Iparági hírek - 2021. február

Nyitóoldal > Archivum > Iparági hírek

Magyar Sebkezelő Társaság

csík

Iparági hírek, sajtószemle (főként) külföldről - 2021. február


Az alábbiakban a megjelenés időrendjében szemlézett külföldi cikkek nem feltétlenül tükrözik a Társaság és annak vezetése álláspontját!


Wound Care Devices Global Market Report 2021: COVID 19 Impact and Recovery to 2030 - Finance.yahoo.com
14 milliárd dollár 2021-ben 8%-os összesített éves növekedési ütem (CAGR) mellett. A növekedés elsősorban annak köszönhető, hogy a vállalatok átrendezik működésüket és felépülnek a COVID-19 hatásából, ami korábban korlátozó intézkedésekhez vezetett, beleértve a szociális távolságtatást, a távmunkát és a kereskedelmi tevékenységek bezárását, amelyek működési kihívásokkal jártak. A piaci méret 6%-os CAGR mellett 2025-ben várhatóan eléri a 24,39 milliárd dollárt. („Sebkezelő eszközök globális piaci jelentése 2021: A COVID 19 hatása és a visszarendeződés 2030-ig”)


Biora licenses wound healing project to Molnlycke - Informa.com
A svéd Biora vállalat licenszmegállapodást kötött a Mölnlycke Health Care-rel a krónikus bőrfekélyek kezelésére szolgáló sebkezelő termékről. A Mölnlycke kizárólagos jogokat kap a termék fejlesztésére és forgalmazására világszerte, Japánt kivéve. („A Biora sebkezlési projektet licenszel a Mölnlyckének”)


Wound Irrigation Solutions Market: Increase in incidence of injuries is expected to drive the market - Biospace.com
A sebek irrigációja állandó oldat-ellátást jelent a nyitott sebfelületen keresztül a törmelék eltávolítása, a seb hidratációjának elérése és a vizuális vizsgálat elősegítése érdekében. A seböblítő oldat a felszíni kórokozók és a sejttörmelék eltávolítására szolgál. („Seb irrigációs megoldások piaca: Várhatóak a sérülések incidenciájának növekedése fogja a piacot hajtani”)


Negative Pressure Wound Therapy Devices Market Set to Register healthy CAGR Forecast to 2027 - Ksusentinel.com
A negatívnyomás-sebterápiás eszközök piaca várhatóan növekedni fog elérni a 2020 és 2027 közötti előrejelzési időszakban. A császármetszés magas aránya az idősebb korban szülő anyák körében elősegíti a piac bővülését. („A negatívnyomásos sebkezelő eszközök piacára vonatkozó előrejezés egészséges növekedést mutat 2027-ig”)


Regenerative Medicine Market Size To Reach USD 39.32 Billion, Globally, By 2023 - Pharmiweb.com
A regeneratív medicinák képesek helyettesíteni vagy regenerálni a sérült vagy beteg szöveteket és szerveket. Ezenkívül a nanoanyagok felhasználása a sebkezelésben, a gyógyszerszállításban és az immunmodulációban növekedési lehetőségeket teremt a piacon. („A regeneratív orvoslás piacának nagysága elérheti a 39,32 milliárd dollárt, globálisan, 2023-ig”)


Wound Care Devices Market Adequate Growth Reach $25 billion till 2023 - Ksusentinel.com
A sebkezelési eszközök globális piaca a 2019-es 19,6 milliárdról 2020-ra 16,7 milliárd dollárra csökkent, az összetett éves növekedési ütem (CAGR) -15%-os volt. A visszaesés főként annak tudható be, hogy a COVID-19 kitörése miatt a rendelkezésre álló erőforrások eltértek a korábbiaktól. („A sebkezelő eszközök piacának adekvát növekedése 2023-ig eléri a 25 milliárd dollárt”)


Bioactive Wound Care Market 2021 Research and Overview by Experts - Flanewsonline.com
A bioaktív sebkezelési piac a sebkötések széles választékát tartalmazza. A kötszerek ezen a piacon a biológiailag lebomló tulajdonságaikról és a mikrobiális fertőzések leküzdésére való képességükről ismertek. Ezeknek a sebkötéseknek anti-biotikus tulajdonságuk is van, amely segít a gyógyulásban és kontrollálja a fertőzéseket. („Bioaktív sebkezelési piac - 2021. évi kutatás és áttekintés a szakértők részéről”)


