Iparági hírek - 2021. július

Nyitóoldal > Archivum > Iparági hírek

Magyar Sebkezelő Társaság

csík

Iparági hírek, sajtószemle (főként) külföldről - 2021. július


Az alábbiakban a megjelenés időrendjében szemlézett külföldi cikkek nem feltétlenül tükrözik a Társaság és annak vezetése álláspontját!


Wound Care Biologics Market Top Trends, COVID-19 Impact Analysis 2021-2025 - Groundalerts.com
A diabéteszes lábfekélyek, műtéti sebek, vénás lábszárfekélyek és égési sérülések számának növekedésével a kórházakban megugrott a kereslet a sebkezelő termékek iránt. A tanulmány szerint a kórházak szegmense egészséges, 8,8% feletti CAGR-értékkel fog növekedni 2025-ig. („Sebkezelési biológikumok piacának trendjei, COVID-19 hatáselemzés 2021-2025”)


Global Diabetic Foot Ulcer Treatment Market to Surpass US$ 12,653.3 Million by 2028... - Yahoo.com
A Coherent Market Insights szerint a globális diabéteszes lábfekély kezelési piac becsült értéke 2021-ben 6.411,3 millió USD, és várhatóan 2028-ig évente átlagos (CAGR) 10,2%-kal fog bővülni. („A diabéteszes lábfekély kezelésének globális piaca 2028-ig meghaladja a 12.653,3 millió dollárt...”)


Active Wound Care Market Report to 2031 - Yahoo.com
A COVID-19 járvány kitörésének hatása egyes gyógyászati termékekre a becslések szerint különösen szembetűnő a nem-sürgősségi orvosi ellátások és eljárások csökkenése miatt. Egyedül az Egyesült Királyságban több mint 2 millió nem sürgősségi procedúrát töröltek, hogy felszabadítsák az egészségügyi forrásokat a pandémia elleni küzdelem érdekében. („Aktív sebkezelési piaci jelentés 2031-ig”)


Integra LifeSciences Announces Positive Clinical Outcomes for PriMatrix® Dermal Repair Scaffold for the Management of Diabetic Foot Ulcers - Globenewswire.com
Az adatok azt mutatják, hogy a PriMatrix egyetlen alkalmazása több sebet zárt be, mint a sztenderd kezelés önmagában. („Az Integra LifeSciences pozitív klinikai eredményeket jelentett be a a diabéteszes lábfekély kezelésére szolgáló PriMatrix® bőrjavító scaffoldról”)


Expanding Usage in the Treatment and Prevention of Surgical Site Infection Propels Povidone Iodine Market... - Yahoo.com
A povidon jód gyártói diverzifikálják bevételeiket azáltal, hogy felgyorsítják a fertőzés kezelésére és a sebgyógyulásra szolgáló helyi gyógyszerkészítmények gyártását. A povidon jód, összehasonlítva a klórhexidinnel és az intranazális mupirocin-kenőccsel, gyors és jobb baktériumölő hatása miatt képes kezelni az MRSA-fertőzéseket. („A műtéti fertőzések kezelésében és megelőzésében történő mind nagyobb használat hajta a povidon jód piacát...”)


Worldwide Diabetic Foot Ulcer Industry to 2028 - Increasing Research Activities to Introduce Novel Wound Treatment Products Presents Opportunities - Businesswire.com
A diabéteszes lábfekély piaca a 2020-as 4.279,65 millió dollárból 2028-ra várhatóan elérheti a 7.793,83 millió dollárt; a becslések szerint 2020-2028 között 7,78%-os CAGR-értéket ér el. („A diabéteszes lábfekély-ipar 2028-ig - Lehetőségeket kínál a kutatási tevékenységek fokozása az új sebkezelő termékek bevezetése érdekében”)


Global Stromal Vascular Fraction Market to Reach $97.6 Million by 2026 - Yahoo.com
A stromalis vaszkuláris frakciónak egyre növekvő az elfogadottsága a különböző krónikus állapotok klinikai körülmények közötti kezelésében. Az elmúlt években a könnyű elérhetőség és a stabil fenotípus miatt az eljárás a legváltozatosabb diszciplinákban vált egyre növekvő jelentőségűvé, például az ortopédia, a belgyógyászat, az általános vagy plasztikai sebészet és sebkezelés területén. („A globális stromális érfrakciós piac értéke 2026-ra eléri a 9.726 millió dollárt”)


