Iparági hírek - 2021. március

Nyitóoldal > Archivum > Iparági hírek

Magyar Sebkezelő Társaság

csík

Iparági hírek, sajtószemle (főként) külföldről - 2021. március


Az alábbiakban a megjelenés időrendjében szemlézett külföldi cikkek nem feltétlenül tükrözik a Társaság és annak vezetése álláspontját!


The Global Collagen Peptides market to Witness Steady Growth and Reach USD 4,778.40 Million by 2026 - Ksusentinel.com
A kollagén peptidet széles körben használják sebkezelésre és csontjavításra, valamint a fogászati, ortopédiai és sebészeti területen is. Szívbetegségekben is alkalmazható, mivel a szívbillentyűk kollagén szövetből állnak. Az állati eredetű mesterséges kollagén segít korrigálni a szelepkeményedést a kalciumfelhalmozódás túlzott volta miatt. („A kollagén peptidek globális piaca stabil növekedésnek lesz tanúja, és 2026-i eléri a 4.777,40 millió dollárt”)


Wound Biologics Market Size Worth $6.43 Billion By 2026 Due To The Rising Geriatric Population And Increasing Cases Of Burns - Digitaljournal.com
A seb biológiai terápiája segít a betegek veleszületett helyreállítási mechanizmusainak helyrehozásában. Aktív biológiai ágensek, például növényi eredetű biomolekulák alkalmazását is magában foglalja. Ezeknek a biológiai szereknek antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságaik vannak, amelyek elősegítik a sebek gyors gyógyulását. Ezenkívül a biológiai kötés korlátozza a víz, az elektrolit, a fehérje és a hőveszteséget, és minimálisra csökkenti a szennyeződések kockázatát. Lehetővé teszi az autolitikus debridementet és a granuláris sebágy kialakítását, ezáltal elősegítve a sebek gyors gyógyulását. („A seb-biológikumok piacának mérete az idősödő népesség és az egyre több égési esetek miatt 2026-ig eléri a 6,43 milliárd dollárt”)


Global Negative Pressure Wound Therapy Market Size Worth USD 2.74 Billion at 5.1% CAGR; Rising Prevalence of Pressure Ulcers in Geriatric Population to Spur Growth - Globenewswire.com
Az emberek körében világszerte egyre gyakrabban fordulnak elő műtéti fertőzések és krónikus sebek. Az ilyen tényezők ugyanakkor pozitívan befolyásolják a piacot az elkövetkező években. („A negatívnyomás-sebkezelési piac mérete 5,1%-os CAGR-érték mellett elérte a 2,74 milliárd USD-t; A nyomási fekélyek növekvő prevalenciája az idős populációban ösztönzi a növekedést”)


Global Enzymatic Wound Debridement Market Rising Trends and Technology 2021 to 2026 - Mccourier.com
A sebek enzimatikus debridementjének piacán jelentős, 5,95%-os éves átlagos növekedés (CAGR) várható a 2019-2026 közötti előrejelzési időszakban. A jelentés a 2018-as és a 2017-es bázisév adatait tartalmazza. A piac bővülésének fő tényezői: a cukorbetegség növekvő incidenciája és a közúti balesetek számának növekedése. („Az enzimatikus seb-debridement globális piaca - emelkedő trendek és technológia 2021 és 2026 között”)


Global Advanced Wound Care Dressing Market Outlook Industry Analysis, Size, Share, Growth, Trends and Forecast, 2026 - Ksusentinel.com
A globális fejlett sebkötözési piac mérete a becslések szerint 2026-ig eléri a 17,12 milliárd USD-t, ami egészséges, 10,1%-os CAGR-t jelent a 2019-2026 közötti időszakban. Ez a piaci növekedés az életkor növekedésének, a fejlett termékeknek és a cukorbetegség növekvő incidenciájának tudható be. („Globális fejlett sebkezelési kötözési piac kilátásai - Az ipar elemzése, méret, részesedés, növekedés, trendek és előrejelzés, 2026”)


Global wound management devices market size to record 4.3% CAGR through 2027 - Globenewswire.com
A „Sebkezelő eszközök globális piaca” című kutatási jelentés magában foglal minden olyan jelentős tényezőt, mint például a növekedést meghatározó tényezők, kihívások, valamint lehetőségek, amelyek az ipar terjeszkedési görbéjét befolyásolják a 2020-2027 közötti időszakban. („A sebkezelő eszközök globális piaca évente átlagosan 4,3%-kal fog bővülni 2027-ig”)