Patch Based Wound Healing Products Market Size, Top Key Players, Applications, Business Statistics, Trends and Forecast 2021-2027 - Neighborwebjs.com
A tapasz alapú sebgyógyító termékek piaca 2019-ben globálisan 1,12 milliárd USD bevételt ért el, és 2027-re várhatóan eléri az 1,42 milliárd USD-t az előrejelzési időszakban, 4,1%-os összetett éves növekedéssel (CAGR). („Tapasz alapú sebgyógyító termékek piacmérete, legfontosabb szereplői, alkalmazások, üzleti statisztikák, trendek és előrejelzés 2021-2027”)


Global Polymer Biomaterial Market Outlook 2020-2030 - A $74.41 Billion Market by 2023 - Yahoo.com
Az elemzésben szereplő polimer bioanyag piac típusonként: nejlon; szilikon gumi; poliészter; polimetil-metakrilát (PMMA); polietilén (PE); polivinil-klorid; és alkalmazási területenként: a szív- és érrendszeri alkalmazás; szemészet; fogászati; plasztikai műtét; sebgyógyulás; szövettechnika; ortopédia; neurológiai rendellenességek / központi idegrendszer van felosztva. („A globális polimer bioanyagok piaci kilátásai 2020-2030 –74,41 milliárd dolláros piac 2023-ig”)


Antimicrobial Wound Dressings Market Size to Reach Revenues of USD 1.5 Billion by 2026 - Prnewswire.com
Mivel ideális megoldásnak tekintik a nedvesség és a baktériumok szaporodásának optimális egyensúlyának megtartását, a habalapú kötések iránti kereslet világszerte növekszik. Ezek a kötések megfelelnek a meglévő sebkezelési protokolloknak, mivel hatékonyak a gram-pozitív és gram-negatív baktériumok, valamint gomba- és élesztőfertőzések ellen. („Az antimikrobiális sebkötések piacának bevétele 2026-ra eléri az 1,5 milliárd USD bevételt”)


The Growth Factors Market To Be In Conjunction With Growth At ~ US$ 2.5 Billion - Medgadget.com
A növekedési faktorok iránt egyre nagyobb keresletet jelentkezik az onkológia, a sebkezelés, a kardiovaszkuláris és más orvosi területek sejtkultúrán alapuló kutatásai miatt. A növekedési faktorok piaca várhatóan jelentős ütemben fog növekedni az őssejtbiológiai kutatások iránti növekvő igény miatt. („A növekedési faktorok piaca ~ 2,5 milliárd USD-re bővül”)


Hydrolyzed Collagen Market is projected to increase at a CAGR of ~8% - Flanewsonline.com
Ennek a terméknek a használata a sebgyógyulásban egyre növekszik, annak köszönhetően, hogy világszerte egyre több ember szenved geriátriai és elhízási problémáktól, valamint növekszik számos krónikus betegség, például a cukorbetegség előfordulása. A hidrolizált kollagén használata a sebgyógyulásban számos előnnyel jár a szövetek növekedésének serkentése szempontjából, és megkönnyebbülést garantál a sérülések különböző típusai esetében. („Az előrejelzések szerint a hidrolizált kollagén piac ~8%-os CAGR növekedést fog mutatni”)


Silver Wound Dressing Market Demand Analysis To 2027 - Ksusentinel.com
Az ezüst sebkötések piacát főként olyan tényezők vezérlik, mint a krónikus sebek növekvő előfordulása; az időskorú népesség növekedése, akik hajlamosak olyan betegségekre, mint például a cukorbetegség; a figyelem felkeltése a lakosság körében a fejlett sebkezeléssel és ugyanazon betegség elfogadásával kapcsolatban a fejlődő és a fejlett országokban egyaránt. („Ezüst sebkötések piaci keresletelemzése 2027-ig”)
Önt is várjuk a Magyar Sebkezelő Társaság tagjai közé!

Ehhez:

Várjuk online jelentkezését!

vagy kérjük,

Töltse le és küldje vissza a regisztrációs lapot!