Wound Care Biologics Market Growth, Global Survey, Analysis, Share, Company Profiles and Forecast by 2028 - Manometcurrent.com
A sebkezelési biológiai gyógyszerek globális piaca 2028-ra várhatóan eléri a 3,71 milliárd dollárt, ami 10,1%-os CAGR-értéket jelent. A krónikus sérülések, például a diabéteszes lábfekélyek és az égési sérülések növekvő előfordulása, a kezelési lehetőségek fokozására való fokozott figyelem és a betegségek egész világon növekvő terhe kulcsfontosságú tényezők, amelyek várhatóan ösztönzik a piaci bevételek növekedését az előrejelzési időszakban. („A sebkezelési biológikumok piacának növekedése, globális felmérés, elemzés, részvény, vállalati profilok és előrejelzés 2028-ig”)


Single-Use Negative Pressure Wound Therapy Devices Market is expected to reach US$ 892.32 million with CAGR of 8.7% from 2021 to 2028... - Openpr.com
A seb típusát tekintve az egyszerhasználatos NPWT-eszközök piaca traumatikusra, műtétire, vénás lábfekélyre, diabéteszes lábra és sportsérülésekre (stb.) tagolódik. 2020-ban a traumatikus szegmens adta a piac legnagyobb részét. Becslések szerint az előrejelzési időszakban uralja a piacot. („Az egyszerhasználatos negatívnyomásos sebkezelő eszközök piaca várhatóan 892,32 millió USD-t fog elérni 8,7% -os CAGR-rel 2021-től 2028-ig.”)


Surgical Navigation Systems Market Worth USD 1.21 Billion by 2028 Growing at 6.4% CAGR Says Reports And Data - Manometcurrent.com
A használt eszközök műszaki fejlesztéseinek széles körű kormányzati kezdeményezései, az idősödő populáció, az operációs befogadási arány növekedése és a krónikus betegségek növekedése kulcsfontosságú tényezők, amelyek hozzájárulnak a magas CAGR-értékhez az előrejelzési időszakban. („A műtéti navigációs rendszerek piaca 2028-ig 1,21 milliárd USD értékben, 6,4%-os CAGR-értékkel növekszik – állítják a jelentés és az adatok”)


Honey Dressings Market Sales are Expected to Grow at a CAGR of 4.3% though 2031 - Yahoo.com
A mézes kötszereket diszkrét leggyakrabban sebészeti bemetszések, égési sérülések, sebek, valamint daganatok esetén alkalmazzák. Alkalmazásukkal a sebek rendkívül rövid idő alatt javulnak. A különböző aspektusok, például a szag, az elhalt fehér sejtek, fertőző folyadékok és az érintett testrészek elszíneződésének csökkenése mellett a sebek fokozatosan gyorsabban gyógyulnak. („A mézes sebkötések piaci értékesítése 2031-ig várhatóan 4,3%-os CAGR-értékkel fog növekedni”)


Insights on the Negative Pressure Wound Therapy Global Market to 2026... - Businesswire.com
Az előrejelzések szerint az NPWT- piac évente átlagosan 5,7%-kal (CAGR) fog bővülni az előrejelzési időszakban. A piac becsült mérete 2020-ban megközelítőleg 3.052 millió USD volt, s 2026-ra eléri a mintegy 4.250 USD-t. („Betekintés a negatívnyomásos sebterápia globális piacára 2026-ig...”)


Global Bone Grafts And Substitutes Market Is Expected To Reach US$ 3,872.1 Mn By 2025 - Clarckcountyblog.com
Az Acute Market Reports elemzése szerint a piac növekedését meghatározó tényezők (pl.): az osteoporosis és a parodontális betegségek növekvő prevalenciája az idős lakosság körében; a minimálisan invazív sebészeti beavatkozások iránti növekvő igény és az ortopéd szakklinikákon tapasztalható növekedés; támogató szabályozási környezet a csontgraftok és helyettesítők számára; a jövedelmek növekedése és a kormányok által támogatott kórházak lehetővé teszik az egészségügyi szolgáltatások igénybevételét alacsony és közepes jövedelmű országokban is. („A globális csontgraftok és helyettesítők piaca 2025-ig várhatóan 3.872,1 millió dollárt fog elérni”)
Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!