Contrast Injector Market Global Size, Revenue Growth Development, Business Opportunities, Future Trends, Top Key Players, Market Share and Global Analysis by Forecast to 2027 - Pharmiweb.com
Az injektorok növekvő preferenciája a hagyományos módszerrel szemben (mivel nincs szükségük töltésre és tisztításra), valamint a minimálisan invazív műtétek adoptálása (mivel olyan előnyöket kínálnak, mint a kisebb metszések, rövidebb kórházi tartózkodás, kevesebb fájdalom, gyors sebgyógyulás és kisebb műtéti sebek) felgyorsítják a kontraszt injektorok piacának növekedését. („A kontraszt injektorok globális piacának mérete, a bevétel növekedésének fejlődése, az üzleti lehetőségek, a jövőbeli trendek, a legfontosabb kulcsszereplők, a piaci részesedés és globális elemzés előrejelzés 2027-ig”)


New study: Cold Plasma Market to reach USD 3.4 billion by 2025, at a CAGR of 16.0% - Whatech.com
Az egészségiparban a hideg plazma piac sebek gyógyítására, fogászatra, onkológiára, véralvadásra és egyéb alkalmazásokra tagolódik. Ezek közül az előrejelzések szerint a sebgyógyulási szegmens fog a legnagyobb ütemben növekedni. („Új tanulmány: A hideg plazma piac 2025-re 3,4 milliárd USD-t ér el, 16,0% -os CAGR értékkel”)


Diabetic Foot Ulcer Treatment Market Expected to Witness a High Jump as the Market is Projected to Grow with a CAGR of 17.0% During the Study Period (2018-2030) - Prnewswire.com
A diabéteszes lábfekély (DFU) a diabetes mellitus egyik legjelentősebb és legpusztítóbb szövődménye. Az American Podiatric Medical Association (APMA) szerint a cukorbetegség a nem traumás alsó végtagi amputációk fő oka az Egyesült Államokban, s a cukorbetegségben szenvedő betegek körülbelül 14-24%-ánál lesz szükség amputációra. A láb fekélyesedése a cukorbetegséggel összefüggő amputációk 85%-át előzi meg. („A diabéteszes lábfekély-kezelési piac várhatóan nagyot fog ugrani, mivel a piac előrejelzése szerint a vizsgált időszak alatt (2018-2030) 17,0%-os CAGR-ral fog növekedni”)


Spray-On ‘Skin’ Is Revolutionizing Modern Wound Care - Tntribune.com
Egy izraeli startup elektrospinning technológiával alakítja át a jelenlegi sebkezelési folyamatot. A Nanomedic Spincare készüléke, amely egy nagy fegyverhez hasonlít, az elektrosztatikusan feltöltött módszert alkalmazza, hogy egy eldobható ampullából feltöltsön egy saját polimert, és védő, második bőrként nanoszálakat szórjon a sebekre, miközben azok gyógyulnak. („A rápermetezhető „bőr” forradalmasítja a modern sebellátást”)


Global Collagen Sponge Market Witnesses Fast Growth with CAGR of 6.2% - Nymarketreports.com
A kollagén szivacsot általában orvosi fogyóeszközként használják a műtétek során. Töltőanyagként is szerepelhet, gyorsan megállíthatja a vérzést, megakadályozhatja az adhéziót, felgyorsíthatja a sebgyógyulást és csökkentheti a posztoperatív szövődményeket. Az orvosi kollagén szivacs szarvasmarha- vagy sertéskollagénből készül, amely fehér szivacsos szilárd anyag és kobalt-60 sugárzással sterilizált. („A globális kollagén szivacs piac 6,2%-os CAGR-rel a gyors növekedés tanúja”)


Europe Amniotic Membrane Market to See a Huge Rise during 2020-2027 with an improve in Revenue of US$ 742.1 million - Ksusentinel.com
Az amnionhártya szövetek és sejtek kombinációja, amely a lágy szövetek újranövekedésének alapjaként segíti a seb gyógyulását. Ez egy avascularis magzati membrán, amely placenta szövetből származik, és elsősorban műtéti sebek kezelésére szolgál. Ezeket a sebeket olyan műtéti bemetszések okozzák, amelyek krónikus sebekké válnak, ha nem gyógyulnak megfelelően. („Az európai amnionhártya-piac hatalmas emelkedést mutat 2020-2027 során, a bevétel 742,1 millió dollárra nő”)
Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!