ről 2025-re eléri a 11,2 milliárd USD-t (9,7%-os CAGR-értékkel). E piac növekedését elsősorban a sebgyógyulási képességeket befolyásoló krónikus betegségek és állapotok egyre gyakoribb előfordulása, a sebészeti és krónikus sebekre fordított kiadások növekedése, az idős nők császármetszésének magas aránya és az égési sérülések gyakoriságának növekedése vezérli. („A 3M (USA) és a Cardinal Health (USA) a vezető szereplők a sebkötözési piacon”)


Tissue Regeneration Market Top Industry Leaders - Pharmiweb.com
A szöveti regeneráció globális piaca várhatóan gyorsan növekszik, s 2026-ra várhatóan eléri a 265,03 milliárd USD értékre, ami a 2019-2026 közötti előrejelzési időszakban 34,6%-os CAGR-értéket jelent. A 2018-as éves forgalom 24,6 milliárd USD volt. („A szöveti regenerációs piac legfontosabb vezetői”)


Global Wound Care Product Market Expected to Reach US$ 40,980.1 Million by 2024 - Bulletinline.com
A BlueWeave Consulting által közzétett új piaci jelentés szerint a sebkezési termékek globális piacát 2017-ben 25.817 millió dollárra becsülték, és 2024-ig 6,26%-ot meghaladó várható éves növekedéssel 40.980 millió dollárra bővül. A legnagyobb szegmens Észak-Amerika. („A sebkezelő termékek globális piaca 2024-re várhatóan eléri 40.980,1 millió dollárt”)


Wound Care Biologics Market Registering a CAGR of Around 9% - 3wnews.org
Az IMARC csoport legutóbbi jelentése szerint a sebkezeléssel kapcsolatos biológiai gyógyszerek piacának globális mérete 2018. évben 1,40 milliárd dollárt ért el. Ez a termékcsoport élő szervezetekből származó, vagy olyan komponenseket tartalmazó gyógyszerekre vonatkozik, amelyek segítenek a fertőzések kezelésében vagy gyógyításában. („A sebkezeléssel kapcsolatos biológiai gyógyszerek piaca évente átlagosan 9% körül bővül”)


Diabetic Foot Ulcer Treatment Market to reach USD 11.05 billion by 2027; Rising Adoption of Novel Wound Care Devices to Propel Growth - Globenewswire.com
A globális diabéteszes lábszárfekély-kezelési piac az előrejelzés szerint figyelemre méltó növekedést mutat majd, mivel egyre nő a cukorbetegséget követő lábszárfekély incidenciája. A piac értéke 2019-ben 7,03 milliárd dollár volt, és 2027 végére - 5,9%-os CAGR-értékkel - várhatóan eléri a 11,05 milliárd dollárt. („A diabéteszes lábszárfekély kezelésére szolgáló piac 2027-re eléri a 11,05 milliárd dollárt; Az új sebkezelő eszközök növekvő elfogadása segíti a bővülést”)


Active Wound Care Market 2020: Challenges, Growth, Types, Applications, Revenue, Insights, Growth Analysis, Competitive Landscape, Forecast - 2025 - Coleofduty.com
Az aktív sebkezeléssel eltávolítják a meggyengült szöveteket, hogy meggyógyítsák a bőr sebét. Ezeket a szolgáltatásokat elsősorban akkor használják, amikor egy seb jelentős megtisztítására van szükség, mielőtt a kötszert vagy (bőr)helyettesítőt elhelyezik rajta. Az aktív sebkezelés nem csak a sebeket védi meg az elemektől, hanem a sebgyógyulást is gyorsítja. Az ilyen termékek forgalma 2024-re várhatóan meghaladja az 5,4 milliárd dollárt, ami 9,3%-os éves átlagos növekedést feltételez. („Aktív sebkezelő piac 2020: kihívások, növekedés, típusok, alkalmazások, bevétel, betekintés, növekedési elemzés, kompetitív környezet, előrejelzés - 2025”)


Surgical Dressing Market Insights And Global Outlook 2020 to 2025 - Jewishlifenews.com
A műtéti sebek piacát elsősorban a beavatkozások számának növekedése vezérli a világon. A technológiai újítások és a lakosság egyre növekvő preferenciája a minimálisan invazív műtétek mellett hozzájárul a műtéti eljárások egyre növekvő mennyiségéhez. Az Európai Unió statisztikai hivatala adati szerint a 2016-2017-es években Németországban 1.004 személyen 304 alkalommal végeztek csípőpótlási műtétet. Ausztriában és Finnországban 100.000 főként ez kb. 273, illetve 265 volt. („Sebkötözési piaci betekintés és a globális kilátások 2020-ig 2025-ig”)


2027 Wound Irrigation System Market | Top Companies, Trends and Future Prospects Details for Business Development - Cuereport.com
A seböblítő rendszerek globális piaca a 2018-as 238,43 millió USD-ról 2027-ren várhatóan eléri a 310,43 millió USD-t, ami évi átlagos 3,09%-os piacbővülést jelent. („2027-es seb-irrigációs piac | A legfontosabb vállalatok, trendek és a jövőbeli kilátások részletei az üzleti fejlődés szempontjából”)


Global Cold Plasma in Healthcare Market (2020 to 2025) - Growth, Trends, and Forecasts - Businesswire.com
A globális hideg plazma piac a címben jelzett időszakban várhatóan évente átlagosan 16,7%-kal bővül. A piac várható egészséges növekedése a hideg plazma technikák környezetbarát voltán és egyéb előnyein alapul, valamint azon, hogy a technológiát egyre inkább használják a sebkezelésben is. („Hideg plazma az egészségügyi piacon (2020–2025) - növekedés, trendek és előrejelzések”)


Negative Pressure Wound Therapy Market Size 2020 Growing Rapidly with Modern Trends, Development, Investment Opportunities, Share, Revenue, Demand and Forecast to 2026 - Absolutenewsjournal.com
A negatív nyomásos sebterápia piaci méretét 1,85 milliárd dollárra becsülik, ami 5,1%-os évi átlagos növekedéssel 2026-ban eléri a 2,74 milliárd dollárt. („A negatív nyomásos sebterápia piacának mérete 2020-ban gyorsan növekszik a modern tendenciákkal, fejlesztéssel, beruházási lehetőségekkel, részesedéssel, bevételekkel, kereslettel és előrejelzéssel 2026-ig”)


ConvaTec Aquacel Wound Dressing Contact Video - Youtube.com
1:59 perces videó. Az Aquacel kötszerek folyadékot szállítanak el a sebágytól.


Wound Irrigation Systems Industry 2020 Global Market Size, Share, Growth, Trends, Cost Structure, Including Statista Comprehensive Data And 2028 Forecast Analysis - 3wnews.org
A seb irrigációs rendszerek globális piacának méretét 2018-ban 265,12 millió USD-ra becsülték, és várhatóan 3,6%-os CAGR-vel bővül az előrejelzési időszakban. A kereslet a technológiai fejlődés, a krónikus betegségek növekvő gyakorisága és a műtéti eljárások számának növekedése miatt bővül. („Seb irrigációs rendszerek globális piacmérete 2020-ban, részesedés, növekedés, trendek, költségszerkezet és 2028-as előrejelzés”)


Rapid Advancements in Dermal Regeneration Matrix Device Market to Fuel Revenues Through 2024 - Jewishlifenews.com
Az FDA 2016 januárjában engedélyezte a dermális regenerációs mátrix használatát a krónikus diabéteszes lábfekély (DFU) kezelésére. A műszaki fejlődés és a folyamatos kutatás a műbőr fejlesztésében azt ígéri, hogy több termék kerül a piacra. Az eszköz fokozódó elfogadása és annak alkalmazásával kapcsolatos hosszú távú előnyök néhány olyan tényező, amely várhatóan elősegíti az ilyen eszközök globális piacának növekedését az előrejelzési időszakban. („A gyors fejlesztések a dermális regenerációs mátrix eszközök piacán növelik a bevételeket 2024-ig”)


Rapid Self-healing Gel - Market Share Analysis and Research Report by 2025 - Cuereport.com
Új kutatási jelentés a gyors öngyógyító gélpiacról, amely ezen üzleti terület részletes elemzését tartalmazza, beleértve a trendeket, a versenykörnyezetet és a piac méretét. Ezeket a géleket széles körben alkalmazzák például a sebkezelő kötszerben nekrotikus szövetek debridementjéhez és a sebek tisztításához. („Gyors öngyógyító gél - Piaci részesedés-elemzés és kutatási jelentés 2025-ig”)


Amniotic Membrane Market by Product, Application and Forecast to 2027 – TMR - 3wnews.org
A Transparency Market Research (TMR) új jelentést tett közzé az amniotikus membránpiacról a 2019-2027-es előrejelzési időszakra. A jelentés szerint a globális amniotikus membránpiac értéke 2018-ban ~ 980 millió USD volt, és várhatóan ~ 10%-os CAGR-rel bővül 2019-től 2027-ig. Az amnionhártya egy vékony szövet, amely a placenta magzati oldalát fedi le. A humán amniotikus membránokat több mint 100 éve használják bioanyagként a különféle szövetek műtéti rekonstrukciójához, mivel elősegítik a sebgyógyulást. („Amnionhártya-piac termékenként, alkalmazás és előrejelzés 2027-ig - TMR”)
Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!